Makyajla Türk kadınının hedeflediği etki; şık, güzel, masum, güçlü, zarif ve bütünüyle güzel görünüm olarak öne çıkıyor...Türk kadınları, gözleriyle konuşuyor... Türk kadınlarının %28'i makyaja kalem uygulamasıyla, %20'si fondötenle, %13'ü maskara ile başlıyor. Kadınların sadece %8’i günlük makyajını rujla tamamlıyor. %6’sı ise sadece göz kalemi uyguluyor. Araştırma sonuçlarına göre Türk kadını makyajın gücünü ve rolünü kabul ediyor. Bu gücü ilgi çekmeden, sessizce kullanmak istiyor. Bunu da gözlere vurgu yaparak belli ediyorlar.. Göz makyajı ilginizi çekiyor mu? #Meczup
Türk kadını gözleriyle konuşuyor! Sadece göz makyajı yapan kadınlar ilginizi çekiyor mu?
Göz makyajını ağır yapınca bana yakışmıyor mesela.. bu kişiden kişiye değişir.. sadece rımel sürüyorum.. eyeliner sürüp abartırsam berbat oluyorum yakışmıyor.. genellikle sadece rımel, besleyici şeftalili ruj.:). fondotenim yok.. cildim zaten iyi ama insanlar şunu anlamıyor sorunlu bir cildi fondotenle kapatırsanız o cilt dahada kötüye gidecektir.. onun yerine bakım yapıp yatın sürekli.. daha iyi
günlük makyaj olarak kendime yakıştırdığım sadece göz kalemi, maskara ve incecik eyeliner. çok nadir ruj sürerim, o da zaten nude olur. yüzümü boyamak hoşuma gitmiyor, bakışlarımı belirginleştirmek yeterli geliyor.
İyi yapılmış her makyaj dikkatimi çekiyor. Göz makyajıyla filan ilgisi yok bunun. Hiç makyaj yapmasam da en sevdiğim makyaj malzemesi de bir göz makyaj ürünü, o ayrı:eye-liner:) -Gecen bol olsun.-
En abartılı gözlerim o da sadece ince eyeliner ve rimelden ibaret. Bazen sadece rimel. Türk değilim azeriyim ama sevgilimin en sevdiyi yer gözlerim :) Renkli falan da değil nesini seviyorsa :D
@x_dilara_ Aynı cümle içinde bahsetmedim yalnız. Göz makyajı görmeye bayılırım dedikten sonra makyaj malzemeleri olarak görmeyi sevdiklerimi yazdım. Yazdığım her şeyi açıklamama gerek olmadığını düşünüyorum. Hepimizde beyin ve düşünme kabiliyeti var sanırım.
Evet genelde goz makyaji yaparım ruj pek kullanmam ben de
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aslen doğuluyum. Gerçekten de, Türkiye kadınları gözleriyle konusulmali su güne kadar farkedilmemesi de sacmaydi. güzel gözlüyüz maşallah biz Türkiye kadınlarına :)
En İyi Cevaplar