Tüm sosyal, kültürel ve dini değerleri bir kenara bırakarak, sadece bu yaştaki bir çocuğun psikolojik gelişimi açısından olumsuzluk doğurabilecek yanlarını düşünelim bu soruda. Yaşıtları oyuncaklarla oynarken, onun makyaj yapması doğru olur mu? - Ortaokul öğrencisi bir kızın makyaj yapması, psikolojik gelişimini olumsuz etkiler mi? #ÇocukPsikolojisi#Güzellik#Bakım
12 yaşında bir kız çocuğunun, makyaj yapması ne kadar doğru?
bence yanlış. kendini beğendirmeye çalışıp, dişiliğini ön plana çıkarmayı öğreneceği yaş değil o. bence 18 yaşına kadar makyaj hiçbir kıza yakışmıyor. hoş, yaşıtları oyuncakla oynarken demişsin ama, 12 yaşında oyuncakla oynayan da kalmadı pek. erkekler o yaşta daha saf oluyor da, kızların aklı nelere çalışmaya başlıyor.
Yanlış tabi ki ama neden abartılarak bakıldı olaya anlamıyorum..
Benim 5 yaşında kızım var bir dünya makyaj malzemesi var ben yaparken özeniyor o anlık bişey bazen bir ruj sürüyor bazen bir allık çocuğu yapma etme diyerek daha da özendirebiliriz ulaşamadığı bişey olmasındansa istediğin de yapabileceği bişey..
50 renk ojesi var evde renk renk boyuyor sonra temizliyor dışarda böyle gezmiyor neticede..
Yapmasını doğru bulmuyorum ama çok heveslendiyse masumca yapmasına izin verilebilir, fazla sıkmamak lazım yasaklarla. Hafif renk veren dudak koruyucusu ve arada oje sürebilir en basitinden, hevesini almış olur. 😊 Kız çocuğu yetiştirirken annenin iyi bir örnek olması lazım ve kızına doğru şeyleri öğretmesi lazım, doğallığın güzelliğini ve kimyasalların getirebileceği zararları anladıktan sonra aşırı makyaj yapma isteği vs olmaz çocukta zaten, öz güveni de daha sağlam olur, aklını daha önemli daha faydalı şeylere verir.
Pardon ama çocuk dediğiniz 12 yaşında bazı çocuklar doğruları hemen anlıyor ama bazıları anlamıyor ben hemen anladım ve bir özenme olayı yok sadece bazıları sivilcelerin kapatıyor bazıları ise güzel olmaya çalışıyor benim annem makyaja izin vermiyor karşımda kendisi sürüyor sonra ona güzelce söylüyorum kıllarımı almama dahi izin vermedi dışarıda herkes bana kıllı enişte diyor anneler ve babalar yıl 2020 kendi zamanınızdaymışız gibi konuşmayın çocuklarınızı anlayın bıyığı var, bacak kılım var maşallah upuzunlar kap kara ama hala annem almama izin vermiyor bu yüzden çocuğunuzun psikolojisi bozuksa ona ne istediğini sorun ve ona sevildiğini hissettirin ergene bırakın arkadaşlarıyla gezsin o artık büyüdü kendisini koruyabilir notları kötüyse "komşunun kızı takdir aldı" demeyin onu anlayın biraz onu övün ona iş vermektense onunla vakit geçirin
Azıcık kalem falan çekse özel zamanlarda olabilir bence ama o kadar hele ten makyajı asla cildine çok zararı olur ama dediğim gibi özel zamanlarda hafif parlatıcı maskara belki hafif kalem olabilir cildi sorunluysa da ki o yaşlarda da olabiliyor akne :( bende vardı doktorun önereceği bir renkli nemlendirici
Bunu neden yaptığını sorgulamak gerek önce. Çevresimi onu olumsuz yönde etkiliyor yoksa bunu cidden iyi hissettiği için kendi isteği ile mi yapıyor? sorusuna cevap bulmalı. Her çocuğun yapısı bir olmuyor. Erkenden olgunlaşıp bazı şeylerin farkına varabiliyorlar.
Tabii ki yanlış, o yaştaki bir çocuğun tek derdi sokakta on dakika daha fazla kalıp, daha fazla oyun oynayamayacak olmalı. Ojelerinin bitip, rimelinin akması değil.
Küçük çocukların makyaj yapmasına karşıyım, dediğiniz gibi oyuncaklarıyla oynaması gerekiyor. Büyüyünce zaten yapar ne gerek var. Bir gün büyüdüğü zaman, yüzünün çirkinleştiğini fark edecektir.
Pardon da siz hiç 12 yaşında bebekle arabayla oyuncakla oynayan kız çocuğu gördünüz mü? Akıl gelişmeye başlar o yaşlarda. Bazı şeylerin farkına vararız.
Ben arada bir yapılmasında sakinca görmüyorum. Mesela bana ablam bazen yapardı. Bayramda falan. Hoşuma gidiyordu. Bana bir zararı olmadı. Şimdi 21 im. Hala her zaman yapmıyorum. Doğal halimi de seviyorum. Yani bana zararı olmadı.
Yanlış değil. Ailesinden izin almışsa istediği her şeyi yapabilir. Başkalarının hayatına karışmak çok zevk veriyor galiba bu görüşleri yazanlara. Size ne yani? 12 yaşında gençliğe yavaş yavaş adım atarız. Tabii Bülent Ersoy gibi boya kovasına kafasını geçirsin demiyorum. Doğal bir makyaj ile başlayabilir.
Eğer aile gerizekalıysa, çocuk makyaj yaparsa ve baba kendini sosyal sanıp kıza her bok için izin veriyorsa maalesef çocuk makyaj yapar. ya bu ne yani makyajı yapıyosun 12 yaşında baban anan bişey demiyor? Bakın sayın analar babalar sosyallik makyaj yapıp çıplak gezip sütyen giyip dışarda dolanmak değil. İnsan olun çocuklarınıza örnek olun zaten 22 23 yaşlarda doğal olarak cilt kırışacak kendisi yapacak gayet normal. Ama çocuk bu yaşta başlarsa nerelere gider Allah korusun..
Tabiki doğru değil lakin nitekinde çocuk olduğu için çok isterse gönlü olsun diye bir ruj sür fakat ardından onun zararlarını anlatıp birdaha yapmaması büyüğünde uygun olacağı söylenebilir:)
12 yaşında makyaj ne ya yapılmamalı asla ama şimdikiler fena herşeyi biliyorlar ortaokul öğrencisi benden büyük görünüyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bir çocugunaklı yerindeyse ve hakları engellenmeyecekse zorla bir olay yoksa her şeyi yapabilmeli. herkesin dogruları yanlışları kendi kültürüne göre değişir. buna abes bakmamalıyız
Bence heveslendiyse hafif renk veren dudak nemlendiricileri, kremler, parlatıcılar, maskeler alıp hevesini bir nebze de olsa öldürebilirsiniz, Ama fondöten vs. kesinlikle kullandirmayin cildini çok kötü yapar
Bence psikolojiyi ciddi anlamda olumsuz etkiler. Makyaj yapan kızların çoğu makyajsız dışarı çıktığında olumsuz hislere kapılıyor. Bunu 12 yaşında düşünmeye başlayacak olması...
çok koyu olmadığı sürece kaş hafif kalemle doldurulabilir eğer seyrekse ve ben 12-15 arasına en uygun malzemeyi allık olarak görüyorum şeftali renginde göz altı morluğu varsa ki genelde olmaz concealera ihtiyaç gayet yeterli
En İyi Cevaplar