Cildin aşırı hassas olması bakım yaparken bir çok soruna sebebiyet verir. Özellikle cildi hassas olan kişilere soruyorum. Bu sizin günlük yaşantınızı nasıl etkiliyor? Bende cildi aşırı hassas olan açık tenli kişilerin grubundayım. Bu yüzden makyaj yapamıyorum. Bakım ürünü bulmakta zorlanıyorum. Hiç bir kimyasal işlem görmemiş, aloe vera jelini cildime sürsem bile kızarıklıklar, pullanmalar meydana geliyor. Güneş en büyük düşmanım. Sırf bu yüzden yazın denize girmek benim için bir hayal.
Ciltte aşırı hassasiyet, günlük yaşamı nasıl etkiler?
Açıj tenli hassas yüzlü kişiler güneşe çıkınca kızarır yüzü. Soğukta ise hassas oldugu için acı verebilir. Buda gorünüş olarak psikolojinizi hassasiyet olarak sağliğinizi olumsuz etkiler. Yazın güneşde fazla durmayın durmak isterseniz ve gezmeyi seven birisiyseniz güneş kremleri kullanabilirsiniz standardı 45 tl. kışın ise yüzünüzü açık alanda bir boyunluk veya atkı ile kaparsanız bir korunmuş olursunuz. nemlendirici veya bebek yağı faydalı olacaktır. Yazları doğuya gidiyorum kızgın güneşin altinda baya bronzlasiyorum fakat hassas olmadigi için sorun olmuyor 😂😂.
Ah şu genetik denilen başımızda ki bela.. Genlerden gelen o bazı açmazlar hayatımızı alt üst ederek bizi hep zora sokar.. Ancak yinede güneş batımına yakın zamanda denize girme imkanı olmakta.. Ya soğuk havada cildi kuruyup çatlayanlar ne yapsın..
Alerjiye meyilli ve kuru bir cildim var. Günde 2 kere nemlendirmeme rağmen utanmadan pul pul olduğu oluyor. Kimyasal şeyler sürmüyorum ama doğal şeylerin bazıları -salatalık gibi- kaşındırıyor kızartıyor. Göz kapaklarımın üzeri bile hunharca kuruyor. Kaşınıyor kaşıyınca da acıyor. Kışın bile koruyucu krem sürmem gerek aslında. Fondöten kullanmıyorum. BB krem bile zor kullanıyorum zaten. Cildim de sevdiğim tek şey sivilceye meyilli olmaması. Onun dışında beni nemlendiriciye mecbur bıraktığı için bazen soyup atasım geliyor. Dudaklarım da bundan nasibini alıyor tabii
Hamdolsun öyle bir cildim yok. Kimyasal işlem görmemiş olması yetmez bazı ciltler saf şeylere de tepki gösterir. Aloe vera zaten diklatli kullanılması gereken bir bitki ve normal ciltte bile alerji olasılığı yüksek. Aloe vera jelini az bir miktar muzu ezip onunla beraber uygulamayı denesen? Limon suyu vs şeyleri sürmeyi deneyeceksen de bir miktar sulandırmalısın.
Limon suyu asla sürmem de aloe veranın alerji yapıucı etkisini bilmiyordum. Ben hassaslıktan dolayıdır diye düşünmüştüm teşekkürler bilgi için :) Muzu ezipte deyeyeyim bir.
cıldıım cok hassas.. her urunu kullanamıyorum ıcerıgıne kadar kalmam gerek. gunesten asırı etkılenıyorum ıkındıden sonra cıkabılıyorum. en ufak carpmada sınek ısırıklarında bıle moraran bır cıldım var. soranlara da acıklama yapma drumu tabıkı. saymakla bıtmez. ha bırde guneste yanamayıp haslanmak. bronz olmak ıstıyorum ama yok
Bazen tıraş sonrası küçücük bir kızarıklık bile belli oluyor cildimde. Bu hızlıca iyileşsin diye sürmediğim krem, temizleme jeli ya da suyu kalmıyor. Tamam bunlar iyi sonuç veriyorlar ama benide psikolojikmen etkiliyor. O gün çıkmak dahi istemiyorum dışarıya. Bu özellikle nemin en çok düştüğü kış aylarında oluyor
Bronzlaşamıyorum kızarıyorum sadece bunun dışında güneş olduğu sürece kışın bile güneş kremi kullandığım oluyor. Ek olarak yüzümü ne kadar nemlendirsemde gün içinde kuruyor pul pul oluyor derim ve kaşıdığımda da kızarıyorum falan bu ayrı bir dünya zaten kedi tırmalamış gibi oluyor :d Kısacası öldürmedi ama süründürüyor da diyebilirim.
Bende birebir aynı durumdayım. Şöyle yapıyorum ; güneş gorecek olan heryerime, özellikle yüzüme 50+ bir güneş koruyucu sürüyorum. Güneş koruyucuyu makyaj bazı olarak kullanıyorum. Cildime onu sürüp 15 dakika kadar bekliyorum. Peşine makyajımı yapıyorum. Makyaj yapması hazırlanması 1 saat sürüyor. Hicbir putur vs de olmuyor. Kesinlikle tavsiye ederim
Ona göre cildime bakım yapıyorum, alacağım makyaj malzemelerini mutlaka önceden 1 gün boyunca deneyimliyorum, cildime en uygun olanını seçince bir sıkıntı yaşamıyorum. Düzenli olarak temizleyip nemlendirdiğim için de günlük hayatta bir sıkıntı yaşamıyorum.
Evet makyaj yaparken çok sorun yaşıyorum. Kızarıyor bişeyler oluyor😄 onun dışında beyaz tenli olduğum için bir yere çarpınca hemen morarıyor cildim. Çillerim var güneş çok kötü yapıyor vs vs..
nalet olmasın hayatımda bir kere kapatıcı sürdüm oda düğün diye ve pişman oldum :D İki gün yüzum kızardı :D Sonra dedim ki kızım sen salakmısın Allah çili sana makyaj larak yapmış, kimde var bu çiller. Dizilişi bile sana özel dedim. Sonra tövbe ettim 😂
Diğer insanlar gibi canlarının istediği gibi davranamazlar. Hayat onlara çok kısıtlanır. Çevresindeki insanların tattığı mutlulukları tadamazlar. Güneş her yere ışınlarını gönderiyor. Tam bir kabus olduğu için güneş onlara bence hayat çekilmez hale gelebilir.
Ama buna alıştıktan ve kabullendikten sonra yaşamdan zevk almasını bilirlerse kötü etkilenmezler pek.
Yapma sen makyaj yapmadan da güzelsin çünkü dogalsin o yeter gerek yok kendini boya kabına sokmaya makyajla başkası makyajsiz başka olma doğal ol bravo
Hassas ciltler için olan bakımları kullan. Yaz kış güneş kremi sür. Güneş cildi cabuk yaşlandırır ve lekelenme yapar. Kışın spf15 yazın spf50 veya 30 olabilir. Alkol bazlı paraben bulunan ürünlerden uzak dur.
Hastane ve doktorun alacağı extra ücrete bağlıdır ama araştırma yapmadan sakın ameliyat olma. Artık ameliyatlar basit oldu korkacak bisey yok. Ben özelde olmanı istiyorum devlet hastanesinde olanı çok nadir duyuyorum tabi bu benim çevremdeki insanlar
benim de hassas ancak senin kadar değil ben soğuk havalarda kuruluk yaşıyorum sadece, normal nemlendiriciler yeterli gelmiyor, eczaneden bir ton para verip güçlü nemlendiricilerden almak zorunda kalıyorum. yazın ise daha dengeleniyor
Benimde cildim hassas, güneşten hoşlanmıyorum denize akşam girerim mesela ve hassas ciltler için olan ürünleri kullanırım hep. Senin bayaa hassasmış demek ki.
En İyi Cevaplar