her gün günde 2 kez olmak üzere cildi temizlemek önemli -makyajı mümkün olan en kısa sürede cıkarmak (örn. eve gelir gelmez) ve makyajlı uyumamak, asla -haftada 1 peeling yapmak (ben dermetologlardan maske ve toniğin cilt için anlamı olmadıgını öğrendiğimden beri fazladan kimyasala maruz kalmamak için kullanmayı bıraktım. doğrusu pek radikal değişiklikler de yapmıyorlardı.) Ama mutlaka TEMİZLEMEK ve NEMLENDİRMEK aksatılmamalı. Ben indirim dönemlerinde sürekli kullandıgım ürünleri yedekliyorum. Sizler de kendinize bir zaman ve ürün rutini oluşturun. Cildinizi kullandıgınız ürünlere alıştırın. Farklı ürünler deneyerek cildin naturasını bozmamak da önemli. Aksi takdirde cilt, ürünlere cevap vermemeye başlar. Daha da kötüsü sivilceler başımıza bela olur.
Gunluk temizligini ihmal etmem. Sabah aksam yikarim tonik surerim. Gülsuyuyla temizlerim. haftada 1 kahve peelingi, 15 gunde bir yesil kil maskesi yaparim. Sabah uyaninca soda koyup dondurdugum buz küplerinden bir adet surerim. Kan dolasimini hizlandirir. Ve cildin parlak gorunmesini saglar.
Günlük olarak ve haftalık olarak yaptıklarım var. Günlük olarak cildimi makyaj temizleme sütü ile temizleyip ballı nemlendirici sürüyorum sonra ılık su ile yıkayıp normal nemlendirici sürüyorum. Haftalık olanlarda maske yapıyorum. Ayrıntıya giremem.
Hiç yapmıyorum. Kız arkadaşlarım her şeyi yüzlerine sürüyorlar ona rağmen ciltlerinden sivilce eksik olmuyor ben hiçbir şey yapmam kaymak gibi cildim var :D ama bende de sinirlenince üzülünce sıkılınca sivilce çıkar. Cipsten çiğdemden ötürü çıkmıyor. Çok şükür. :)
Cilt bakım ürünü olarak dışarıdan aldığım sadece gül suyu ve nemlendirici. Onuda 2-3 ayda bir falan alıyorum. Günlük rutin temizleme jeliyle yüz yıka, gül suyu sür ve nemlendir. Daha detaylı rutine girersem 1,5 ayda bir falan anca vaktim olursa
En İyi Cevaplar