Zarar verir mi makyajyajdan once vazelin sursem?
Bundan?

Zarar verir mi makyajyajdan once vazelin sursem?
Bundan?
Vazelinin petrolden geriye kalan artıklardan elde edilen doğal bir öz olduğunu söyleyebiliriz. Bir diğer şekilde petrol jelatini olarak da bilinmektedir. Yoğun bir dokuya sahip ve kokusuzdur. Sektörde hindistan cevizi ve kakao özleriyle karıştırarak hoş kokulu çeşitleri de bulunmaktadır.

Ciltteki nemin buharlaşmasını engellemeye yardımcı olur. Bu sayede cildin uzun süre nemli kalmasına olanak sağlar. Vazelin hem A hem de B vitaminleri bakımından zengindir. Cildin iyileşme sürecine katkı bulunur. Ayrıca kirpiklere uygulandığında sağlıklı, canlı ve gür kirpik oluşumunu da desteklemektedir. Düzenli bir şekilde cilde uygulandığında cilt kuruluğunu gidermeye yardımcı olur. Cildin yumuşamasına katkı sağlarken tırnak çevresindeki cildin bakımı da yine vazelin ile sağlanabilir. Manikürde kullanıldığında pürüzsüz, ışıltılı bir tırnak görünümünün ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bunun yanında makyaj çıkarma konusunda da oldukça etkili bir üründür.
Vazelin bir bakım kremi olarak tercih edilebilecekler arasında yer alan vazelin cilt kuruluğunu gidererek cildin gün boyu yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan yara, çizgi, çatlak ve yanık gibi durumlarda etkin şekilde kullanılır. Ciltte kurumaya bağlı olarak meydana gelen pul pul dökülmeyi giderebilir ve cildin nem dengesine kavuşmasına yardımcı olabilir. Bütün gün masa başında çalışıyorum diyorsanız dirsek ve diz de oluşan kararmalarınız için de vazelin tercih edebilirsiniz. Ayrıca içeriğindeki minerallerden dolayı ciltte parlak bir görünüm kazandırır.
Vazelin, PETROLEUM'dan elde edilen yarı katı hidrokarbonların kolloidal bir sistemidir. Vazelin, ağırlıklı olarak C25'ten büyük karbon sayılarına sahip doymuş kristal ve sıvı hidrokarbonlardan oluşur.

Vazelin yüze sürülmeden önce cilt yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Yağlı ve gözenekli ciltlerde vazelin sivilce gibi olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Aşırı kuruluk yaşayan, hatta egzama belirtileri baş gösteren ciltlere doktor kontrolünde vazelin uygulanabilir.
Vazelin kullanmak isteyenler eğer yağlı ve akneye meyilli bir cilt tipine sahipse vazelini yüzüne sürmemelidir.
Bir çay kaşığı vazelini benmari usulu eriterek sürebilirsin sürdükten sonra yarım saat gibi bir süre bekle yüzün emsin sonra makyaj yapabilirsin. Vazelinin dozunu iyi ayarlarsan tam emerse cildin makyaj kusma yapmaz iyi bir nemlendiricidir vazelin gece yatmadan önce kullanırım özellikle dediğim şekil
hayir zarar vermez ama gunese cikma oyle kararirsin 🙈😂 hatta bak sana bir torpil geceyim vazelini sur uzerinede bebe pudrasi sur 1 2 saat bekle guzelce sabunla yika yuzunu bak ne puruzzus bir cildin oluyo dene tavsiye ederim (:
Sağolun yazılanlardan sonra dediğnizi yapamam sanırım başka krem araştırıyım :(
siz bilirsiniz yillardir yapiyorum bir zararini gormedim aksine hep faydasini gordum
Her gün uyguluyorsun yüzüne yoksa belirli aralıklarla mı?
Yüze zarar vermez ama baz olarak kullanacaksanız bence kullanma cildi çok yağlı gösterir
Aynen baz olarak bir de geceleri cildim kurumasin diye kullanicam da petrol urunu oldugu icin tereddutte kaldim
vaay be baz olarak kullanmak falan bunları bilen erkekleri gördükçe mutlu oluyorum
@rabiademiiir hahahaha.
tahminimce yapacağın makyaj tutmaz, ya da çok absurd bişey olur
Ya petrol urunu oldugu icin zarar verir mi ki
Cevap
11Cevap
yüzün yağ kusar yağ bezeleri çıkar. demedi deme. bide sürünce güneş vurmamasi gerek. cilt lekesi yapar
sağolun ya vazgeçtim bunları bilmiyodum
Yüze vazelin sürülür. Hatta iyide gelir ama o vazelini sürüp güneşe çıkarsan cilt lekelerine merhaba de. O yüzden yatmadan önce sür. Makyaj altına bepanthol falan sürebilirsin
Dediğiniz kremi de araştırıcam sürekli dışardayım en iyisi sürmemek teşekkür ederim
Çok yağlı olduğu için eğer sivilce problemin yoksa kuru cilde sahipsen sür, diğer türlü sadece dudaklarına sür çünkü cilt çok parlar ve sivilce artışı olur
düşüncesi bile kötü zaten cildm kuru değil sağolun
hayır tabiki makyaj altına sürülmez yüzün yağlıysa özellikle sivilce kusar cildin dışarı da da güneş lekeleri oluşur ayrıca tüylenme yapıyor yüzde diye biliyorum bence kullanma onun yerine makyaj bazları var onlardan alabilirsin
Yuze surulmez ki o 🙄Zararli ciban kadar sivilce çıkar dene de gor
Bu görüştenm sonra zaten sürmem :D teşekkür ederimm
Yani ben bir kere sürdüm sivilce çıktı, zeytin yagi sur 10 dakka sonra yika daha iyi gelir ama vazalin kesinlikle sürme, kendi cilt tipine uygun nemlendiriciler uygulamasin yorumlari okudum çoğu sur demiş ben cilt bakimiyla yakından ilgilenirim yuzun için önermem, ama kirpik bakimi tirnak bakimi için uygulayabilirsin onlara iyi geliyor
Karartır diye duymuştum ne kadar dogru bilmiyorum denemedim
Anladim sagolun kaşa falan surerim en azindan petrol urunu ya zarar vermesse
Kaşa kirpige sürüyor bazı kızlar benim ihtiyacm olmadıgı için araştırmadım
Makyaj altına süreceksen dove kullan ya da nemlendiricili bb kremler var tavsiye ederim
Ben gece yatarken suruyodum bepanthol bıle ıflah etmeyınce yuzumu. Zararını gormedım ama makyaj altına fazla agır degıl mı?
Haklısınız çok yağlı sadece allık altına biraz sürüceektim baz çok kimyasal diye onu tercih edicektim
Makyaj bazı olarak kullanmayı düşünüyorsan, vazelin çok yağlı bir seçenek. Makyajın akar, hoş görüntü olmaz.
Kuru cilde sahipsen kullana bilirsin hic bir yan etkisi yoktur
Zaten oyle olmali ya krem ya da vazelin surulmeli yuzu makyajdan once
vazelin ışıkla temas ettiğinde karartıyor diye biliyorum o yüzden gece sürmek daha iyiymiş.
Makyajdan önce önermem gece yatmadan önce sürebilirsin
Makyaj önce sürme çok yaplı durur her ne kadar kuru cilde aahip olsan bile , gece yatmadan sür
Siz kullaniyor musunuz ya petrol urunu ya ondan tereddut ettim kaşa falan surerim ylksa kirpiklerime vs
Çok kötü bir görüntü olur. Sivilcelenirsin büyük bir ihtimal
Yüzünü karartabilir diye biliyorum güneşte. Kuaförde öyle bir şey duymuştum kızın birisine öyle olmış galiba
çok yağlı bir yapısı olduğu için akne yapabilir ve söylentilere göre kıllar çoğalırmış🤷🏼♀️genelde kaş ve kirpiklere sürülüyor çıksın uzasın diye belkide o hesap bence sürmeyin yüzünüze
zarar vermez ama makyajdan önce sürme çünkü ağır tabaka olur cildinde
Yağlı cilde sivilce yapar ama kuru ve dökülen cilde harika bir nemlendirici olduğunu düşünüyorum tabi tüylenme riski de var sanırım
Çok yağlı durur yüzün ve makyajını güzel göstermez. Nemlendirici sürüp makyaj yapmalısın. Nemlendirici çok daha iyi gösterir makyajı.
Sakın yapma yağı bezelerin oluşur yüzünde en çok gözeneklerin altında
Gözeneklerini tıkar ve oldugundan daha fazla terlemene sebep olur
Ayağına sür bunu. Yüze sürülmez çok yağlı
haklısınız teşekkür ederim makyaj temizlemek için bile kullanan var
Kullanma sivilce falan yapıyo sonra
Kaşa surulur mu sizce
Şaka yapıyorsun dudakta leke mi 😕
Anladım geçer umarım izler 😊
yagli yağlı sürme bence
ben sürüyorum ve cildim yumuşacıkk oluyor
Sürülür niye sürülmesini kardeşim
Yağsız nemlendirici kullanmalısın
vazalin ele ayaga kullanilir
Ben sürüyorm ama kararttigini bilmiyodum
Ya kimse iyi şeyler dememiş siz de sürmeyin o zaman :( ben vazgeçtim
Evde sürer yine de çok kuruyo cikdim
Hayır kıllarını çıkarır bu sefer
Vaselin petrokimya ürünü. Doğal değil.
Kıça başa yaşa sürülür.
Krem sürmenin daha iyi olduğunu düşünüyorum😊
önerebileceğiniz krem var mı yüz kremi olmayan krem sürülmez sanırım
makyaj akar ki duştan sonra sürüp emmesini sağla
Ya minicik sürücektim ama vazgeçtim artık sağolun kimyasal gece bile sürsm zarar vermez mi
sen neden sürcen bunu
allık aldım çok seviyorum ama hiç kalıcı değil o yüzden daha kalıcı olsun diye :/
bb krem olur hangi allık o
bunun üstüne sürersen çamur olur
Teşekkür ederim bb bana yaramıyor ya :( flormar bronzing powder br03 olan allık olarak kullanıyorum tabak kadar boyu var çok da büyük o yüzden yeni almak istemiyorum rengi çok güzel bir de
hmm güzelmiş bende alırım belki koyusunu bende bahama mama kullanıyorum iyi
Ya evet bir de face and body ya vücut için kullanılması da güzel ama turuncumsu bir rengi var o yüzden olur mu vücut için bilmiyorum yazın bakıcaz sizin ki de çok güzel ama kontür için wet n wild kontür paleti aldım ben o da bahama yla aynı gibi turunculuk yok kalıcılığı iyi. bahama da kalıcı mı
evet akşama kadar kalıyor vücutta nereye uygulanır ki gerek yok bence
Kıvamı çok yoğun uygun değil
haklısınız teşekkür ederim
Rica ederim bepanthe surebilitsiniz
Birşey olmaz iyi gelir
Sur ya bir şey olmaz eskiden beri sürülür o
Tüylendirir
Deli gibi sivilce çıkartırsın
Sakın sürme leke yapar beze çıkarır
Kullan bisey olmaz
Komedon yapar göreneklerini tıkar
Sürülür :)