Saç tellerim ince zaten. Dökülmemesi ve yanmaması için boyamadan önce ne yapayım sizce? :D Saçımın yanmaması için bir bakım gerekiyor mu var mı deneyen? Saç açıcıdan sonra boya yapılır mı?Saç açıcıdan sonra boya yapılır mı?
Saç açıcıdan sonra boya sürersem ne olur? Saç açıcıdan sonra boya yapılır mı?
İstediğimiz saç rengini elde etmek için çoğu zaman açıcı kullanmak durumunda kalıyoruz. Özellikle koyu renklerden açık tonlara geçilecekse, saç boyaları yetersiz kalıyor. Tabii ki açıcı kullanmakla da iş bitmiyor, tekrar üzerine boya sürmek gerekiyor :)
Saç açıcıdan sonra boya ne zaman yapılır?
Saç açıcıdan sonra boya ne zaman yapılır?
Saç açıcı kullandıktan sonra boyama yapmak için bir süre beklemeniz taraftarıyım. Ben ikisini de denemiş biri olarak, en azından 4-5 gün beklemenizi öneririm. Açıcı zaten tamamen kimyasal bir ürün ve saçları, saç diplerini yıpratıyor. Bir de üzerine boya sürüldüğünde saç çok fazla işleme maruz kalıyor.
Saçı açtıktan hemen sonra boyamak doğru mu?
Saçı açtıktan hemen sonra boyamak doğru mu?
Doğru olmadığını savunuyorum çünkü bunu kötü bir şekilde tecrübe etmiş bulundum :) Açıcı kullandım ve bekletip saçlarımı yıkadım. Sonrasında saçlarımda hiçbir belirti yoktu bu yüzden boyayı hemen kullanayım dedim. Boyayı sürer sürmez saç diplerim çok fazla yanmaya başladı ve neredeyse 10 dakika zor durdum. Hemen saçlarımı soğuk suyla yıkadım. Ertesi gün saç diplerimde şişlikler oluştu, kaşıntılı bir hal aldı ve geçmesi de baya uzun süre aldı.
Saç açıcı sürdükten sonra boya yapılır mı?
Saç açıcı sürdükten sonra boya
Saç açıcı tek başına istediğimiz tonu maalesef ki vermiyor. Bazen kızıllıklar da oluşabiliyor açıcıdan sonra. Bu sebeple açıcı sonrası boya kullanmak şart hale geliyor :) Fakat dediğim gibi en azından 4 gün saçlarınızı dinlendirin.
Açıcı ile açtıktan sonra saçlara nasıl bakım yapmalı?
Açıcı ile açtıktan sonra saçlara nasıl bakım yapmalı?
Açıcı ile açtıktan sonra saçlarınızı gözlemleyebilirsiniz. Eğer yıkadıktan sonra saç dipleriniz çok fazla kaşınıyorsa, bu kaşıntı geçene kadar boya uygulamamalısınız. Badem yağını buzdolabında bekletmenizi, soğuduktan sonra saç diplerinize masaj yapmanızı öneririm. Hem kaşıntıya çok iyi geliyor hem de açıcıdan sonra saçları inanılmaz rahatlatıyor. Badem yağı olması şart değil elbette, saç bakım yağı da olabilir.
Acicidan hemen sonra veya 10 gun sonra boyaman hic bir seyi degistirmez Saci yipraticak olan boya degil acici Yani boyayi actiktan sonra hemen surebilirsin Sacinin su anki durumu daha onceki islemler acicicin sacinin durumuna gore hazirlanmasi bekleme suresi acici markasi bunlarin hepsi dikkat edilmesi gerekir edilmezse olacak belli Aciciyi surmeden once yipranmasini engelleyecek bir sey yok
En İyi Cevaplar