Sivilceli yüzdeki ölü deri, pullanma vs. için çözüm?

Merhaba arkadaşlar. Bayağıdır bu siteyi kullanıyorum, ne zaman bir derdim olsa çoğunun çözümünüde burda buluyorum. Bunun için çok teşekkür ederim sizlere. Fakat uzun zamandır müzdarip olduğum ve çaresinide bulamadığım bi' konuya değineceğim. Yaklaşık 5 aydır sivilce illeti ile uğraşıyorum. Bunların bi' çoğunu geçirdim. Eskisinden daha iyi bir hale getirdim yüzümü. Sizden sivilce için öneri istemeyeceğim, fakat olumlu bir sonuç aldığınız yöntem varsa duymayı tabiki isterim. Çünki hala onun içinde uğraşıyorum. Her neyse asıl konumuza geçelim.
Sivilcelerimle beraber geçen 5 aylık süre boyunca yüzümü sebamed, imex, avene cleanance gibi jel ve sabunlar ile yıkadım. Faydası oldumu? Kısmen. Kısmenden kastım; cildim yağlı, cildimdeki yağı almada yani temizlemede yararı oldu. Fakat her yıkamadan sonra yüzümde beyaz beyaz şeyler oluyodu. Sanırım ölü deri bu da. Ve yıkadıktan 1-2 saat kadar sonrada bunlar kepekimsi bi' hal alıyodu. Yüzümde sivilce olduğu için pek fazla müdahele edemedim bu süre boyunca. Tonik yaptım fakat toniklik vasfını yerine getirdiğinden emin değilim. Çok dikkatli ve yüzeysel yaptım yani. Her neyse, daha sonra doktora gittim ve pullanmamı dersiniz ölü derimi dersiniz ne ise artık bunu ve sivilcelerimi belirttim. Sivilceler için benzamiycin ve nadixa krem verdi. Pullanma içinde "sabunu az kullan" dedi. Kremler sürdüm fakat renk açılması yaptı. Bıraktım. Yüzümdeki renk açılması büyük çoğunlukla geçti. Yani şu an 2 haftadır yüzüme ne jel ne sabun kullanmıyorum. Sıcak banyo bile yapamıyorum çünki banyodan sonra yüzüm aşırı soyuluyor. Yüzümü sabah-akşam sadece su ile yıkıyorum. Fakat buda çare değil. Hem yüzümdeki yağı almıyor hemde yüzümdeki ölü deri bir yere gitmiyor, orda ve bu beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Arkadaşlar, bu konu hakkında tecrübesi olan, bir yakını bu durumu yaşamış olan, fikri olan bile yazsın lütfen. 2-3 moral cümlesi bile dağlar kadar yarar sağlar. Çünki çok ihtiyacım var. Yazacağınız yorumlar için ve okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sivilceli yüzdeki ölü deri, pullanma vs. için çözüm?