Sizce güzellik göreceli bir kavram midir? Mesala sizin güzel veya yakişikli bulduklariniz gercekten öyle midir?
Evet
Hayir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Felsfesini yapabileceğimiz güzel bir soru.:)
Ne demiş şair: Güzellik bakan gözlerdedir. Evet, insanların sahip olduğu güzellik aslında onlara ait değildir. Bu tamamen gören kişiyin algılarına bağlıdır. Bu sebepten dolayı insanların çok fazla böbürlenmemesi gerekiyor.
İşin esasında benim için güzellik veya çirkinlik diye birşey yoktur. İnsanlara baktığımızda bize hoş gelen ve duygularımıza bağlı değişiklikler gösteren algılarımız vadır. Misal olarak bir insanın yüzüne baktığınızda size güzel görünmeyebilir. Ama ona daha dikkatli baktığınızda, gözünün iriliğine, dudaklarının çizgisine, kaşının yapısına yüzündeki ufak kusurlara ve yüzünün şekline, bunlar ayrı ayrı yorumlayıp birşeltirdiğinizde bakış açınız birden değişebilir. Bu sefer kişi size güzel gelebilir. Bu olayın tam tersi de mümkün. Güzel görünen birinin dikkatli bakıldığında çirkin görünebileceği gibi. İnsanlar nasıl görünmeye çalışırsa çalışsın, aslında görüldüğü gibidir. Kişinin fiziki görüntüsü tamamen karşı tarafın elindedir. Zaten kızların makyaj takıntısı da buradan ileri geliyor sanırım. Göreni aldatma girişimi.
Öbür arkadaşlarımızın dediği gibi birinin güzel bulduğunu biz güzel bulmuyorsak veya güzel bulmadığın gibi az muhabbet ettikten sonra birden güzelleşiveriyorsa. Bu koşullara bağlı değişkenlik gösteren birşeydir. Kısaca boş fani dünya işidir. :) Kimse güzel değildir, kimsede çirkin değil... Herkes ortalıkta ''nötr'' vaziyette dolaşır. Değerini bir başkasından alması lazımdır. Bu yüzden insanlar görünüşe açtır ve beğenilmek için paralarını, zamanlarını, kendilerini harcarlar.
güzel göreceli değil bence ya.güzel dediklerimiz zaten belli mesela
link
bu güzeldir %99 güzel der ama
güzel mi değil tam karar vermediklerimiz var mesela
link
ben çok beğeniyorum ama çoğu insan beğenmez neden çünkü güzelliği aşırı değil az güzel
karar veremediklerimize güzel diyen de zaten çirkin değil anlamında diyor bence yoksa ilk fotoğraftaki kadar güzel anlamında değil
Birini sevdim mi güzel olsun ya da olmasın bir önemi kalmaz önemli olan ona ilgi duymanızdır. Birinden hoşnut olduğunuzda çirkin olsa bile bu size batmaz tam tersi gözünüze daha güzel görünür.Fakat toplumumuzda iri dudak,iri göz,renkli göz,düz saç,uzun boy,kalın kaş gibi güzellik göreceleri var.
Sen göreceli olmadığını düşünüyorsun anlaşılan..
Bence görecelidir.
"Sizin yakışıklı veya güzel bulduklarınız 'gerçekten' öyle midir?" sorusundaki "gerçekten" kelimesi göreceli olmadığını düşündüğün izlenimini veriyor.
Olur böyle vakalar :P :)
Cevap
40Cevap
Görecelidir en yakın kız arkadaşlarımdan bir tanesi kıvançı hiç beğenmezken diğer bir arkadaşım ölürüm onun için diyor görecelidir ama tabi 10 kişiden 9 kıvançı yakışıklı bulur 1 bulmaz sorarsan ya da ben adriana limayı beğenmiyorum okadar güzel değil bence ama arkadaşlarım bayılıyo ististanlar elbet vardır ama oran değişir 10 kişiye sorsan kıvanç %90 yakışıklı %10 değildir beni sorsan %70 çirkin %30 yakışıklı derler :D
beni çevremdeki herkez yakışıklı bulur ama facedeki çoğu kişi normal bir tip olarak görür.Fotojenik olmadğmdan bu.Güzellik görecelidir ama çoğu kişi orlanda bloom johhny deepi yakışıklı Adriana Lima yıda güzel bulur.Bunlarda evrensel yakışıklı ve güzel sayılır.Yani 10000 kişiden 9999 kişi bu erkek ve kızları güzel bulurlar.O 1 kişide büyük ihtiamelle beyninde problem vardır.
Ufak görüş ayrılıkları olsada aynıdır bence. Yani birisi hakkında iki kişi yorum yaparken biri güzel biri normal der. ama bence asla biri çok güzel biri çok çirkin diyceğini sanmıyorum çok ekstrem durumlar dışında..
Tabikide görecelidir.
Mesela sen sarışın erkeklerden hoşlanıyosundur ben esmer.
Benim için esmer erkek bir adım öndedir.
Bir esmer bir sarışın erkek olduğunda ben esmeri daha iyi bulurum sen sarışını.
Yani şöyle açıklayayım, güzel olan herkez tarafından beğenilir ama zevkler ve bakış açıları güzelliğin derecesini yüksetip alçaltabilir. Bunun için benim çok güzel bulduğumu sen normal bulabilirsin..
Güzellik görecelidir.Sizin güzel bulduğunuzu başka biri güzel bulmayabilir.
Çoğu kişi de kendine benzeyeni daha çekici buluyor. Bir elmanın yarısı olmak istiyor sanırım.
Evet görecelidir.En basitinden bizim ülkemizden örnek vermek gerekirse kızlar Kıvanç Tatlıtuğ'a bayılır çok yakışıklı bulurlar ama bence ahım şahım bir yakışıklılığı yok.Azra Akın dünya güzeli ama onunda fiziği dışında çok güzel bulmuyorum.
Mecnun'a da Leyla çok güzel geliyormuş başkalarına göre güzel değilmiş.
Bu soruya felsefik bir şekilde yaklaşayım.Kimi gerçeklik ,kimi bakış açısı,kimi yalınlık,kimi oluş,kimi konum,kimi fizik, kimi metafizik ve kimisi ise benim gibi gönüle bağlanmıştır.Gönül ne derse o güzeldir gerisi yalan.
evet görecelidir tabi ki de neden öyle olmasın ki. önemli olan güzellik değil zaten huyu iyi olsun beni sevsin bende onu seveyim gerisini görmeye gerek yok
Oyle. Cunku benim beğendiğim hiçbir hatunu kimse beğenmiyor.
Bir yere kadar evet.Benim güzel bulduğumu başkası çirkin bulamaz mesela..
Alakası yok.Bülent Ersoy mu Adriana Lima mı desem, kim Adriana Lima daha çirkin diyebilirki?
Siz bi' tuhafsınız zaten..Erkeklerde bu kadar bariz bir fark olmaz.
Evet, ben de onu diyorum.Kızların yakışıklılık anlayışını, erkeğin zekası, becerisi, giyinişi vs. çok değiştiriyor..
Hayır değil.Bir kız çirkinse, dünyanın en zeki kızı olsa da çirkindir.
Severim tabi canım o ayrı.Ama o kızın görünüşü ilk gördüğümden farklı olmaz benim için.Kızın iyi özellikleri varsa kızı sevebilirim güzel olmasa da..Ama iyi özellikleri var diye daha güzel görünmez.
Anlamadığın şey ne?
Beni anlamıyorsun.Bir kızın hareketleri güzelse, hareketleri güzeldir.Yüzü güzelse yüzü güzeldir.Zekiyse, o kız zekidir.Yani bir özelliğinin iyi olması, diğer özelliğini iyi göstermez.
Normalde olması gereken bu ama..
Çoğu benim gibi
bariz çirkinse çirkindir ;normal bişeyse tartışılabilir karşıma alıp konuşmam lazım kişiliğiyle örtüştürmeye çalışırım, yakışıklı veya güzelse o da benim kriterime nekadar sınır koyduguma bakar.
bi yere kadar görecelidir...
kimse gözü gören kimse charlize therona güzel değil diyemez
yada yıldız tilbeye güzel demez :)
15-20 dk önce güzellik göreceli demiştim bir cevapta
Adriana Lima herkese göre taş. Brad pitt de bir zamanlar öyleydi bu göreceli mi ?
Adriana güzelde brad pitt yakışıklı değil
göreceli değil dir çirkin normal güzel vardır.
ama seven adam çirkin birkızla çıkabilir evlenelenebilir
zaten bir aşamadan sonra sevgilinin yüzü çirkin olmuş yok beni var mış yok gözleri şeymamış takılmazsın
bakmasını bilen göz herkeste bir güzellik görür.ayrıca:
'güzelliğin on para etmez,bu bendeki aşk olmasa.'
'gönül kimi severse güzel odur.'
görecelidir çünkü örnek olarak biri mavi gözlü esmer kızı güzel bulurlen bir baskası ela gözlü sarısın kızı güzel bulabiliir
sen ne diosun bukalemununa aşık arkadaşım var benim. Hayvan çekirge yedikce abk abisi ne kadar harika ne kadar yakışıklı diyor :D
Merhabalar.
Güzellik görecelidir fakat bazı şeyler herkesin güzel gördüğü güzel kabul ettiği ortak şeylerdir.
Mesela ben birçok kişiye göre tipsizim. Ortak bir kanı.
Maalesef..
Kaç kişi güzel görecek ki...
Çoğu zaman güzellik görecelidir derler ben doğru bulmuyorum, şimdi sen adriana lima ile amy winehouse karşılaştır bakalım, insanların % 100 aynı cevabı verir...
Mesela bazı Justin Bieber'ın bazılarına göre çok tatlı gelmesi
ALLAHIM O NEDİR EN ÇİRKİN İNSAN
Buradan da anlaşılıyor sanırım göreceli olduğu :))
Güzellik görecelidir ama çirkinlik değildir. Pis bir koku gibi, rahatsız edicidir.
evet güzellik görecelidir herkese çok güzel gelen bir kız bana hiç güzel gelmediği çok oluyor :)
barbara palvin
adriana lima
burcu esmersoy
... bu 3 isimden birini her hangi bir erkeğe sorun güzel diyecektir.
çünkü güzellik her kez tarafından kabul görmüs biseydir
Allah herkesi özene bezene yaratmış..Benim gözümde çirkin kavramının yeri yok :)
Güzellik estetik bir kavramdır estetik bir kavramdır estetik her sey görecelidir
görecelidir. ben geçmişte hoşlandığım kişilere bakıyorum herkes için sıradan olan tiplere bayılıyorum. bazen de başkalarının çirkin buldukları bana güzel geliyor :)
Göreceli olacağına ters tek bir örnek bile göreceli olmadığını gösterir ki herkes için güzel olan birşey mutlaka vardır. Yani tek bir örnek bile göreceliliği bozar.
evet görecelidir.yani herkesin güzellik anlayışı farklı olabilir tabi saygı duymak lazım...
bence de görecelidir
çünkü benim beğendiğimi başkası beğenmiyor benim beğenmediğimi başkası beğeniyor
öyle yani
herkesin görüş bakış açısı farklı
gerçi güzel herkese güzeldir ama nedense bu böyle işte
görecelidir ya benim beğendiğimi br başkası begenmez onun begendiğinide ben begenmem
kısmen kişiden kişiye değişken yönleri olsada herkese göre bradpitt yakışıklı angelina jolie güzel ve sexidir. gibi gibi.
sonuç olarak istisnalar kaideyi bozmaz
göz zevkime güvenirim kezban yaklaşımlarım ibretlik tespitlerim iyidir
evet göreceli kavram bize göre çırkin onu sahibine veya sevenine göre ulaşılmaz ola bilir
Bazıları kabul edilir herkes taafından beğenilir göreceki olmadığı zamanlarda oluyor
kısmen görecelidir bence bazı güzel şeyler karşısında da aksini iddaa etmek anlamsız olur göz var nizam var yani
derecelidir bence kat kat dereceleri vardır
çok güzel çok güzeldir geri kalan göreceli
dimi ama, canım sıklıyor muabbet etmek istiyorm ama konu açmaya mecalim yok. ne yapsam
bugün eve geldiğimde uyudum. oluyodum uykusuzluktan. açlık nedeni ile uyanıp birşeyler yedim şimdi de yatasım gelmiyor.
sıkılmasam nette işim olmazkine, neyse şaka yapıyorm. ceviz getirem yiysiin?
filmdeki kız olur diyordu ama yan çizdin cık cık cık. :) şaka bir tarafa gerçekten asılma kastım yok ama asılır gibi yapıp eğlenmek var
hadi bir oyun oynayalım ( saha yapmak ne demek bilmiyorm) ben sana her seferinde farklı asılacağım çıkma teklif edeceğim sende her seferinde farklı ret edecen
bir tual aldım boyalar falan ama acemiyim. gel yasrısını sen yap yarısınıda ben bakalım ortaya nasıl BİR resim çıkacak? hadiii sadece eğlenmiş oluruz.
bıııp oyunu kaybettin. oyun bozanlık yapıyorsun. iyi geceler. karamelli çikolata tadında uykular... Melekler sen uyurken baş ucunda senin güzelliğini izlesinler...
Göreceli diye okuyunca kafam direkt Einstein' e gitti. Görecelidir.
Hayır, guzele herkes güzel der. Çirkinde çirkindir. Fakat bazı insanlar beklentileri biraz daha alçak tutar. Kimisi de çirkine güzel der. O kişininde gözü bozuktur.
beni bazıları guzel derken bazıları cırkın dıyor göreceli bencede
kesinlikle evet kendimden biliyorum.mesela şişman bir kadınla birlikte olmak kusursuz bir güzelden daha çekici geliyor bana:)
Tabii ki göreceledir.
ewt :D (cevap çoook kısa) :D
bence kesinlikle görecelidir:)
(: bu konuda kimse dürüst olmaz.
görecelidir fakat bazı güzellikler evrenseldir.
Bence değil gibi
evet sana göre güzel olan bana göre olmaya bilir
kesinlikle ama kesinlikle evet
ever göreceli
Bana Göre Değil.
Nedeni Yok Öyle :) Bilmiyorum :D
görecelidir.
Kesinlikle göreceli.
Evet kesinlikle ..
yalnız kendini seven biri olmasın yeter.
Evet, görecelidir.
evet gönül atada konar b.k da konar
evet
GÖRECELI dir...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar