Bacak aram karardı nedenini bilmiyorum ve kafama çok takıyorum. İlerde evleneceğim adam ya tiksinirse diyorum. Sizce nasıl geçer bu kararmalar? Jilet kararması nasıl geçer?jilet kararması nasıl geçer?
Ağda ya da epilasyon uygulamaları neticesinde birçok kadının koltuk altı ya da bikini bölgesinde kararmalar oluşur bu kararmalar genellikle kilolu kadınlarda sürtünmeden dolayı oluşur. Bu lekelerin giderilmesi ile uzmanlar neler öneriyorlar, koltuk altındaki kararmalar ve esmer lekeler özellikle yaz aylarında kısa kollu veya kolsuz giysiler giyen bayanları oldukça sıkıntıya düşüren bir durumdur. Koltuk altı kararmasının en büyük nedeni koltuk altlarının havasız kalmasıdır. Diğer nedenler ise aşırı sıcak ağda yapılması, tıraşlama ve cilde zarar veren deodorantların kullanılması koltuk altlarında kararmalara neden olur.
Günümüzde kozmetik sanayi, koltuk altı kararmalarına iyi gelen kremler, pudralar ve deodorant benzeri bakım ürünlerini çıkartıyorlar ve kadınların bu sorunlarına çözüm buluyorlar. Koltuk altı kararmalar için doğal tedavi yöntemleri de mevcut. Koltuk altlarında meydana gelen bu kararmayı önlemek için evde yapacağınız karışımlarla çözüm bulmanız mümkün. Koltuk altı karamasını geçirmek için öncelikle kese yaparak ölü deriyi atmalısınız. Keseden sonra yapılması gereken doğal yöntemler şunlardır: Koltuk altı kararması için doğal maske tarifleri:
1. Yöntem Malzemeler: 1 çay kaşığı vazelin, 1 çay kaşığı elma suyu,1 çay kaşığı limon suyu. Uygulama: Malzemelerin tamamını karıştırdıktan sonra koltuk altına sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yıkayıp bebek pudrası sürün. Koltuk altındaki kararmalar zamanla geçecektir.
2.Yöntem Malzemeler: 1 Tatlı kaşığı pirinç unu, 1 yemek kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı sirke. Uygulama: Tüm malzemeleri bir kap içerisinde iyice karıştırarak kararmanın olduğu bölgeye sürün ve 15 dakika bekleyin. 15 dakika sonra hafifçe ovalayarak ılık suyla durulayın. Limon suyu ile bölgeyi temizlemeniz yeterli olacaktır. Eğer daha etkili bir sonuç elde etmek istiyorsanız bebek pudrası kullanabilirsiniz. Bu işlemi haftada iki kere yapmanız yeterlidir.
3. Yöntem Limon suyunu, balı ve yoğurdu karıştırıp oluşturduğu karışım mucizevi etki yaratıyor. Karışım uygulandıktan sonra 20 dakika kadar beklenip sonra uygulanan bölgeyi iyice durula. Koltuk altında bulunan ve kötü kokular olmasına neden olan bakterileri yok ederek bir nevi doğal deodorant görevi görüyor. Aynı zamanda kararan derinin beyazlamasında etkili olan bu kürü istediğiniz zaman uygulayabilirsiniz.
Bacak arası kararması deniz sezonu başlaması ile beraber hanımların kabusu haline gelir. Ağda ya da epilasyon uygulamaları sonucunda bacak arası bölgesi kararır. Bazı kadınlar bacak araları karardığı için mayo giyemez. Aslında bunların çaresi bu lekeler oluşmadan önlemekten geçer. Fazla kilo alınmazsa sürtünme olmayacağı için bacak arası kararmaz. Ağda ya da epilasyon sonu kararan bacak arası, havasız kaldığından ya da çok sıcak ağdadan deri yanarak koyu renk alır. Bu deriden kurtulmak için kese yaparak ölü deriyi atabilirsiniz. Keseden sonra taze siyah üzüm suyunu sürüp kuruyana kadar kalmasını bekleyin.
Devami: Bacak arası kararması deniz sezonu başlaması ile beraber hanımların kabusu haline gelir. Ağda ya da epilasyon uygulamaları sonucunda bacak arası bölgesi kararır. Bazı kadınlar bacak araları karardığı için mayo giyemez. Aslında bunların çaresi bu lekeler oluşmadan önlemekten geçer. Fazla kilo alınmazsa sürtünme olmayacağı için bacak arası kararmaz. Ağda ya da epilasyon sonu kararan bacak arası, havasız kaldığından ya da çok sıcak ağdadan deri yanarak koyu renk alır. Bu deriden kurtulmak
Koyu ten rengi kadınlarda meydana gelen bikini bölgesi kararmasının öne çıkan sebepleri şunlardır ;
Cilt ve deri sorunlarından kaynaklı kararmalar Terlemeden kaynaklı kararmalar Doğru olmayan iç çamaşır seçiminden kaynaklı kararmalar Jiletten oluşan kararmalar Yanlış yapılan epilasyon sonucu olan kararmalar bikini bölgesi kararması
Cilt sorunu yaşayanlar veya hassas ciltli olan kadınların genital bölgelerine özel özen göstermeleri ve hijyene çok dikkat etmeleri lazım. Cildi hassas kadınların kozmetik ürünleri bikini bölgelerinde kullanmamaları ve genital bölgeyi temiz tutmaları kararmaların önüne geçebilir.
Terleme sonucu pişik oluşması, yanlış iç çamaşır tercihi bikini kararmalarına sebep olabilmektedir Size pamuklu iç çamaşır kullanmanızı öneririm.
Jilet ile tıraş olan bayanlar, bikini bölgedeki kılların jilet ile yanlış kullanılmasından kaynaklı sorunlarla karşılaşabilirler ve bikini bölgesini tahriş ederek vajina kararmalarına sebep olabilirler.
Yukarıda bahsettiğimiz hijyen kurallarına öncelikle dikkat etmeniz gerekiyor, temizlik kararmaların önüne geçecektik. Her zaman genital kararma olmadan önleminizi almanızda fayda var.
Vajina beyazlatma kürü ve Vajina beyazlatma kürü nasıl uygulanır birazdan açıklayacağız fakat öncelikle genital bölge beyazlatma maskeleri ve yararlı bitkisel genital beyazlatma yollarını inceleyelim.
Limon suyu masajı : Genital bölgenize limon suyu ile 3-4 dakika masaj yaptığınızda ölü hücrelerden kurtulursunuz. Limon suyu masajı bikini bölgenizi beyazlaştırmanızı sağlayacaktır. Limonun yakıcı etkisinden dolayı genital bölgede yara, kesik veya tahriş durumu varsa kullanmamanız iyi olacaktır.
Zeytinyağı masajı : Zeytinyağının yumuşatıcı etkisi ölü derileri temizler ve genital kararmaları azaltır. Duştan önce 3-4 dakika zeytinyağı ile vajina çevresine masaj yaparak beyazlama sağlayabilirsiniz.
Ağda : Jiletin tahriş etmesinden ve epilasyonun bazı ciltlere iyi gelmemesinden dolayı ağda kullanmanız bikini bölgesindeki kararmadan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Tahrişten kaynaklı kararma sorunu yaşıyorsanız ağda kullanmaya başlamalısınız.
vajina beyazlatma kürü
Genital bölge ( Vajina ) Beyazlatma Kürü : Kür karışımındaki malzemeler : Yarım tatlı kaşığı vazelin Bir kahve fincanı elma suyu Yarım tatlı kaşığı limon suyu Vajina beyazlatma kürünün hazırlanışı :
Tüm malzemeleri bir kabın içerisine boşaltın. Kaşık yardımıyla malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın, 2-3 dakika beklettikten sonra yeniden karıştırın ve uygulamaya geçin.
Vajina Beyazlatma kürünün uygulanışı :
Öncelikle genital bölge ve elleriniz temiz olmalıdır, karışımı elinizle kuru olan bikini bölgesine sürerek cildinize işlemesini sağlamalısınız. Sürdüğünüz vajina beyazlatma kürü kuruyana kadar bekleyin, kuruduktan sonra temiz ve nemli bir bez (kese de olabilir) vasıtasıyla genital bölgeyi temizleyin.
Her kadının orada kararma oluyor, istisnası yok sanırım. Ama daha kaliteli ürünler kullanabileceğini düşünüyorum. Bir de kadın özel bölgesi için şampuanlar vb var, onları da kullanıyor musun sağlık için?
ilk olarak jiletle almak kararma yapmaz o mantıkta gidersek neden erkeklerin yüzleri kapkara değil kaldıki giydiğin iç çamaşırı türlerinden kararma yapar
İnsanlar ciltlerindeki kararmadan ağda ve jilet gibi epilasyon yöntemlerini sorumlu tutsa da vücutta belli başlı cilt bölgelerinin kararmasının sorumlusu bu bölgelerdeki tüylerin alınması veya alınma şekilleri değildir. Biraz açıklayayım.
Cilt kararması neden olur?
Jilet kararması nasıl geçer?
Cilt kararması genellikle cildin daha ince olduğu bölgelerde görülür. Koltuk altı, bikini bölgesi, diz ve dirsek bölgeleri kararmaya en elverişli bölgelerdir. Vücutta en çok kararan bölgelerden dirsekleri tıraş eden veya ağda yapan kimse görülmediği halde bu bölgenin kararması bu durumun epilasyonla ilgisi olmadığını göstermektedir. Kararan bölgeler ince derili bölgelerdir. Hamilelikte de kararma görülebilir. Genellikle hormonal sebepler kararmada etkili olsa da, cilt kararmasının en önemli sebeplerinden biri de kuruluktur. Cilt kuruluğu kararmaya yol açabilir.
Jilet kararması
Jilet kararması olarak bilinse de jiletle ilgisi olmayan cilt kararmasını geçirmek için öncelikle ölü derilerden ve kirlerden iyice arınmak gerekir. Düzenli kese ve peeling yapmalısınız. Bunun dışında kararan veya kararmaya meyilli bölgeleri düzenli olarak iyice nemlendirmek de önemli. Bu bölgelerdeki cilt asla nemsiz kalmamalı. Deodorant seçimi de koltuk altı kararmasında önemlidir. Cildi kurutan deodorantlar yerine nemlendirici olanlar tercih edilmeli. Jilet kararması nasıl geçer diye aratınca çıkan tarifleri de deneyebilirsiniz. Ancak bu tarifleri denerken sirke, limon gibi asitli ve kurutan malzemeleri çok dikkatli kullanmalısınız. Leke kremleri de cilt tonunu açmada işe yarayabilir. Yine de bu konuyu kafaya pek fazla takmamanızı öneririm. Eğer çok beyaz tenli değilseniz, pek çok insanın aynı durumda olduğunu unutmayın ve kendinizle barışın.
Yanlış jilet kullanımı sonucu kararma sorunu yaşayabiliyoruz. Jilet kararması için birçok yöntem var. Bu sayede kolayca kararma sorunundan kurtulabiliriz.
jilet kararması nasıl geçer
Doğal ürünler kullanılabilir
"Jilet kararması nasıl geçer?" sorusunu sıkça duyuyoruz. Jilet kararmasını önlemek için birçok ürün kullanılabilir. Doğal oldukları için rahatça kullanabilirsin. -Limon asidik özelliği sayesinde cildin rengini açar ve cildi ölü hücrelerden arındırır. -Hindistan cevizi yağı E vitamini içerir bu sayede cildi besler ve cilt renginin açılmasını sağlar. - Buhar banyosu da oldukça önemli. Cildin nefes almasını sağlar - Elma sirkesi cilt renginin açılmasını sağlarken cildi ölü derilerden arındırır. - Aloe vera jilet kararması için oldukça faydalıdır. Düzenli olarak kararan bölgeye uygulayabilirsin.
Çamaşır seçimi pamuklu olmalı
Polyester kumaşlı ürünler yerine pamuklu çamaşır tercih etmemizde fayda var. Kararma sorunu yaşamamızın bir sebebi de cildin hava almamasıdır. Cildin nefes almasını sağlayacak seçimler yapmalıyız.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Expigment diye bir krem var 7 8 lira eczanelerde. Ben onu kullanmistim. Yaklasik 2 3 haftada ciddi Anlamda sonuc aldim. İlk once deriyi biraz daha karartip kurutuyo sonra soyuluyo o deri. Tamamen renk acildiktan sonra kullanmayi birak yine kararma olursa arada uygula aklina geldikce. Umarim seninde isine yarar:)
1
3 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Peki ne kadar zamn kullanmam lazım ya da peeling yapsam etkili olurmu yüzüme yaptığım gibi
Renk acilana kadar kullan sonra birak. Cunku deriyi hassaslastirip soyuyo. İnternetten bir arastir istersen bilindik bir krem. Suruyosun birakiyosun 10 dakikaya cildin emiyo zaten
Kararma olan yerlere, duş esnasında yoğun kese işlemi yapabilirsiniz. Bir de arada bir bir pamuk yardımıyla limon sürmeniz de cilt renginin açılmasına yardımcı olabilir.
Bunun haricinde jel kremler var, dr tavsiyesine göre değişiyor.
Bikini bölgesi için de özel kremler var. Doktor tavsiyesinde almanı öneririm. Evdeki yöntemler büyük bir değişim göstermez çünkü. Limon çok iç bölgeler için uygun bir seçim değil. Bacak arası ve koltuk altı için. Ya da parmak arası için uygun bir yöntem. Dermatoloji bu işi kısa sürede çözer. :)
elma sirkesini sulandirip sürebilirsin, lazer epilasyon yaptirirsan da açılır vücut rengi, az biraz pirinci suda beklet bir gece çıkan suyla kararmış bölgeyi sil ve kurumaya bırak sonra bol suyla yıka, bir de bebek pudrasi kullan banyo sonrası
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
42
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
nereye tiksiniyo ya .m buldu da beyazını mı arıycak rahat ol sen :D eğer ağdayla aldırıyorsan ağdacıya söyle aynı bölgeye sadece bir kez yapıştırsın ikinciye kesinlikle izin verme. o sebep oluyor kararmaya. işinin ehli olan bir yapıştırmada hepsini alır zaten. benim de eskiden o yüzden kararmıştı ağdacımı değiştirdim şuan resmen göbeğimle aynı renk ton farkı bile yok.
Limon suyu, pudra, sirke gibi malzemelerle hazırlayacağın maskeler kararmaya geçici çözüm üretiyor. Kararan bölgelere uygulama yaparken sert davranmamalısın. Cildi tahriş edecek haşin hareketler kararmayı arttırır. O nedenle "Nazikçe" davran kendine.. ;)
kafana takma bence erkekler de önemsemiyor kendi organlarini seni bu yüzden igrenecek biriyle hic olma daha iyi. cözüm olarak biraz para biriktir ve lazer yaptir kesin ve kalici sonuc en mantiklisi. Benim basima gelmedi ve ne tür psikolojik sorun yarattigini bilemiyorum. En iyisi lazeri dene...
Ya zaten kadın olarak bir sürü probleminiz bakımınız var kararmayı bile dert ederseniz nasıl basa cıkabiliyorsunuz kişisel bakımınızla hayret ediyorum cok zor seyler ya
Kızlar merhaba özel bir eczacımız var tamamen bitkisel krem ve tonik yapıyor ilk başta bende inanmadım bir sürü krem kullanıp sonuç alamayanlardan biriyim bende bunun üzerine çevremdeki yüzünde leke , lazer yanıkları , kararma olan insanların kullanmasını bekledim krem 10 gün içinde yavaş yavaş etkisini göstermeye başladım benimde genital bölgemle kararmalar bulunmakta 3 gün önce aldım ve halen kullanmaktayım bunun üzerine instagramda sayfa açtılar bakıp inceleyebilirsiniz
Diş macunu ama beyaz olcak gidipte mavi renkli signal white now alma. Kullanmadıgın bir diş fırcasıyla kararık olan bölgeyi fırcala 3-4 dk sonra yıka birkac gune bişey kalmaz
Merkezinde dermatolog olan bir lazer epilasyon merkezine gidip orada sorununu anlatıp ona göre lazer epilasyona başlaman en iyisi.Hem de kararmaları sormuş olursun.
Bu hastalık veya rahatsızlık değil ama sen bunu kafaya takarak hastalık haline getiriyorsun.. Bence takıntılı olma.. Ama illaki rahatlamak istiyorsan mutlaka estetik ile düzeltilebilir. Ama tavsiyem ORİJİNALLİĞİNİ bozma..
öyleyse bakımını tam yapmıyorsun. Karbonat ve limon karışımını haftada bir deneyebilirsin. Ayrıca vajina için özel olarak üretilmiş bakım kremleri de var. Mutlaka onlardan almalısın. 19 yaşında bu kadar kararma olması normal değil. Masturbasyon yaparken dudakları da çok açıyorsan sarkma da yaşayabilirsin. Çok açmıyorsundur umarım
yada kararan bölgeyi evlendiginde eski rengine getirir kocan merak etme :) erkekler ayık olun !
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kız kardeşimde de aynı sorun vardı. Limon kabuğuyla bir süre uğraştı, senin kreminde de olduğu gibi bir nebze açılmış sonra devamı gelmemiş. Lazere gitti, şu an memnun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kolaltını agdayla alma makineyle al,onun dısıdna bacaklarını vs sir agdayla al
Kalici degil, devamli yapilirsa faydasini görürsün eger renkte acilma farketiyse bunu haftada 1/2 ya düsürebilirsin ala basta hergün yapilsa acilma olur
bir seferde düzelmez agda ölü derileri alıyor kararmıs yer de zaman icinde toparlar ama hic bir erkek agdayla ugrasmaz😄 limonda faydalı hafif yakma yapar ama
Valla jilet markalarindan anlamam iyi gelmediyse degistir madem😄 her gun cilde zarar verir mi emin degilim de limonla tuzu karistirip koyulasan bölgeye sür ovala o bolgeyi 3 5 dakika sonra durularsin😄
En İyi Cevaplar