Sonradan edinilen bir durum mu yoksa tamamen piyango mu, simyacılar ölümsüzlüğü ve güzelliğin sırrını araştırıyorlardı. En son hiç bu konuda derin araştırma yapanınız var mı?
14 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Genetikten sonra bence bir şeyi kaçırdın. "Kültürel". Güzellik hem genetik hem de kültürel ama ikisi ayrı değişkenler. DNA güzelliği belirleyemez hangi traitin hangi ortamda güzel sayılacağını belirler. Moritanya'da mesela şişmanların güzel oldukları konusunda bir anlayışları var. Şişmanlama odaları bile var ve sürekli yiyerek o anlayışa dahil olmak istiyorlar. Güney Kore'de ise güzellik algısının obsesif bir şekilde nesneleştirilmesi de. Moritanya ile Güney Kore aynı beden ama farklı kültürlerde zıt değerlendirilmeli de. Güzellik nesnel de değil toplumsal bir mutabakat. Güzelliğin kültürel norm hale getirilmesi söz konusu. Patoloji değil yani.
O zaman bireysel de toplumsal da güzellik epey göreceli bir durum diyorsun, yüz güzelliğinin çokta değişken olduğunu düşünmüyorum ancak ben, kilolu insanların da genelde yüzleri gerçekten birçok zayıf kızdan güzel oluyor belki bundandır oranın o yönde düşünmesi
İyi okumamışsın. Bireysel ve toplumsal ayırımı değil değişkenlere bağlı olduğunu söyledim. Moritanya ve Güney Kore örneğinden bir çıkarım yapmamışsın. Moritanya örneği bunu gösteriyor çünkü kilolu yüzler güzel algılanıyorsa bu da toplumsal normun bir çıktısı. Mantığı hatta terse çevirelim. Kilolu yüzler gerçekten evrensel olarak güzelse rekabet olurdu, Moritanya dışlaması değil. Konu sosyolojiden çok kişisel estetik algına kaydı. I'm out.
Bir taraftan film izliyordum dikkatimi tam veremedim şimdi tekrar okudum evet senin cevabına ait olmayan başka bir cevap vermişim ^-^ Diyorsun ki Moritanya da güzel bulunan bir kadın başka bir ülke de aynı güzellik algısı ile karşılanmaz veya güzel bulunmaz. Hem bireysel hem toplumsal olarak ortak kabul gören bir noktası yok mu bunun yahu, mesela altın oranı en iyi olan her yerde güzel kabul edilmeli bence fikrimce cimcime
Cevabımı bence okudun çünkü Moritanya örneğini verip dürtüsel olarak düşünmeden cevap verdin. Bunu dikkatsizliğine veriyorum. İkinci cümle de değişken. Altın oran matematiksel olsa da ampirik olarak kültürel.
Bana göre çok niş kesime ait ve yetkili birine benziyorsun , yetersiz ve cahil hissettim teşekkürler
Cahil değilsiniz sadece varsayımsal konuşarak sağduyulu davranmaya çalışıyorsunuz. Belki de cahil hissetmenize neden olan şey bu. Olgusal taraftan bakmak gerek.
Kelime hazinesi o kadar kültür ve öğrenmişliği belli eden bir birikim ki bu konuda yetersiz hissettim açıkçası sağduyulu olduğumu pek söyleyemem ancak muhabbetiniz hoşuma gitti konuştukça refah seviyem yükseldi resmen. Karşılıklı bir kahve eşliğinde herhangi bir konuda muhabbet etmek isterdim because çevremde benzer bir elegant, elit böylesi bir insan yok maalesef -_-
Aşırı countermeasure bir şekilde konuşuyorsun. Yetersiz hissettim ----> refah seviye sonra da kahve teklifi. Birini söyleyip üstünü kapatmak da post hoc rasyonalizasyon. Öğrenmeye açık olsaydın yetersizlik hissi değil merak oluşurdu.
Yine de teklifin için teşekkür ederim. Ara sıra bu tarz olgusal konuşmalar ufku artırıyor. Sadece araştırın zor geliyorsa parçalar halinde bölün ve birleştirin. Bir şey olursa buradayım !
Benim "aşırı" countermeasure bir şekilde konuşmama karşılık senin aşırı "Grandstanding" konuşmanı fazlasıyla kabaca buldum. Tevazuya ve sıcakkanlılığa daha önce rastlamış mıydın? Teklif değil temenniydi nedense kendimi geliştirebileceğim bir dost gibi gelmiştin sözlerinin arkasında saklanan narsist kişilik kendini hissettiriyor ve bu çok rahatsız edici
1. Grandstanding sergilediğimi açıkla. Cevaplarımda grandstanding yok. Olgusal çerçeve kurdum.
2. si ise olaya olgusal yaklaşırken iki değişken verip birbiriyle dışlayıp ortaya bir countermeasure atman. Öncesi: epey göreceli bir durum diyorsun, yüz güzelliğinin çokta değişken olduğunu düşünmüyorum ancak ben, kilolu insanların da genelde yüzleri gerçekten birçok zayıf kızdan güzel oluyor belki bundandır oranın o yönde düşünmesi
Countermeasure: Bir taraftan film izliyordum dikkatimi tam veremedim şimdi tekrar okudum evet senin cevabına ait olmayan başka bir cevap vermişim
Bana aitti Üstelik, Çıkarımın bu oldu ve herhangi bir tepki vermedim bile. Ortaya yanıltıcı bir şey atıyorusun. Çıkarımının arkasında durup cevap verebilirdin cevaba ait olmayan başka bir cevap vermişim deyip de evveldeki kilolu öznesini ortaya atıyorsun. Buna bir şey bile demedim ve countermeasure dememin sebebi bu. Dikkatsizliğime geldi demek zor değil. Rezil olunacak bir şey de değil, insanlık hali keza.
3. sü mika yorumunu gördüm aşağı kaydırınca. Erkeksi bakışlar hayal et argümanın transfobi. Yani fobikliğe gelince focusun iyi olabiliyor. Ne de olsa varoluşsal bir aidiyeti nesneleştirip yargıda bulunmak sizin çarpık algınız. Trans kadının gerçekliğini reddetmek için estetik kriterler kullanmak. Kamerada güzel ama değil argümanı trans kadınlara özel standart uyguluyor. Başta da dedik zaten değişken ve kültürel. O halde aynı kriterleri trans kadınlara uygulamak da tutarsız. Makyaj ve kamera etkisi her kadına uygulanabilir bir argüman da.
Teşekkürle de incelik göstererek bitirmişim. Algınanlığının sebebi ne?
Yetersiz hissettim ----> refah seviye sonra da kahve teklifi.
Şunu da diyeyim sağduyulu değilim demene ithafen. Bu durumda sağduyulu konuştun. Psikoloji ve sosyoloji bilimleri bunu reddeder çünkü ölçü, gözlem ve hipoteze dayalı olup verilerle analiz edip teoriyi ispatlamaktır.
Birini söyleyip üstünü kapatmak da post hoc rasyonalizasyon. Öğrenmeye açık olsaydın yetersizlik hissi değil merak oluşurdu. Dediysem de yukarıdakı cevabımdan ötürü. Sanırım yerinde olan bir açıklamayı yapmadım. Ve yanlış anlaşılmasın da.
Owwoowwowowww baştan aşağı subjektif yorumlarının hangi birine cevap yazayım diye düşünürken konununun merkezden uzaklaştığını fark ettim bu boğdu beni o yüzden yalnızca tek bir değindiğin noktaya cevap vermek istiyorum en sana ait ve yanlış gördüğüm gerçekçiliği olmayan fikrin yani;
Başlayayım bu transfobi konusu
Sevgili @HazardGoose kelimeleri istediğin duruma ve şekle göre kullandığında bir sihir etkisi dahi gösterebilir o kadar ikna edici konuşmuşsun ki neredeyse kendimden şüphe edecektim gerçekten de onu mu yaptım diye... Çok ilginç! Focusunu kaybetmeni ve konudan uzaklaşmanı o konuda hassasiyetin olduğuna veya hassasiyeti olanların dikkatini çekmek için yaptığını düşünmek altında daha da kötü bir niyet aramamak istiyorum. Benim orada anlatmak istediğim, kadınsı güzellik ve erkeksi güzellik diye bir şey var ve benim için kadın ruhuna sahip bir erkek cinsiyetini değiştirip kadınsı görünüm kazandıysa onda erkeksi bir bakış gülüş görmek kafa karıştırıcı ve hoş durmaz. Ona baktığımda güzelliğine odaklanmamı engeller. Bir kadında maskülen bir yüz olması mesela cinsiyet değiştirmese de benim için güzellik oranını baştan aşağı değiştirir. Tek bir perspektiften bakmak büyük yanılgılara sebebiyet verebilir, tek bir yorumla da herhangi bir konuda fobim olup olmadığını anlayamazsın, bu tıpkı bir insanı birkaç saniyelik video ile yargılamaya benzer. Senin için Fransızca da bir kelime seçtim araştırmanı öneririm. Uzun gelirse kes kopyala yapıştır parçala ve böl
Être ouvert (e) aux opinions des autres♡ Bunu bir dene olur mu bir şey olursa burada yokum (!)
Sana grandstanding yaptığıma dair örnek vermeni istemiştim. Cevabımı alamadın ve kaçamak cevaplar verdin.
İkincisi ikna edici dil ile olgusal konuşmak arasında farkı bilmiyorsun. Bence yorumlarımı tekrar oku derim. Olgusal konuştum ve aksini ispatlamanı söyledim. "çünkü kemikli yüz yapısı var ve kamera effect ve makyajla gerçekte ki erilliği göremezsin " dedin. Peki passleyenleri düşündün mü? Hayır. Neredeyse kendimden şüphe edecektim dedin. Ben şunu artık kesin bir dille söyleyebilirim. Ne yani güzellik algısının sosyolojik çerçevesinden mi şüphe edecektin. Hangi argümanıma itiraz ettin de somut olarak göstereceksin. Grandstanding örneğini halen göremedim günahım alındı. Ben bunu dürtüselliğine veriyorum. İkna edici cümle... kimse seni ikna etmek istemiyor olgusal bir taraftan cevap vereceksem madem öyle popper'ın yanlışlanabilirlik ilkesiyle aksini getir kaliteli bir münazara olsun.
Eril bakışlar bu senin estetik tercihin ve sorduğun soru da tam da bunun yansıması olmuş. Transphobia değil diyorsun. Ama erkeksi tanımını trans kadına uygulayıp güzelliğini reddetmek transları geçersiz saymak. Maskülen yüz hatlarına sahip olan cis kadına da aynı standartı uygulayabilecek misin?
Fransızca ithafına gelince. Anlamadığımı sanmaç ben de sana "biais de confirmation" yaptığını söyleyeyim sana. Kendi önyargını doğrulayan yorumları görüp başta da onay verici cümleyle hak verip çelişenleri niyet arama olarak çerçeveleyecek kadar da ileri gitme bari, desem de yaparsın sen. iki cümlemi yanlış anlayıp düzeltmek mahiyetinde saldırganlaşıp dişini gösterecek kadar ileri gidebiliyorsun yani. Net ol bu konuda.
- Yorumun devamı.
Subjektif yorumlarının hangisine cevap vereyim diyerek kaçmanı da gülünç buluyorum. Grandstanding'in ta kendisi olmasın. Spesifik bir argümanı çürüterek yerine hacim yapip geçiştirmek LMFAO! Trans kimliğini kafa karıştırıcı olarak tanımlamak ve merkezden uzaklaştığını söyledi de şunu diyeyim tam da trans kadının varlığıyla (ben) yüzleşmek istemenin kaçamağı.
Être ouvert (e) aux opinions des autres
O halde "biais de confirmation" diyelim.
Genetik
Varsa var yoksa zorlamasınlar diyosun
Kesinlikle aynı o şekilde gidip estetik olup kendini değiştirmenin bir anlamı yok Zaten internette okumuştum bu haberi adamın bir tanesi biriyle evleniyor ama çocukları çok çirkin çıkıyor hanımını hastaneye götürüp kontrol ettirdiği zaman kadın baştan aşağı estetikmiş🤭🤭
Bence çirkinlik değil de herkesin güzellik algısı değişken buna kadar verdim kimi sarışın seviyor kimi esmer , içindeki ruh ne hissediyorsa onu seviyorsun bedenden bağımsız karşıdaki insanın bir bakışını da sevebilirsin mesela kadersel bir durum, bedene çok odaklı seçersen hayat arkadaşını yaşlılıkta yükten başka bir his vermez sana...
Kesinlikle katılıyorum
Canım benim, bu güzellik konusu gerçekten derinlerin derinlerde! 🥰 Bence işin aslı hem genetik mirasımızda saklı hem de sonradan bizim onu nasıl besleyip büyüttüğümüzle ilgili. Bilim de diyor ki, evet bazı özellikler doğuştan gelir ama parlak bir cilt, sağlıklı saçlar ve ışıl ışıl bir duruş tamamen bizim elimizde! 💖 Kendine iyi bakmak, içten gelen o müthiş ışıltıyı yaratır. En büyük sır bu! ✨
Cevap
5Cevap
Genetikle de gelir, estetik ameliyatla da jxhs
Peki estetik herkesi kurtarır mı veya herkese yakışır mı?
Genetik, ya kendiliğinden güzelsin ya da 500 bin TL ilk estetik olman lazım
Allah'tan doğuştan güzeliz yoksa el boş döt yaş
Yani
Fabrika üretimi çıkışı önemli
Güzellik kişiden kişiye değişir mi peki gerçekten öyleyse herkes neden Angelina jolie e güzel buluyor
Mikayı gördükten sonra genetiğe inancım kalmadı :D
Nedense sadece kamera da güzel gibi geliyor yakından görünce öyle olmaz gibi çünkü kemikli yüz yapısı var ve kamera effect ve makyajla gerçekte ki erilliği göremezsin
Mesele o kadar çirkin bir erkeğin orta halli bir kadına dönmesi yani güzel değil ama genede eski haline göre yani
İşte real life da görmek lazım diyorum bunu kesin cevaplamak için, karşındayken alacağın o enerji yüzüne bakınca o erkeksi bakışlar falan bi hayal et
Orası öyle ben en uç örneği verdim misal sen olsan hani öyle bir estetik acayip iyi olabilir. bunu kast ettim.
Nasıl yani estetik mi yaptırayım, güzel değil miyim ne demek istiyorsuuun
Yok daha neler :D örnek verdim ya kadınsın ya hani :D nasıl bunu anladın...
Kızlaarrr komşulaaarrr
Eyvah linç geliyor
Burun, saçlar ve giyim insanı değiştiriyor.
Sonradan diyorsun yanı
Doğallar da var ama yukarıda saydıklarım fark yaratıyor.
Altın oran olayı önemli değil mi sence
Önemli değil
İkiside biraz biraz etkili
Para şart yani
Öyle
İkisinin karışımı
%50 50 yani
Oran tamamen parana ve imkanlarına bağlı.
Para her kapıyı açar bence de ya
E tabi ama fotodaki sen isen pek de ihtiyacın yok gibi görünüyor.
Ama ilerdeki bebeğim için araştırmalıyım dimii
Ne alaka?
Çocuğum olursa ilerde diyorumm
Tamam da çocuğunu geblerşn etkiler. Estetik yaptırmakla güzelleşmekle genler değişmez. Sen eskiden çirkinsen ve estetikle muhteşem güzel de olsan çocuğun yine çirkin olur
Genetik
Bence genetik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?