Bazı insanların hiçbir şey yapmasa bile ciltleri çok güzel. Bence genetiğin önemi de çok büyük.

Bazı insanların hiçbir şey yapmasa bile ciltleri çok güzel. Bence genetiğin önemi de çok büyük.

Evet cilt güzelliği genetiktir Cilt güzelliği kesinlikle genetik, o yüzden genetik avantajı olmayanlar erken sarkma, cilt kusurları vs için ekstra önlem alarak güzel ve sağlıklı bir cilde kavuşabilir. Cilt bakım rutinini ise herkes yapmalı, bu illa özel maskeler vs içerecek diye bir şey yok yüzü her gün nemlendirici sabunla yıkamak da bir bakımdır.
Cilt temizliği ve güzelliği çok önemlidir. Cilt güzelliği ve gençleşme için neler yapılabilir, nasıl beslenmek gerekir, hangi vitamin alınması gerekir? Cilt güzelliği genetik mi, nasıl olur? Cilt güzelliği için yapılması gerekenler?
Cilt temizliği ve güzelliği çok önemlidir. Bakımlı olmak herkesin isteyeceği bir şeydir. Bakımlı ve temiz bir cilt hem sağlıklı olmanın bir belirtisidir. Hem de estetik durur. Böylece kişinin özgüvenini yükseltir. Bakımlı olmak mutlaka makyaj yapmak anlamına gelmemektedir. Cildi temizlemek, ölü derilerden arındırmak, siyah nokta, sivilce ve lekelerden arındırmak cildi güzelleştirir. Bundan dolayı kişi makyaj yapmadan da güzel ve parıltılı bir cilde sahip olabilir. Ancak cilt temizlemek ve güzelleştirmek biraz emek ister. Öncelikle kişinin beslenmesine dikkat etmesi, sağlıklı ve dengeli beslenmesi gerekir. Vitamin ve mineral içeren besinlerden tüketmeli, bol su içmelidir. Yağlı yiyecekler, abur cuburlar, asitli içecekler ve fast food ürünlerden uzak durması gerekir. Böylelikle kötü beslenmeden dolayı ortaya çıkabilen cilt bozuklukları önlenmiş olur. Daha sonra cildi her gün iyice ılık suyla temizlenmelidir. Ciltteki ölü derilerden, siyah noktalardan, sivilcelerden ve lekelerden arındırmak için peelingler ve maskeler yapılabilir. Böylece cilt hem temiz hem de parıl parıl ve güzel duracaktır. Cilt temizliği ve güzelleştirme için uygulanacak maske, peeling ve başka öneriler için yazımızı okuyabilirsiniz.
Genetik etkilidir ama biraz da cildini tanımak önemlidir. Cildin her zaman harika olamaz. Ama cilt senin vücudundaki sorunları hastalıkları gösteren bir aynadır.
Vücudunun eksiklerini ne kadar bilirsen, cildini de o kadar tanımış olursun. Örneğin kan ver, çinkon mu eksik yüzünde vücudundan iltihaplı sivilceler çıkmasına neden olabilir bu. Çinko kullanman durumunda iltihaplı sivilcelerin gidebilir. Ya da östrojen değerin mi düşük vücudunda kıllanmalar ve sivilceler çıkacaktır. Yağlı şeyler mi yiyorsun karaciğerin seni cildinle uyarır.. Yeteri kadar düzgün temizlemiyor musun ve düzgün bir şekilde çorabını çamaşırlarını değiştirmiyor musun mantarın oluşacaktır. Cilt vücudunun bir aynasıdır. Yeteri kadar spor yapmıyorsan ve su içmiyorsan vücudun terlemiyordur bu bile cilt yenilenmesi için önemlidir.
Belli başlı ürünler/markalar var evet pahalılar ama genellikle bunlar düzenli ve uzun kullanımlarda hormonel sorunun yoksa cildini toparlarlar. Reklam olmasın diye isim vermeyeceğim.
Öncelikle dediklerine harfiyen katılıyorum. Keşke ürün tavsiyesi alabilseydim. Ama yazdıkların okuyanlar için de altın değerinde olacak 🙏
Çoğu dermatologun önerdiği markalar bunlar.. Muhtemelen birisi önereceklerdir zaten.
Ama benim şu son 2 yılda özellikle kullandığım ve önerdiğim bir arındırıcı maske var. Türkiyeye her gelişimde alıyorum. Cildim beyaz ve sivilceler sonrası çok lekelenmeler oluyor. Yaşıma rağmen sivilcelerim çıkıyor hormonel. Acgun Refinining Mask diye bir şey. Kücücük bir şişe. Sürüyorum tüm yüzüme bekletiyorum 15 dakika yıkıyorum. Sonra bir tonik geçiyorum. Onu çok önerdim tanıdıklarıma herkes memnun kaldı. Bazıları aynı ürünün toniğini almış. Ben gül suyu kullanıyorum sprey halinde tonik olarak.
Bir de artık yaş alıyorum herhangi bir markadan Retinol kullanıyorum. Yurtdışında yaşadığım için burada çok ucuz fiyatlara buluyorum. 6 euroya The Ordinary var Ancak Türkiyede 500 tlleri görüyor. Anlamsız.
Cevap
0Cevap
Genetik başlangıç için harika avantaj sağlar. Beslenme, ruhsal durum, uyku, yaşama biçimi, alkol, sigara tamamlayıcı ögeler. Pasif içici olmak misal, cildi mahveder, kişi hiç içmese bile. Esasen genetik çok önemli yine de son noktayı kişinin tercihleri belirliyor. Kader gibi ama tercihlere de bağlı neticede.
Benim cildim çok hassas bakım yapmazsam düşünemiyorum kendimi
Bakım insanı her anlamda tamamlıyor. Hassasiyet dezavantaj olsa da telafi edilebilir.
Alerjenin önüne geçmek önemli
benimki öyle
Çok şanslısın
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?