Bakımdan kastım öyle basit bir şey değil; yani temiz olmak, hijyenik olmaktan fazlası... Bakım ürünleri kullanmak falan... Bu konu kafamı kurcalıyor, zaman zaman beni rahatsız ediyor. Ben bakıma çok dikkat eden biriyim ve bu benim için önemli. Özellikle yüzüm, saçım, cildim için birçok ürün kullanırım. Örnek olarak: AHA+BHA+PHA içerikli maskeler, tonikler; hyaluronik asit içerikli maske ve nemlendirici; saç kremleri, saç yağları gibi gibi ve daha fazlası...
Bakıma dikkat etmek iyi hissettiriyor; yüzünü, saçını ve cildini daha iyi görmek falan... Böyle olmaktan memnunum ama anksiyetik biri olduğum için bazen tuhaf geliyor. Çünkü toplumsal algı var ya; 'ERKEK SADECE SABUNU YÜZÜNE ÇARPAR ÇIKAR' gibi ve 'bakımlı erkek eşittir feminen' gibi görüşlerin falan olması... Evet, biliyorum; günümüzde böyle fikirler geri kalmışlık, umursamamak gerekiyor falan da çevremde falan hiçbir arkadaşım biraz olsun bile böyle bakımlı değil. O yüzden 'Acaba gereğinden fazla mı abartıyorum, yanlış mı yapıyorum?' diye düşünüyorum.
Ama bunları feminenliğe özenti gibi bir amaçla da yapmıyorum. Tamam, öyle çok maskülen görünümlü, sert biri de değilim; çocuksu bir kişiliğim var. Yani kendi halimde biriyim; 'pretty boy' denilen şey gibi bir şeyiyim sanırım. Ama dediğim gibi; feminenleşme ya da özenme gibi durumum ya da isteğim asla yok. Hatta o tarz erkekler bana da rahatsız edici ve tuhaf geliyor.
Neyse, bakım konusunda durumum şu: Yapmazsam eksik hissediyorum, bir şeyleri kaçırmış gibi... Yani en iyi potansiyelden vazgeçiyormuş gibi hissettiriyor. Mükemmellik takıntısı mı denir, bilmiyorum; bu yüzden yapıyorum. Yüzüm, saçım falan bakımlı olduğunda hoşuma gidiyor ve neden en mükemmel halinde olmasını istemek yanlış? Başta sorduğum gibi; bazen toplumsal algılardan dolayı kötü hissediyorum ve bu zaman zaman çok can sıkıcı oluyor. 'Ne yapıyorum ben?' falan gibi düşüncelere kapılıyorum. Biri bilse yargılanırım falan gibi... Öyle bir durum işte. Sizin bu konudaki fikirleriniz ne? Bakımlı olmak bir erkek için yanlış mı? Söyler misiniz?"
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer