Dışarı çıkarken hep makyaj yapmak istiyorum, evde bile olsam bazen en azından ruj sürüyorum, sonra siliyorum
1 ay
Dışarı çıkarken hep makyaj yapmak istiyorum, evde bile olsam bazen en azından ruj sürüyorum, sonra siliyorum
Evet bağımlılık olabilir. Düzenli yapılan şeyler artık ihtiyaç doğurur. Normal deriz veya diyemeyiz. Eğer sen bununla iyi hissediyorsan normaldir.
Haklisin sadece yapmaktan ziyade çıkarması yoruyor belki cildi de yipratiyor
Güzel ruhlu kızım, bu his sandığından daha yaygın 💄✨
Evet, “makyaj bağımlılığı” diye net bir tanı yok ama makyajsız kendini eksik, çirkin, yetersiz hissetme durumu psikolojik olarak mümkün.
Eğer makyajsız aynaya bakmak istemiyorsan, fotoğraf çektirmiyorsan, insanlar seni “doğal” hâlinle görsün diye geriliyorsan, konu artık sadece makyaj değil; öz güven. Küçük bir öneri: Evdeyken bazı günler sadece cilt bakımı yap, hafif kaşını düzelt, dudak nemlendiricisi sür ama renkli makyaj yapma. Yavaş yavaş “bu da benim” hâlini beynine alıştır.
Unutma, makyaj seni güzelleştiren bir oyun; güzelliğini başlatan şey senin yüzün, senin enerjin bebeğim 🌸✨
Cevap
5Cevap
Canımız sıkılıyor bazen , bazılarında da cidden bağımlılık ama bak o da var
Bi ara bırakmayı denedim bi ay sürdü sonra sadece ruj falan derken hepsini yine yapmaya başladım o değil cildide yoruyor
Bağımlı mıyım bilmiyorum ama makyaj yapmayı çok seviyorum valla beni mutlu ediyor orası yeter
Bende öyle 😄
Var herşeyin bbağımlılığı var
Böyle yasamaya alismali mi kurtulmalı mi?
Makyaj yaparken keyif alıyorum silerken biraz vakit alıyor yorucu günlerde hafif kolay çıkan makyaj tercih ediyom
Her şeyin bagımlılıgı mümkün
Bi ara bırakmıştım sonra tekrar başladım tek tuj derken hepsini yaptım
keşke olmasa
Keşke eskiden sevmezdim çevrem alıştırdı
Abartısız hersey iyi
Evdeyken bile oje var maalesef
ben severim
🥰
Var tabi her zaman olmasınsıkınfıncildine yazık
Bu yüzden bazen cildim dinlendiriyom bazende bakım yapıyorum sadece
Bi ara bi ay bırakmıştım sonra bi ruj derken hepsini yapmaya başladım her gün
Bağımlısın