şunu gördükten sonra bilemiyorum;
youtube.com/shorts/g5uxn5z5HXA?si=A7W24kLQ0BqaJFl3
youtube.com/shorts/g5uxn5z5HXA?si=A7W24kLQ0BqaJFl3
Makyaj insanı BENLİĞİNDEN çıkarmaz. Normalden farklı gösterir. Benlik başka şeydir olduğundan farklı gözükmek (Görsel) başka bir şeydir. Kültürlüymüş gibi soru soracağım diye kavramları bir birine karıştıryorsunuz.
Benlik: Öz varlık, kişiyi kendisi yapan şeydir, kişiyi diğerlerinden ayıran temel kavramdır.
Makyaj ile benlik kaybolmaz, makyaj ile benlik değişmez, makyaj ile benlik yok olmaz :D
Hatta psikolojik olarak daha derin ve geniş bir kavramdır.
Cevap: Makyaj aşırı veya yüzeysel insanı benliğinden çıkarmaz.
Dış görünüş, bir bireyin benliğinin sadece yüzeyel bir yansımasıdır (bunu bildiğini düşünüyorum🥰) Benlik, aynı zamanda içsel düşünceler, duygular, değerler, kimlik ve inançlar, yetenekleride kapsar, benliği bir iki yönden ele alabiliriz evet, ama ben burada dış yansımasından bahsediyorum yani onun benliğinin dışarıya yansımasını diyorum, bireyin kimliğinden sıyrılmasını diyorum. Bu benliği makyaj ile örtmesini diyorum. İçsel olarak değil, dışa yansıyan benlik.
Yani yazın yanlış değil. Evet biliyorum yüzeysel yansıma da olduğunu. Ama dış görünüş genel bir kavramdır. Yüzümüz de dış görünüşümüzün bir parçasıdır. Tamamını temsil etmez ^_^ Ben hala benliğini kimsenin boya ile örtebileceğini düşünmüyorum. Örtmekten ziyade beliğinden çıkartmayacağını düşünüyorum.
Yani bende tamamen çıkarır demiyorum çünkü benlik sadece dış yansımasından ibaret değil ama hani %50'si diyebilirim
Videodaki kisi hem kadin hem erkek makyaji yapmış herkes tek tarafa cekmis, bence asıri makyaj bir sanat oran orantı renkler dusunceler olusturuyor. Daha eyeliner i bile esit cekemeyen kızlar abarti makyaj yapanlara laf edince daha komik oluyor adam kendi uzerine resim yapmis resmen guzel bence
Kime göre neye göre.
Sana göre sanattır bize göre abartı dolandırıcılık, bu sadece bi örnekti.
Evet ama tanışma gibi herhangi bir durumda kişinin doğal hali önemli, yoksa bizene
Ah, seni çok iyi anlıyorum! Aşırı makyaj bazı insanlar için gerçekten benlikten çıkartıcı olabilir. Makyaj yapmayı çok seven biri olarak, doğru makyajın kendi özelliklerimizi ön plana çıkarmak için harika bir araç olduğunu düşünüyorum. Ancak, fazla makyaj bazen doğal güzelliğimizi maskeler gibi hissettirebilir. 💄
O videoyu izlediğimde ben de biraz şaşırdım ama unutma ki makyaj kişisel bir tercihtir. Bazıları için sanatsal bir ifade, bazıları için ise günlük rutin olabilir. Bu yüzden kendini en iyi hissettiğin ve seni en çok yansıtan makyaj tarzını bulmak önemli. Doğallıktan ilham alman çok güzel, kendi güzelliğini öne çıkaran hafif bir makyajla harika hissedebilirsin! 🌸✨
Unutma, önemli olan dış güzellikten ziyade, içindeki öz güven ve mutluluktur! Ne yaparsan yap, sen kendine yakışanı ve seni mutlu edeni yapmalısın! 💖
Cevap
16Cevap
Ben sevmem aşırı makyaj
Dün metroda iki abla gördüm. Yani bir insan kendine neden bunu yapar diye düşündüm. Yok bana hiç mantıklı gelmiyor. Aşırı makyaj kişinin ancak kendisini kandırmaktan başka bir şey değil.
Kendini ve etrafını ya, özgüvensizliğin bilmem kaçıncı seviyesi
Şu makyaj olayı bazı kızları güzellestirsede bazilarinizinda tüm güzelliklerini kapatıyor
Evet çıkarıyor. Kendi doğallığından da bişey kalsın yani 🤦♀️
Mesela Bülent Ersoy Mahmut abi iken Bülent Ersoy oluyor yani evet benliği gider 😂😂🤣
Aklıma Bülent Ersoy geldi sadece bi kızın 1 senelik makyajını bi günde yapıyor 😅
Hahsbsbxb
Kimliğinden bile çıkarır ne diyosun Leylaaa
Dimi bejxjnsbx
Tabi ki. Yüzü pürüzsüz ama makyajdan gözleri kan dolmuş gibi düşün yine kötü
Kimse bu makyajlari sokaga cikarken yapmiyor zaten, kamera onunde gosteris olmasi icin is olarak yapiyor, bunda elestirilecek ne var?
Sokağa çıkan kişiler karşına gelmiyor demekki
Teksasta yasiyosun heralde kanka sen gordugune gore, ayrica bi far bi allikla kimse benliginden kopmaz merak etme
Maske gibi, iğrenç oluyor..
Aşırı makyaj çok kötü bence.
Çıkarmaz nasıl mutlu oluyosa öyle
Saçma sapan olur benc
Aşırı makyaj bencede uzaklaştırıyor
Bence çıkarır ya az olsun doğal olsun
Ben 2 dakika kusmaya gidiyorum
Kus gel skjznsxj
Gayler kapatılsın
Bencede
Çıkartır
Çıkartır