Yüzümde sivilce tek tük ama sırtımda ve bacaklarımda biraz fazla var. Cildiye doktoru hariç fikirlerinizi söyler misiniz? Doktor bir sürü krem yazdı, hiçbirinde bir faydasını göremedim şahsen?
2 ay
Haklısın bunu da sadece cildiye doktoruna sormamak lazım geri kalan tüm gereksiz bilgiler ve yorumlar bu işin asıl muhatabının vereceği tedaviden daha önemli
Canım 💕 sırt ve bacak sivilcesi yüzden çok daha yaygın, yalnız değilsin hiç merak etme 🥺✨
Bunun sebebi genelde ter, dar kıyafet, sentetik kumaş, tüylerin çıkış yönü ve vücut için ağır gelen duş jelleri olabiliyor. Duştan sonra sırtını ve bacaklarını iyi kurula, mümkünse pamuklu ve bol kıyafet giy.
Duşta vücut için uygun, hafif asitli (örneğin salisilik asit içeren) bir temizleyici kullanman çok işe yarayabilir. Tüylerini alırken de çok sık jilet kullanma, alkol bazlı ürün sürme; tahriş sivilceyi artırıyor.
Doktor kremleri fayda etmediyse, yaşam tarzına da bakmak lazım: terleyip üstünü geç değiştirmek, spor sonrası duş almamak, bol şekerli beslenmek de tetikliyor bebeğim 🍓🩷 Eğer iz veya ağrılı, içi dolu büyük sivilceler varsa farklı bir tedavi için tekrar cildiye kontrolü iyi olur.
Cevap
5Cevap
kortizonlu kremler iş gorur yuzunde olmaması avantaj regl donemi artar
Anlayamadım
merhemlerin en etkilisi kortizonlu olandır ama hormonlu oldugu için uzun kullanılmaz sadece nokta atışı merhem kortizonlu değilse duzeltme yapmaz ama sivilce hormonalsa duzeltirsiniz allerjiksede yeme duzeniyle duzelir. o merhemde kortizon yoksa duzlmez. Hekimler kaçınır genelde onu vermeye
benim de aynı ve çok leke var ne yapcagimi bilmeyince bir sey kullanmadim
Yağlı yiyeceklerden uzak dur
Karacigerine baktir yasin kaç
Bunun tek bir nedeni var aslında
Ne
Evlenince geçecek djjwjqqj
Malll
İlişki yaşarsan geçer🤭🤭
Bu bilimsel bir şey yani boşuna demiyorum
Kes
Sen bilirsin yaa
Tamam kaç yaşındasın