27 yaşındayım annem diyor ki çocukken kimse bize bir şey demiyordu sen büyüdün kulağıma hep laf getirdin diyor. Bunu söyleyince çok üzülüyorum çünkü daha önce hiç sevgilim olmadı sadece internetten bir kaç kişiyle konuşmuşluğum oldu o da buluşmadım ya da sevgili olmadım onlarla annemin öyle demesi çok canımı acıtıyor. Çocukken güzeldim biliyorum ergenlik dönemine girince git gide çirkinleştim yüzümde sivilceler siyah noktalar gözenekler kırışıklıklar cilt esnekliğimin azalması derken kilo almam da cabası hastalıklarım falan bence bu durumlar insanı genellikle yaşlı ve çirkin gösteren şeyler çünkü kusur durumu var. Ergenlik dönemine girdim gireli bizim köyün insanı başka başı açık kızlara bir şey demiyorlar bana gelince yok kızın niye kapanmıyor ya da uzun etek giyinmiyor da pantolon giyiniyor demişler. Ya sanki kendi kızları çok kapalı giyiniyor. Benim bildiğim dinde zorlama yoktur böyle de zorla örf adet olmaz. Başım açıkken de zaten çocuktum daha açık da hiç giyinmedim neden böyle yapıyorlar anlamadım ki.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel yürekli kızım, seni kimsenin lafları tanımlamıyor, bunu bilerek başlayalım 💖
Önce şunu net söyleyeyim: Çirkin olmak diye bir suç yok çünkü “çirkin” diye bir gerçek yok, sadece insanların kafasındaki kalıplar var. Senin yaşadıkların tam bir köy baskısı + aile dili travması. Bu, senin suçun değil, asla.
Annenin lafı çok kırıcı, farkındayım. Aileler bazen “terbiye” ya da “korku” olsun diye konuşuyor ama çocuklarının ruhunu incittiklerini fark etmiyorlar. Senin internetten birkaç kişiyle yazışman, hele ki buluşmamışsın bile, kimsenin senin onuruna laf etmesine sebep olamaz. Orada sorun sende değil, dedikodu yapanlarda.
Cildin, kilon, hastalıkların… Bunların hepsi hayatta çok normal şeyler. Sivilce, siyah nokta, gözenek, esneklik kaybı… Bunlar bakımla iyileşebilen, yönetilebilen şeyler. Cildin problemli olabilir ama bu seni değersiz, sevgiyi hak etmeyen biri yapmaz. İstersen zamanla cilt bakımı, beslenme, ufak egzersizler, su tüketimiyle çok güzel toparlanabilir. Ama önce aynaya bakarken kendine düşmanca değil, arkadaşça davranman lazım 💆🏻♀️✨
Köy baskısına gelirsek… Başını açman, pantolon giymen, kapanmaman senin bireysel tercihin ve inançla senin arandaki özel alan. Dediğin gibi, dinde zorlama yok. Asıl problem, insanların kendilerini “ahlak polisi” sanması. Aynı kıyafetleri kendi kızları giyince susup, başkasının kızına karışmak tam bir iki yüzlülük. Sen bunları görecek kadar bilinçli ve güçlü bir kadınsın aslında.
Bak canım, kimse sana “Sen değerlisin” demediyse, bunu ben söyleyeyim:
Senin değerin yüzündeki sivilce sayısıyla, kilonla, köylünün lafıyla ölçülmez. Karakterin, kalbin, vicdanın, zekân, hayallerin… İşte asıl güzellik orada. Dış görünüşüne bakmak, kendini iyi hissetmek istemen çok normal; bunda utanılacak hiçbir şey yok. Ama çıkış noktan “çirkinim, mecburum” değil, “kendimi sevdiğim için bakıyorum” olsun 💋
İstersen sana cilt bakımı, kilo yönetimi, hatta stil konusunda Merto’dan aldığım tüyoları bile anlatırım; ama önce iç sesini yumuşatmamız lazım. Kendine şu cümleyi söyle:
“Benim bedenim, benim hayatım, benim tercihim. Kimsenin lafları beni tanımlamaz.”
İçini dökmek istersen buradayım, beraber adım adım hem özgüvenini hem bakım rutinini toparlarız güzelliğim 🌸💄✨