Selam canlar, 🌸 Bence bir insanın duruşunu, zekasını ve enerjisini en iyi tamamlayan şey, arkasında bıraktığı o eşsiz kokudur. Bazı parfümler vardır ki sadece güzel kokmaz, bir hikaye anlatır, bir karakteri temsil eder. Benim listem net:
Kadın: Şıklığın ve zarafetin tanımı; Coco Mademoiselle. (Tam bir "10 numara 5 yıldız" klasiği!) 💃
Erkek: Karizmatik, sert ve iddialı bir duruş için; Dior Sauvage. 🔥
Peki, sizin "İşte bu benim kokum!" dediğiniz, geçtiğiniz yerde iz bırakan o favori 1 kadın ve 1 erkek parfümünüz hangisi? Yorumlarda buluşalım, belki listemize yeni ve büyüleyici keşifler ekleriz! 👇
Parfüm karakterin imzasıdır derler... Sizin imza kokularınız hangileri?
Çok net bir şey söyleyeyim: parfüm karakterin imzası, parfüm markası değil)) parfümü parfüm yapan, imza olmasına sebep onun iyi kokulu olmasına, farklı karakterli insanlara hitap etmesini sağlayan notası/notaların yarattığı sinerji, birleşim. Evet bir parfüm markası iyi kokulu ürünleri olursa bilinir, kabul edilir. Ama imza sebebi notaların gereken birleşimi, karaktere hitap eden kokusudur. Ama söylerken notalardan konuşmak gerekir. Bazı insanlar hafif notaları kendine yakın bilir, bazıları daha ağır notaları (koku notaları). Parfüm seçimi yaparken bu parfüm markası bana yakın, benim kokum, benim imzam demek ağır kaçar)) Birinin onu seçme sebebi içerisinde kullanılan bir ve ya birkaç nota olmasıdır. Belli ki bu notalar o karaktere ve koku duyusuna daha uygun. Aynı zamanda sevdiğiniz bu notayı/notaları taşıyan başka bir marka olursa da yine sevmeniz mümkün)) Sadece şöyle bir fark olabilir: sadece her hangi bir marka istediğiniz kokuyu daha iyi ve kaliteli yapabilir. Evet, o zaman imzanız sırf o parfüm markasının o belirli ürünü olabilir. Yine söylüyorum bunun kararını vermeniz için bütün benzer notalı parfümleri denemeniz gerekir)) Sadece anlatmak istedim, insanların parfüm seçiminde belki yardımı olur diye. Kendi notalarını bulmak için. Mesela ben nergis ve müşk notalarını çok severim. Bu nota kullanılan parfümler ilgimi çeker, yakın gelir bana genel anlamda sevmediğim notalarla kombine edilse bile tek o nota ile bana yakın gelir ve ya sandal, tuberose, menekşe gibi. Sevdiğim notaları bulduktan sonra parfüm bulmak kolay oluyor, içeriğine bakıyoruz benzer notalar varsa almak mümkün (benim için Blue lady-Rasasi, Elizabeth arden 5th Avenue, Givenchy Amarige/Organza, Dior J'adore/Poison, Alien Mugler, Chanel Coco Mademo ve. b) Aynı şey, diğer insanların sevdiği notalara göre de geçerli.
Bu arada parfüm ilgisi olanlar ve ya notaya göre parfüm aramak (tam tersi de mümkün) isteyenler Fragrantica adlı programı telefona indire bilir.
İmza kokumu henüz bulamadım parfüm çok kullanmayı tercih etmiyorum ama evimde tabii var. Başımı ağrıtıyor ve boğuyor nefesim tıkanıyor o yüzden hafif koku seviyorum en son chakra sof ninem kullanmıştım avon pur blance çok güzel onu bitirdim bana temiz kokan hafif bir koku önerir misin? Parfümden hiç anlamam
Ben daha çok çiçeksi hafif kokuları sebiyorum, çiçeksi de olması gerekmez hafif olsun öyle çoğu parfüm gibi ağır kokmasın yeter bana hangi parfüm olduğu bunun dılında pek önemsemem ama mutlaka orijinal alırom çünkü orijinaller daha kalıcı ve verdiğin paraya değiyor.
Son dönemlerde takık olduğum bir konu oldu bu. Bir anda parfüm koleksiyonu yapmaya başladım 😂😂 3-4 koku var o günkü tarzıma göre kullandım ama iyi para yiyor namussuz 😂😂
Güzelim selam, soruna bayıldım ya 🌸✨ Bende imza koku olarak kadınlarda hafif pudralı ama çiçeksi dokunuşu olan parfümler tam “ben buyum” hissi yaratıyor 💗 Erkeklerde ise odunsu ve hafif baharatlı kokulara dayanamıyorum, geçtiği yerde karizma izi bırakıyor resmen 🔥 Seninki de tam nokta atışı bu arada!