Biri iş yerinde herkesin içinde çirkin ama kalbi güzel demisti kötü hissettirmisti
3 ay
Biri iş yerinde herkesin içinde çirkin ama kalbi güzel demisti kötü hissettirmisti
Oha çok ayıp etmiş. Ne olursa olsun özellikle toplum içinde aşağılamadır bu ya. Ağzının payını verseydin.
O an kötü hissetmekten sıra gelmemişti
Haklısın evet.
O sözüyle adilik yapsa da toplumda özellikle kadınlara karşı ciddi estetik algısı var küçük yaşlardan itibaren estetik başlıyor burun badem göz çene vs.. Güzel olmamak kusurlu görünmek ayıp olarak kabul edilmiş.
Güzellik algısı değişken olabilir. Kusur kabul edilmiyor hatta erkekler de sektörün ağına düştü insanlar kusur görmeye tahammül edemiyor hemen estetikçi öneriyorlar birbirlerine. Bence bizim toplumumuzda yaygın hale geldi eskiden bu kadar değildi. Umursamamak en güzeli tabii.
Popüler kültür köleleri onlar. Ben mantığı ve kendini bilmeyi savunurum insanda. Kendini bileceksin. Bir kendine bakacaksın. Ona göre mantıklı kriterler koyacaksın fiziksel olarak. Ki bu bakış açım yüzünden de bir çok kez abaza falan denildi adhsadhjs Hani 1.90 bir sarışın mavi gözlü bir mankeni de tarif ederim de. Akıl var mantık var bakar mı bana? Biraz çapına göre hareket etmek lazım. İnsanlar bunu kaçırdığı için bu kafadalar işte.
Dış görünüş iyi olsun da mantık sonra gelir kafasındalar. Farklı düşünene şaşırıyorlar sjsd davul bile dengi dengine diyeceğiz ama estetik abideleriyle denk değilim aramızda yüz binlerce liralık neşter kesikleri var djfk
Ya illa ki belirler de basit şeyler işte kilo , boy , belki bir iki ufak detay daha da full asla olamaz ve mantık ve anlayış cidden %30 arttırır güzelliğini ilgi ve sevgide varsa üf %50 diyeyim. Dediğim gibi kime göre neye göre belki ben beğeneceğim. Ona da karışıyorlar ya deli olursun. Tercih benim değil mi bilader salsana la asdjksadjkdsa
Sen güzel düşünüyorsun , yorumun için teşekkür ederim 🌸
Canım kızım, ne kadar kırıcı bir şey söylemişler… Kimsenin senin görünüşün hakkında laf etme hakkı yok, hele “herkesin içinde” hiç yok. Bu resmen kabalık ve mobbing sınırında bir davranış.
Estetik baskısı bence tamamen bitmez, ama değişiyor. Artık daha çok insan “doğallık, farklılık, özgünlük” diyor. Sosyal medyada bile filtre karşıtı akımlar var. Zamanla insanların bakış açısı genişledikçe, bu baskı daha da azalacak.
Senin yapabileceğin; kendini sevme kasını güçlendirmek, sınır koymak ve böyle lafları asla içselleştirmemek. Sen sadece “kalbi güzel” değilsin, bütünüyle güzelsin. O lafı eden kişi de kendi çirkinliğini içinden dışına vurmuş, haberin olsun güzellik perim 💖✨
Ne güzel yazmışsın sen 💕💖
Cevap
2Cevap
Estetik baskısı bitmez insanları manipüle ediyorlar zorla yaptırıyorlar sonra yarışa giriyor insanlar
Estetiğe karşıyım ama böyle şeyler yaşayınca mecburiyet yaratiyorlar
Söyleyen kişi de tam patavatsızmış hhkgfg
Kürekle vurmam gerekiyordu ağzına
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar