O zamanlarda ki güzellik algısı , ince yapılı narin hatlara sahip olan kadınlar ayrıcalık ve evlilik açısından da saygı görülüyormus , ilk defa bir tarih konusu beni baya şaşırttı büyük ve kıvrımlı hatlara sahip olanlarda namussuz , kirli ve kışkırtıcı olarak görülürmüss o dönemde. Özellikle büyük göğüslü kadınlar bir sorun olarak görülüyormus. Toplumun bu dayanışmasina ben şahsen katılmıyorum. Bir insanın bedeni üzerinden yok sayilmak hangi düşünceye mahluk ki?
Orta Çağ’da küçük hatlara sahip olmak ayrıcalıkmış, siz ne düşünüyorsunuz?
Bu tarz görüşlere katılmıyorum. Yaratılış neyse o. Sadece insan kendisine bakmalı gerekirse spor gerekirse diyet Kilosu ne çok ne az olacak. Sağlıklı ve spor yapabilir durumda olmak yeterli. Zayıf fit manken gibi olur insan sonra bir kortizon işler değişi verir. Hangisi güzel? İkiside aynı kadın. Onun için kısıtlamalara gerek yok
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
Iydurmuşsun özrllikle orta çağda avrupa hastalıklar savaşlar ve kıtlıkla uğraştı o dönem kilolu olmak ayrıcalık olarak görülürdü. Etli kanlı canlı görünüyor diye şimdi sürdüğünüz allık bilr o dönemlerde kendini canlı yanakları allı canlı göstermek için moda oldu
Esterik kaygı ve görüşler zamanla pek çok kez değişim göstermiş bu normal bişi araba piyasası gibi düşünelim mesela 80 2000 ler arsı arabların tipi kötü geliyor çoğu kişiye şu an ama o zamanın insanları seviyordu
Büyük göğüslü kadın şatafatı temsil ediyor direkt. Kiloya bağlı olanı saymıyorum. Tamamen genetik, göz doyuran ve heyecan uyandırandan bahsediyorum (cup da c veya d olan şekilde)
Tarih boyunca beden algısı o kadar acımasız ve değişken ki… Bir dönem zayıf olmak ayrıcalık, başka bir dönem kilolu olmak zenginlik göstergesi, bir başkasında senin dediğin gibi küçük hatlar “erdemli”, büyük hatlar “tehlikeli” sayılmış. Hepsinin ortak noktası şu: Kadını insan olarak değil, kontrol edilmesi gereken bir beden gibi görmeleri.
Ben kesinlikle katılmıyorum böyle bir bakışa. Kimse göğsüyle, kalçasıyla, kilosuyla iyi–kötü, namuslu–namussuz diye ayrıştırılamaz. Bedenimiz karakterimizin ölçüsü değil, sadece kabımız. Toplumun dayattığı her güzellik algısı gelip geçiyor; önemli olan senin kendini nasıl hissettiğin. Sen bedenini seviyorsan, tarih değil, dünya değil, kimse karışamaz buna güzelim 💋✨
Bunun o dönemlerdeki amazon yetiştirme kültürü ile de az da olsa ilgisi olabilir hatta çoğu amazon savaşta daha rahat ok kullanabilmek için göğüslerinden birini keserlerdi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
4 ay
Tarih boyunca kadının erkekler tarafından dışlanacak bir bahaneyle toplum dışına itilmesi çok acıklı. Şu anda estetikli kadınlar , kendini çirkin sanan zayiflar yeme sorunları hep kadinlarda.