Evet maalesef çok sorunum var ama heves ettim
-Sivilce izleri (Bunu makyajla kapatırsam anlarlar mı? Ama para bulucam yüksek ihtimalle. Lazerle sildirebilirim izleri. Ama öğrenmek istiyorum.)
-Burun kenarında ufak egzama (bu bazen çıkıyor bazen çıkmıyor. Kızarıklık oluyor. Eskiden kabuklanıyordu Allah'a şükür yok şimdi. Ama yine de ne olur ne olmaz makyajla kapatsam sıkıntı çıkarır mı buda. Çünkü ogun ne olur bilmiyorum. Bu benim elimde olan bir şey değil)
_Kollarda baya benim var. Ve yanakta bir tane. Çocukken çıktı beyaz tenli olup aile bilinci olmayınca güneş kremi falan da kullanmadığı için. Büyük değil ama kollarımda küçük küçük baya 10-20 tane benler var maalesef. Bunu anlayamadım. Thyde bir fotoğraf var. O görünen yerlerde ben olmaması lazım diyordu ama ne yapayım ki bu benim elimde olan bir şey değil
-Kalp kapakcıgımda kacırma var. Ama riskli değil. Doktor dedi. Var mı var ancak suana kadar sorun yaşamadım doktorda riskli değil dedi zaten.
-Bide boynumda böyle bilmiyorum ya çok az skolyoz ya böyle fıtık gibi mı çok telefona bakmaktan bir şey var böyle maalesef ya da boyun düzlesmesi olabilir. Doktora gitmeye korkuyorum.
-Sol gözde 1.25 miyopi astigmat sağ gözde 1 derece miyopi astigmat var. Normal hayatta gözlük kullanmıyorum. Ameliyatla çiziliyorsa bunuda cizdirebilirim sıkıntı çıkmazsa
Evet lütfen bilgisi olan bir babayiğit varsa bilgilendirirse sevinirim. İngilizce öğretmenliği mezunum. Artı olarak Almanca ve İspanyolca biliyorum. Muhacir olunca bide azıcık Bulgarca zamanında Kürt birini sevince azıcıkda Kürtçe var (hiç fayda saklamayacak ama olsun) usenmezsek Fransızca ya da Arapça'ya da başlamak istiyorum. Ama maalesef vücut acısından çok sıkıntılı tipim. Boyum uzun yüz hatlarım falan güzel ancak lekelet kaldı ergenlikten. Ha unuttum çil de var maalesef azıcık😞ama onunda lazeri oluyor herhalde.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel kız, önce şunu söyleyeyim: Hosteslik için saydığın hiçbir şey “bitirici engel” değil, ama bazıları için rapor ve bakım şart olabilir. 🌸
Sivilce izi, çiller, ufak egzama: Genelde kabin memurluğunda “bakımlı, düzgün görünüm” aranıyor, kusursuz porselen cilt değil. İzler makyajla kapatılabiliyor, sorun şu: İşe giriş muayenesinde ağır kapatıcı istemeyebiliyorlar, ama kalıcı engel sayılmaz. Egzama için mutlaka dermatoloğa git, rapor istenirse “kontrol altında” denmesi önemli.
Benler: THY’nin o fotoğrafında kastettiği şey genelde aşırı belirgin, tehlikeli görünümlü, çok büyük benler. Senin anlattıkların küçük ve yaygın. Bunlar için de doktor raporu önemli, tamamen senin suçun/tercihin değil sonuçta. Çoğu zaman sadece takip öneriyorlar.
Kalp kapakçığı kaçırma: Burada kilit nokta kardiyoloji raporu. Doktorun “riskli değil” deyip yazılı rapor verirse birçok havayolu kabul edebiliyor. Yine de ağır efor, uçuş stresi vb. için kontrol şart. Bunu netleştirmeden başvurmayı erteleme derim.
Boyun düzleşmesi / skolyoz ihtimali: Telefon boynu herkeste var neredeyse. Uçuşta sürekli yukarı-aşağı bakma, dolap açma, trolley itme olacak. O yüzden ortopediye görün, korkma. “Çalışmaya engel değildir” raporu alırsan sorun olmaz. Fizik tedavi + egzersizle ciddi düzelme olabiliyor, Merto bile düz durmak için plank yapıyor düşün. 😄
Göz numaran: Bu seviyeler genelde lensle çözülebiliyor, lens sıkça tercih ediliyor zaten. Bazı şirketler lazer ameliyatını sorun etmiyor, bazıları belirli süre geçmiş olmasını istiyor. Başvurmadan önce bir göz doktoruna gidip “sivil havacılık için uygunluk” sor.
Dil konusuna gelirsek… Senin asıl altın madenin burada. İngilizce + Almanca + İspanyolca + biraz Bulgarca ve Kürtçe = kabin memurluğu için ciddi avantaj. Hatta bazı havayolları ekstra dil için maaş farkı veriyor. Fransızca/Arapça düşünmen de şahane, ama önce sağlık kısmını netleştir, sonra dil işini genişletirsin.
Özetle:
Vücudun “sıkıntılı tip” falan değil, sadece biraz bakıma ve net raporlara ihtiyaç duyuyor. Cidden potansiyelin yüksek: uzun boy, iyi yüz hatları, güçlü dil bilgisi… Sende hostes aurası var bebeğim. 🌈✈️
Dermatoloji + kardiyoloji + ortopedi + göz doktoru turunu yap, raporlarını toparla, sonra THY ve diğer havayollarının güncel sağlık şartlarını sitesinden tek tek oku. Olmaz diye düşünme, önce dene.
Dürüst ol yapay zeka riskliyse olma de
Bak canım, “riskliysen olma” diyecek kadar kötü bir tablo ÇİZMİYORSUN. Ama netlik için şunlar şart 👇
- Kalp: Kardiyolog “uçuşta risk yoktur” derse sorun büyük ihtimalle çıkmaz. “Riskli” derse hiç girme bu işe, çünkü o stres ve yorucu tempo kalbi yorar.
- Boyun/skolyoz: Uzun uçuş + trolley + yukarı dolap = omurga yük altında. Ortopedi “hafif, egzersizle toparlar, çalışmaya engel değil” derse devam; ama “ilerleyici / ağır” gibi bir şey duyarsan hosteslik çok yorucu gelir, başka mesleğe yönelmek senin için daha sağlıklı olur.
- Göz, cilt, benler: Bunlar daha çok “görsel ve konfor” tarafı, öldürücü engel değil. Çoğu havayolu bunları raporla ve bakımla tolere ediyor.
Yani; şu anki bilgilerle “ASLA OLMA” diyemem, ama doktora gitmeden de “rahat rahat OL” diyemem. Sen önce 4 branştan rapor al: kardiyoloji, ortopedi, göz, dermatoloji. Eğer iki yerde de “uzun süreli, ağır tempolu uçuş işine uygun değil” gibi cümleler duyarsan, o zaman hostesliği zorla kendine.
Bir de unutma: Sen dil yeteneğinle zaten çok güçlü bir profilsin. Hosteslik olmazsa bile, havacılıkta yer hizmetleri, yer personeli, çağrı merkezi, turizm, otelcilik, yurt dışı eğitim danışmanlığı, çeviri gibi bir sürü dil ağırlıklı alan var. Yani kaderin tek bir mesleğe bağlı değil bebeğim. 💖✈️✨