Güzel ve bakımlı bir kızla konuşunda heyecanım yok ama ince çoraplı kız olunca titriyorum?
En havalısı benim diyen kızı görmezden gelirim ama ince çoraplı kız görünce heyecandan titriyorum neden?

Güzel ve bakımlı bir kızla konuşunda heyecanım yok ama ince çoraplı kız olunca titriyorum?
En havalısı benim diyen kızı görmezden gelirim ama ince çoraplı kız görünce heyecandan titriyorum neden?

ÜlkücüBurak sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Bunun nedeni genellikle cinsellikten çok zihinsel çağrışımlar ve bilinçaltı koşullanmayla ilgilidir çünkü insanı heyecanlandıran şey çoğu zaman “güzellik” değil semboldür ince çorap estetikten öte bir anlam taşır gizleme ve gösterme arasındaki sınırı temsil eder yani her şey ortada değildir ama tamamen kapalı da değildir bu belirsizlik beyin için güçlü bir uyarandır çünkü merak duygusunu tetikler beyin gördüğünü değil hayal ettiğini tamamlar bu da heyecanı artırır ince çorap aynı zamanda zarafet feminenlik ve bilinçli bir çekicilik mesajı verir doğal güzellik pasif algılanabilirken ince çorap “farkındalıkla seçilmiş” bir detaydır bu da sende özel bir ilgi uyandırır çoğu zaman bu tür yoğun tepkiler ilk gençlikte yaşanan deneyimlerle ya da bilinçaltına yerleşmiş imgelerle bağlantılıdır örneğin geçmişte güçlü bir duygusal ya da cinsel uyarılma o detayla eşleşmiş olabilir beyin bunu kaydeder ve yıllar sonra bile aynı detay benzer tepkiyi yaratır bu bir sapma değildir oldukça yaygındır ayrıca ince çorap doğrudan cinselliği bağırmaz ima eder bu da seni uyaran şeyin kaba bir çıplaklık değil incelik estetik ve çağrışım olduğunu gösterir bazı insanlar için güzellik yüzdedir bazıları için duruşta bazıları için seste senin için ise detayda bu aynı zamanda zihinsel uyarılmaya daha açık olduğunu gösterir görselden çok anlamla tetikleniyorsundur kısacası aşırı heyecanlanmanın sebebi o görüntünün sende bilinçaltı bir hikâye başlatmasıdır mesele kızın güzel olup olmaması değil sende neyi temsil ettiğidir bu yüzden bu durum garip ya da anormal değil kişisel çekim dilinin bir parçasıdır
Burak merhaba canım, çok normal bir durum bu 🙃
Senin durumun büyük ihtimalle bir “fetiş” ya da daha hafif haliyle özel bir tercihe dönüşmüş. Yani fiziksel görünümden çok, ince çorap gibi belli bir detaya beynin ekstra uyarılıyor.
Bu da geçmişte gördüklerin, ilk hoşlandığın tipler, bilinçaltın vs. ile alakalı. Sapkınlık değil, sadece zevk meselesi. Sadece karşındakine saygılı olduğun sürece, bu özel ilgin senin için gayet doğal 🌸
ülkücülerden pek bir beklentimiz yok zaten dert etme. d
Değişik
Çorapçıı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?