Sürekli erkeğe benzetilmek, ten rengi ve yüzünden nefret etmekle nasıl baş edilir 😔?

Öncelikle merhaba…

Bunu yazarken bile boğazım düğümlü. Artık kendimden nefret ettiğimi itiraf ediyorum. Dış görünüşümden. Yüzümden. Aynaya bakmaktan yoruldum. Saçım uzun, etek giyiyorum, renkli giyiniyorum, makyaj yapıyorum; yani “kız gibi” denilen her şeyi yapıyorum ama yine de yetmiyor. İnsanlara yetmiyor.

Tanıyan tanımayan, şaka adı altında sürekli “erkeğe benziyorsun” "Arap" esmer tenimden nefret ediyorum artık Gülüyorlar. İçimde bir şeyler kırılırken. Bir gün arkadaşım sevgilisiyle konuşuyordu, beni gösterip “kız mı erkek mi” diye sordu. O an kalbim gerçekten acıdı. Abartmıyorum, fiziksel bir acı gibiydi. Eve gidince ağladım. Sessizce. Kimse duymasın diye.

Artık çok yoruldum. Kendimi değiştirmek istiyorum. Gerçekten. Ameliyat mı olayım? Burnum mu sorun, gözlerim mi, elmacık kemiklerim mi? Kaş mı yaptırayım, yüzümü mü değiştireyim? Nerem eksik, nerem yanlış söyleyin de düzelteyim diyesim geliyor. İnsanlar beni böyle görüyorsa demek ki bir problem var diye düşünüyorum. Ve bu düşünce beni yiyor.

Güçlü olmaya çalışmaktan da yoruldum. “Boş ver” demelerinden, “takma” demelerinden de. Takılmıyor işte. İnsan her gün aynı yerden vurulunca alışmıyor, daha çok kanıyor. Ben sadece… kendimi sevmek istiyorum. Aynaya baktığımda ağlamamak istiyorum. Bu kadar mı zor?

Beyazlatma ameliyatı olsa hemen yaptırmak istiyorum ya Suriyeli misin Arap mısın şu musun bu musun Hintli mısın yeter yeter ! Sürekli benzetme sürekli aşağılamaya çalışmak ağlıyorum evden çıkamıyorum insanlarla tanışmiyorum 20 yaşındayım ilkokul ortaokul lise üniversite de bile hala devam ediyor ben uzak kalıyorum diyenlerle görüşmüyorum ama yine yine yine!

Güncellemeler
5 ay
Bugün arkadaşımla iş görüşmesine gittik arkadaşım Urfalı sarışın çok güzel bir kız neyse adam nerelisin diye sordu ikimize arkadaşım Urfaliyim arapim dedi bende Kastamonuluyum dedim adam direkt dedi ki kıza sen hiç Araplara benzemiyorsun bana dedki sen Araplara benziyorsun dedi güldü sürekli bana kara oğlan dedi şakasına karı kız desin neyse kara oğlan ne? Ya yemin ederim oradan çıktım parka geçip orada ağladım annemi aradım anneme anlattım o sen çok güzelsin dedi ben değilim dedim
Sürekli erkeğe benzetilmek, ten rengi ve yüzünden nefret etmekle nasıl baş edilir 😔?