Bunu bazı erkeklerde görüyorum.
Daha seksi ve bakımlı mı geliyor?

Bunu bazı erkeklerde görüyorum.
Daha seksi ve bakımlı mı geliyor?

Erkeklerin “doğal kadın seviyorum” deyip pratikte estetikli kadınlara yönelmesi çoğu zaman ikiyüzlülükten değil kendi iç dünyalarındaki çelişkiden kaynaklanır çünkü insan zihni söylediğiyle arzuladığı şeyi her zaman aynı yerden üretmez bilinçli akıl değerler üzerinden konuşur bilinçdışı ise dürtülerle hareket eder erkek doğal seviyorum derken genellikle yapay tavırlardan rol yapmaktan samimiyetsizlikten uzak bir kadın hayal eder yani mesele sadece fiziksel değil duygusal bir doğallıktır ama karşısına çıktığında beyni önce görüntüyü işler simetri pürüzsüz cilt belirgin yüz hatları dolgunluk gibi özellikler evrimsel olarak gençlik sağlık ve doğurganlık çağrışımı yapar estetik müdahaleler de tam olarak bu sinyalleri güçlendirdiği için çekim otomatik olarak artar bu noktada erkek durup bunu bilinçli olarak seçmez sadece daha fazla etkilenir ayrıca günümüz dünyasında “doğal” algısı ciddi şekilde kaymıştır hafif estetikler minimal dokunuşlar filtreli görseller makyajsız gibi görünen ama aslında müdahaleli yüzler doğal kabul edilmeye başlanmıştır erkeklerin büyük kısmı estetikli bir kadını gerçekten doğal sanabilir bu da sözle davranış arasındaki farkı büyütür bir diğer önemli etken sosyal onaydır erkekler sadece sevdikleri kadını değil seçtikleri kadının başkaları tarafından nasıl algılandığını da farkında olmadan önemser estetikli kadınla birlikte olmak bazıları için güç statü ve beğenilme hissi yaratır bu ego besleyici etki kısa vadeli ilişkilerde daha baskındır uzun vadede ise çoğu erkek huzur anlaşılma ve güven arar burada doğal kadın vurgusu tekrar ortaya çıkar ama arzu ve huzur her zaman aynı kişide birleşmeyebilir bu da erkekleri kararsız ve tutarsız gösterebilir oysa ortada net bir niyetten çok içgüdü ile değerler arasındaki çatışma vardır ayrıca erkekler çoğu zaman kendi arzularını da doğru analiz edemez neye çekildiğini neden çekildiğini sorgulamak yerine kulağa daha doğru gelen ifadeyi seçer doğal seviyorum demek estetikli seviyorum demekten daha masum daha kabul edilebilir gelir özetle erkeklerin bu çelişkisi bilinçli bir aldatma değil insan doğasının karmaşıklığıdır söyledikleri şey olmak istedikleri hâli davranışları ise henüz aşamadıkları içgüdüleri yansıtır
Öyle bir şey yok, siz her güzele estetikli diyorsunuz. Bazı insanların güzel doğduğunu kabullenemiyorsunuz. Erkekler güzel kadınları tercih edince size göre estetikli kadınları tercih etmiş oluyorlar, çünkü size göre güzel kadın = estetikli kadın demek. Ama acı gerçek şu ki bazı insanlar güzel doğar. Senin gibi olanlar çooook var. Kıskançlığı bırakıp bazı insanların güzel doğduğunu kabullenin. Güzel olan herkes estetikli değil. Zaten estetik çoğu kişiyi güzelleştirmiyor, korkunç oluyorlar, yapay oldukları belli oluyor. Yani estetikli sandığın güzeller estetiksiz, senin adına üzgünüm. Estetikle sadece ünlüler güzelleşir ama estetiksiz hâli de güzel olan ünlüler çok var. Erkekler gayet de doğal kadın seviyorlar. Sevmeseler estetik yaptırmayı eleştirmezlerdi. Fazla makyaj da sevmiyorlar, doğalları ve doğallığı seviyorlar. Çok makyajlı bir kadını öpmekten hoşlanmıyorlar. Senin tercih ediliyor dediğin kadınlar estetikli değil, güzel kadınlar ve güzel oldukları için tercih edildiler. Bu kadar kötü kalpli olmayın.
Başlıkta “erkekler” diyorsun, iki satır sonra “bazı erkekler”e geçiyorsun. Bu bile genellemenin kendi ağırlığını taşıyamadığını gösteriyor. Birkaç gözlemden evrensel bir sonuç çıkarıp buna anlam yüklemeye çalışıyorsun. "Doğal seviyorum" demekle "bakımlı" ya da "estetikli" demek arasında zorunlu bir çelişki varmış gibi sunman da aynı zihinsel kestirme. Oysa bunlar karşıt kavramlar değil; sadece senin kafanda öyle hizalanmışlar.
Eğer bu iddia bir araştırmaya, veriye ya da tutarlı bir açıklamaya dayanıyorsa gerçekten merak ederim, paylaş. Yoksa bu soru erkek davranışını açıklamıyor; sadece birkaç örneği merkeze alıp bütün bir cinsi tanımlama ihtiyacını anlatıyor. Bu durum erkeklerle ilgili bir çelişkiden çok, bakış açısının basitleştirme eğilimini anlatıyor.
Kısacası burada açıklanan şey erkek davranışı değil; birkaç örneği merkeze alıp koca bir cinsi tanımlama rahatlığı GİZLİ OLMANIN VERDİĞİ AVANTAJLA TABİ. Bu da gerçeği değil, anlatanın dünyayı nasıl filtrelediğini gösterir.
Bu kadar uzun yazdın da baslığa bilerek yazmadım nasıl olsa detayda ayrıntılı belirtiyorum diye. :)))) yazmak zorunda değilim detay diye bir şey var zaten. :)))
Bazı erkeklerde erkekler kalıbına giriyor ya sonucta 1 erkek değil 😂detayda nasıl bir soru sormak istediğimi açıkladım ;)
Tamam genellemeye ben de sinir olurum da çoğul eki kullanmış sadece sakin ol biraz
Dürüst olmak gerekirse estetikli kadınlar biz erkeklerin gözüne çekici ve hoş görünüyor çünkü kalbimizle değil nefsimizle bakıyoruz, fakat gerçek güzelliğin ve parlaklığın doğal kadından ibaret olduğunu ruhen kalp penceresinden görebilmiş olsaydık, başka hiç bir kadında gözümüz olmazdı.
çok iyi bir bakıs açısı 👏🏼
Güzel kızım merhaba 💖
Bence olay şu: “Doğal seviyorum” derken çoğu erkek aslında “abartısız, bakımlı, yüzünü seçebildiğim” demek istiyor. Ama estetikli, daha belirgin hatlı kadınlar da göze daha hızlı çarpıyor, daha “seksi” algısı yaratıyor. Yani göz başka, gönül başka çalışıyor biraz 🙈
Ayrıca sosyal medyada sürekli kusursuz filtreli, estetikli yüzler gördükleri için beyinleri buna alışıyor. Hem doğal olsun istiyorlar, hem de kusursuz… İkisi de aynı anda zor. O yüzden sen kendini en iyi hissettiğin halinle güzelsin, gerisi gürültü güzelim 💅✨
Cevap
107Cevap
Özür dilerim ama bence bu estetikli kadın sevenler daha çok yanındaki kadının dikkat çekmesini seven erkekler oluyor genelde.
Ay bu kadar haklı yorum olamaz
ben doğal severim
Bu önermene şu önermeyle karşılık vermek istiyorum.
Kadınlar onları anlayan onlara iyi davranan ilgili öküz olmayan tipler isterler.
Ama nedense aynı kadınlar nerede öküz serseri saçma sapan tip var onlardan hoşlanırlar.
Aaaaa ne kadar tanıdık geldi değil mi?
Bu durumun erkeği kadını yok insanın doğasında var olan bir şey, sebebi de basit: tutarsızlık değişen istekler ve beklentiler.
Bu tarz tutarsızlıklara sebep olan şeyde temelde şu şu olmaz şunu şunu istiyorum derken karşına çıkan kişideki beklentinin dışında farklı bir şeyin daha çok ilgini çekmesinden kaynaklıdır. O yüzden kasmayın erkekleri anlamıyorum hebele hübele yapmayın çünkü emin olun onlarda sizi anlamıyor.
Estetik yaptıran kadın erkeğe, erkeğin istek ve beğenilerine daha çok özen gösterip bunun için zaman ve para ayıran ayrıca acı çekerek fedakarlık yapan kadınlardır.
Bilinenin aksine doğal olmakla övünen kadınlardan daha özverillidirler erkeğe karşı
Doğru. Bu devirde zaten bu yüzden erkeğin parasını yiyen kadınlar daha kıymetli oluyor değil mi :)))
Son cümleye katılmıyorum. Ben özbakımımı sağlıyorum mesela ama doğal güzelim. İstediğim zaman 0 makyajla dışarı çıkıyorum ama şık giyinen bir insanım. Doğallığı pespayelikte algılamamak lazım.
Sözlerimin hepsinin arkasındayım
Ama her kadını da tenzih ederim
Hepsi konu dışıdır
Sizde mutlaka kendi bakış açınızla çok özelsinizdir
Ben genel geçer kadın yaklaşımı üzerinden değerlendime yaparak söyledim estetik yaptıran kadınların daha fedakar olduğunu
Siz de aslında anladını ne demek istediğimi
Çok büyük fedakarlık sahiden:))))
İyi geceler
Size de
Aynen, kesinlikle estetik durabilmek ve sırf bir erkeği mutlu edebilmek için kaburga kemiklerini çıkarttıran kadınlara g*rizekalı muamelesi yapılmamalı, onlar üstün varlıkarrr 💀💀💀🥸🥸🥸 (bir de bu kadın kendi kaburga kemiklerini kaynatıp suyunu içmişti videosu var. Ne kadar da fedakâr~ 🩷🩷🩷)
Erkeğine güzel görünmek için dış görünüşünü değiştirmek, sağlığa zarar verecek düzeyde olmadığı sürece bence kötü bir şey değil.
Ancak, estetik yaptıran her kadının amacı, fedakar ve iyi niyetlerle erkeğine güzel görünmek değildir. Çünkü estetik yaptıran kadınların yüzde sekseni, kendi erkeğine değil sokaktaki ERKEKLERE güzel görünmek için bıçak altına yatıyor. Arada fark var. Pek çoğunun tek amacı zengin bir erkeği baştan çıkarmak veya sadece ilgi çekmektir. O yüzden ben her estetikli kadının 'ah ne kadar fedakar' diyerek saygı görmesine asla katılmıyorum. Sizin bahsettiğiniz iyi niyetli harika kadınlar, maalesef çok çok azınlıkta kalıyor.
1 tane bile görmedim ben... ne kadar dolma dudaklı botokslu kadın gördüysem boşta yanlız ya da kız knkarıyla geziyorlar. Gördüysem de evli değiller dostluk yaşıyorlar... Çok rahatsız edici sağlık sorunu olmadığı sürece kadını yok eden şey estetik... Bi de hangisi? iki tür var. Normal kadın estetiği... Bir de ünlü para bk yıllık milyonlardan geçen estetiği var...
Bazı kızlara makyaj estetik hiç yakışmıyor gidiyor elmacık kemiklerini şişiriyorlar çok tiksindirici görünüyor bazıları öyle bir makyaj yapıyorki gerçekten türkürmek bile istemiyorsun ama bazıları dozunda yapıyor onlara da çok aşırı yakışıyor her kes tipine şekline göre giyinip süslenmiyor bu da dışarıdan itici geliyor bazılarıda işini biliyor ortamın en havalısı oluyor
Erkekler genelde evlendikleri kadınları doğal isterler Çünkü göze batmasın sesi çıkmasın kimsenin dikkatini çekmesini isterler makyajlı estetikli hanımlara gitme sebepleri Göze hitap etmeleri yanlış anlamayın makyaj yapan estetiklilerle kimse evlenmez ya da sevmez sevilmez tarzı bir şey söylemek istemiyorum
Doğal halin adriana lima falansa yani o doğaldan bahsediyorlar. Bu dönemde bi erkekler değil ki herkes sahte seviyor. Çocuklar bile gözleri lens, dudaklar dolgu, 10 kilo makyajlı kız görünce abla çok güzelsin diyorlar. Güzellik böyle olmakla bağdaştırılmış yani. Mavi göz, büyük dudaklar, minik burun, makyaj
E ülkemizde doğal seviyorsun egolu estetikli seviyosun yine ego. En basiti bir kızile bakışıyordum doğal makyajsız bakıştık gülüştük yanına gittiğimde beni reddeti. Estetik li kızla aynı şeyi yaşadım bukadar ego yoktu. Biraz garip bişi oldu bu ama yaşadığım bu
Erkekler nasıl da ağlamış, uzun uzun yazarak boş yapmışlar. Hepsi de "kimsenin söylemediği şeyi söylüyorum" havasında.
Bu ağlayan oğlan takımının hayatında sevgilisi falan olmamış. Kadınlarıla ilgili bütün bildikleri tiktok ya da instagram reelslerinden ibaret. Soyunana kadar translare bile aşık olan keko hepsi
Doğal derken makyaj sevmiyorlar. Aslında renkli makyaj sevmiyorlar, doğal görünümlü olunca ankamiorlar zaten. Doğaldan kast ettikleri bu yoksa estetikli severler. Bağsur görünümlü dudakları çoğunluk istemiyor. O yüzden doğal olsun diyorlar..
Kısaca onlarda bilmiyor arada ki farkı ve doğal olsun diyorlar.
Onlara inanma. Makyajsiz seviyorum derler makyajsız kadin görünce onu beğenmezler. Nasilim kategorisine bak bi makyajdan suratı görünmeyen kadına yapılan övgülerle makyaj yapmayan kadına yapılana yergileri. Makyaji onların kendinden olan güzelliği sanıyorlar galiba ndnd
Hepsi sahtekarın tam yüzüde ondan mesela örneğin erkekle sevgili olduğun zaman elalem adını çıkartır adamla sevgili olduğun zaman kimse konuşmaya cesaret edemez ya işte mesele de bu adam olan doğalı sever aklında hiçbir kadın profilini oluşturmayan adam lar nadirdir güzelim tşk☺
doğal sevmiyoruz güzel seviyoruz.
sevdiğimiz doğal da doğalken bile güzel olan, bahsettiğin estetikli kadınların çoğunun estetik öncesi halini bilmiyoruz o yüzden doğal halinin o estetikli hal olduğu izlenimi oluyor.
önemli olan güzellik yani, doğal seviyorum demek doğal olsa da güzel olsun istiyorum demek.
Aslında doğallık da göreceli bir kavramdır. En önemlisi, iletişiminin doğal olması, içinden geleni söyleyebilen, yapmacık olmaması. Görünüm konusunda da tabi ki makyaj olabilir, ama kadın bunu erkek için abartılı değil, aynaya bakınca kendini mutlu hissedeceği şekilde yaptığında güzel oluyor.
Çoğu erkek doğal derken filtresiz ama bakımlı, kusurları gizlenmiş bir görünümü kastediyor. Estetikli kadınlar da çoğu zaman abartılı durmadığı için doğal gibi algılanıyor. Yani çelişki bilinçli değil, algı meselesi. Daha seksi ya da bakımlı gelmesi de etkiliyor tabii. Ama bu, gerçekten doğallığı seven erkek olmadığı anlamına gelmiyor; sadece lafla beklenti her zaman örtüşmüyor.
Güzellik algısı normal doğal olarak bulunacak bir şey degil Estetik gerekiyor bence
Kac kişi hem gtu büyük beli ince memeleri büyük dudakları dolgun olacak
Hem basit kılı görünce bile iy diyorlar
Kıl doğal bir şey oysa
İyice doğal şeyleri bile anormal göstermeye başladılar
Çünkü bazı erkekler “doğal seviyorum” derken aslında doğal *görünen* estetiği kastediyor. Gerçeği değil, gerçeğe benzeyeni beğeniyorlar. Dürüst olsalar mesele kalmayacak ama hem doğallık desin, hem filtreli hayatlara koşsun; çelişki orada başlıyor.
Birileri tarafından güzel bulunmak için eğer bir kadın o kadar eziyete, acıya katlanıyorsa, bence bırakın erkekler onun olsun. Yani karşı cins için o kadarda çileye girilmez be kardeşim. Al en güzel sensin, hepsi senin olsun 😂
Erkekler olaya şu gözle bakıyor doğal kız ciddi kızdır uzak duralım uğraşamam diyor
Makyaj yapsın tercihim o abartmadan ama doğal istemiyorum ben
Sen de pek ciddi biri değilsn anlasılan
Herkesin estetik algısı farklı... Yapma, silikon dolgulu olanları sevip, öpüp, sevişenler nasıl yapıyor? Ben de anlayabilmiş değilim açıkçası 😃, anlamaya da çalışmıyorum o ayrı mesele sjsjsjsj
Bazı erkeklerde görürsün. Ne istediğini bilmeyen. Yeter ki kadın olsun hayatlarında... O erkeklerden yola çıkarak gerçek erkekleri kıyaslarsan yanılırsın
Doğal görünümlü bir estetiğin doğallığı bozduğunu düşünmüyorum. Artık doğal halin o sonuçta. Sabah uyandığındaki makyajsız halinle bile güzel olabilmek kast ediliyor aslında doğal güzellik derken.
Estetikli kadın sevemem, midem bulanıyor sanki.. karşımda estetik dudakları olan biri otursun yemek yiyemem.. kurbağayla oturur yemek yerim ama o basur dudaklar ile yemek yiyemem
Çünkü yanındaki kadın dikkat çekmesin ona kimse bakmasın , ama o estetiklilere aç ayı gibi baksın istiyorlar 🙂
Estetikli olunca gozleri bi deli deli bakiyor ya o cok cekici bisey. İnsanda degisik duygular uyandiriyor. Severiz deli tipleri
Erkekler her şeye düşman doğa ya bıle her şeye düşman
Doğal ve güzelsin
Erkeğin her dediğine inanmayın baliketliyle evlenir dışardaki sayıda bakar. Kapaliyla evlenir açiga bakar.
Uzayin mk gm leri siteyi bok ettiniz troller guruptan yazip dolusun mk soruya bak yoruma bak hepinizin mk
Kesinlikle doğal seviyorum ama estetik yaptıran bir kadının alnında estetik yaptırdığı yazmıyor. Birazda olsa anlasak kadına hastanedeki estetik operasyonu videosunu izletsek bile Hayır estetik Yok doğal halim diyor 😅😂🤣🤣
Detay şu, estetik bile olsa doğal durması erkekler için daha öncelikli ve doğal olsa da bakımlı olması şart.
Ben doğal seviyorum, hatta dudağına ruj, yanağına pudra, boynuna fondöten bile istemem öperken ağzıma yüzüme bulaşır. 😒
Erkeklerin büyümeyen çocuklar olduğunu ve ne istediklerini bilmediklerini unutuyorsunuz
Yanındaki dikkat çeksin ister dikkat çekince de sen baktın bakmadın kavgası yapar. Erkeklerin yaptığı ve dediği şeyler uymaz genelde. Kapatılsın erkekler
Bende sağlıklı beslenmeyi seviyorum ama alkol içiyorum
İşte bu soru hayatınızın ışığı kulağınıza küpe olsun. İşte o zaman hiçbir erkeğe yenilmez kandırılmazsiniz. İşte erkekler böyle bayağı varlıklardır. Bu soruyu hayatınıza yol edinin
Seviyorum diyerek tercih haklarını farklı bir şekilde kullanıyor olabilirler
doğal seviyorum demek mağarada yaşıyor gibi görünmek değil bakımlı olursun temiz olursun ama estetiğin olmaz mesela ya da yüzünde yarım kilo makyaj olmaz anladın mı
Estetiğin bir sınırı var bazıları orangutan gibi yapıyor yüzünü
Ama bazen gerekenkızlar yapmalı
Erkekler için estetik yaptıran kadınlara neden bunu sormuyorsun?
cunku yalancilar. yanindaki dogali kaybetmemek icin öyle konusup estetiklinin pesine kosarlar
Onlar, genel olarak her yönden dediğinin tersi türden kadınları tercih ediyorlar.
Sizde göbekli seviyorum diyip kaslı tercih ediyorsunuz
Doğal seviyorum:
Örneğin doğal göğüslerin verdiği hissi bence estetik vermiyor şahsi düşüncem deneyimim
Estetikli olanla sevişmek, doğal olanla evlenmek istiyorlar genelde.
Doğal olmayan göğüs ve dudak bana çok itici geliyor
Kadınlar neden serseri erkeklerle takılıp efendi erkeklerle evleniyorsa aynı sebepten.
Erkeklerin bir şeyden haberi olduğu mu var allah aşkına. Gözlerine güzel gelsin yeter.
Ne için tercih ettiğine bağlı evlilik için olmadığı kesin
estetikliler iyi s*ikiliyor. dogallar ise vermiyor kolay kolay
yalan değil. gerçekleri duyunca kudurmayin
Kadınlar neden "paraya bakmam" deyip bakıyorsa tam da o sebepten.
Enerji meselesi temel olan kendine vermiş olduğu değer
Anlaşılan bir erkekten vurgun yemişsin genelleme yaptığına göre.
Çünkü aslında ne istediklerini kendileri bile bilmiyorlar
Hayir beyinsizler ve onun dogal olup olmadigini ayirt edemiyolar🥀
Erkeklerin beyni çalışıyor mu sanki anlamıyorlar ki estetik mi
Doğal seviyorum sevmiyorsam 7, sülalemi s.. sknler
Kadınlar neden para önemli değil derler ama Zengin erkeklere gidiyorsa aynı sebebten
Cazibeye dayanamıyorlar. Sonra plastikle sevişmiş gibi hissedip soğuyorlar 😂😂😂
Her erkek tercih etmiyor bence bunu. Ki zaten kaldı ki doğal insan kalmadı memlekette.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?