Gerçekten artık herkesin burun estetiği olup dudaklarını şişirmesi çok sıradan ve kötü gelmeye başlamadı mı? Ben düşünüyordum beni bile vazgeçirtti.

Gerçekten artık herkesin burun estetiği olup dudaklarını şişirmesi çok sıradan ve kötü gelmeye başlamadı mı? Ben düşünüyordum beni bile vazgeçirtti.

Hem sıradan hem itici oluyorlar, güzelliğin göreceli olması sonsuza kadar değil, sınırsız değil, bunlar basbayağı çirkin. O sosis dudakları ve kaydırak burunları göze itici geliyor ve çok azı doğal duruyor, beğenen gördüğünü anlayamıyordur. Estetik dudak ve burun, doğal dolgun dudak ve doğal kemersiz burun kadar güzel olamıyor. Estetik yaptırmak moda olduğu için artık kendini beğenenler bile yaptırıyor çünkü popüler kültür kölesi oldular. Estetik yaptırmak çok ezikçe bir şey bana göre, kendini aşağılamak demek. Türkiye’de erkekler kadınları çok aşağıladığı için kendilerini çirkin hissedip yaptıranlar da var ama sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da çok yaptırılıyor, bu moda dünyanın her yerine yayıldı. Türkiye’de ucuz diye buraya gelip yaptıran yabancılar var, Türkiye’de kadınlara estetik yaptırmak için maddi kolaylık sağlanıyor. Hangi influencerın hesabına baksam hepsi “dudak dolgusu yaptırmaya gidiyorum” diye şeyler paylaşıyor. Bir de elmacık kemiği estetiği yaptıranlar var, onları hiç anlamıyorum, elmacık kemiğinin çıkık olmaması çirkin bir şey değil ki. Yaşları ilerledikçe o estetiklerin çok zararlarını görecekler, daha hızlı ve erken çirkinleşecekler. Kendini güzel bulan birinin yaptırması saçmalığın dik alası, sırf moda oldu diye, herkes yaptırıyor diye yaptırıyorlar. Ama çevrelerinde onları eleştirenler olduğu için de yaptıranlar var, arkadaş ortamında konuşuyorlar, “senin dudağın biraz ince” falan diyorlar, birbirlerinde kusur buluyorlar, sonra o kişi de kendini kötü hissedip yaptırıyor. Böyle insanlar gördüm, insanlar birbirlerinin özgüvenini zedeliyor. Hayatımda bir kez bile saçımın ucuna dahi boya değmedi, beyazlayana kadar da değmeyecek. Boyalar saçı çirkinleştiren ve güçsüzleştiren şeyler ama her kadın saçını boyatıyor artık, 15-16 yaşında başlıyorlar boyatmaya. Kadınlar görünüşleriyle oynamaya aşırı meraklı, ben bunun bir hastalık olduğunu düşünüyorum, görünüşe çok takıntılı olmak bana normal gelmiyor. Birinin Instagram’da videosunu gördüm, arkadaşları estetik yaptırmaya karar vermiş, o kızda da kusur bulup “sen de yaptır” falan demişler, kız da alınmış, hesabında paylaşmış, herkesin estetik yaptırmak zorunda olmadığını söylüyordu; ama anlamak istemeyen anlamıyor. Sadece burnunda çok kemer olanların yaptırmasına hak veriyorum çünkü büyük kemer bayağı belli oluyor, yüze etki ediyor. Ama burnunu küçülttüren, burnundaki kemer dışında başka bir yerini değiştirenlere saygım yok. Bu popüler kültür köleliği ve özgüvensizlik demek, kendinizle barışık olmayı öğrenin.
Şişirme dudak, aynı kaş, aynı saç, aynı makyaj, aynı tırnak, aynı takılar... İnsta'da ya da ünlülerde gördükleri her şeyi alıp yapmak isteyen ucuz insanlar bunlar. Estetik yapmayın demiyorum. Rahatsız hissettiği kısımlarını değiştirsin, kendi bedeni sonuçta. Ancak bunu moda hâline getirmek çok sakıncalı. Bana kalırsa modayı takip etmek de saçma zaten. Sırf bir başkası o eteği giydi diye sen de giyme. Sen kendine yakışanı, içinde rahat hissettiğin kıyafeti giy. İnsanlar artık kendi olmaktan o kadar rahatsız ki hiçbir konuda fikir bile belirtmiyorlar.
Elbette isteyen yaptırmalı; kimsenin bedeni hakkında hüküm vermek doğru değil. Ama bana göre asıl çekicilik, yüzün hikâyesinde ve mimiklerinde. Küçük bir asimetri, karakter katan bir detay bazen en pahalı estetikten daha etkileyici olabiliyor.
Yani sorun estetikte değil; herkesin aynı şablonu kovalamasında. Farklılık sıradanlaştıkça, doğallık daha kıymetli hâle geliyor. Aynı burunlar, aynı dudaklar, aynı yüz ifadeleri… İnsan bakınca kimin gerçekten kendisi, kimin bir kalıba uymaya çalıştığını ayırt edemez hale geliyor.
Boton kodonlor oyno oldo diyen erkekler bence önce kendi karakterlerine baksınlar (bazıları) sebebi şu dışarıda burnu hafif kemerli bir kadın görseler ay bu ne diye dalga geçecek tipler estetik yaptırınca da hepsi birbirinin kopyası diyor. Gerçekten çok garip insanlar var ve bu insanları memnun etmek de çok zor. İsteyen istediği estetiği yaptırsın herkesin kendi bedeni kendi tercihi beni ilgilendirmiyor açıkası insan kendini nasıl seviyorsa öyle olmalı
Ay seninle nasıl hemfikirim anlatamam! 😇 Gerçekten o kadar abartıldı ki bu estetik işleri, sokakta birbirine benzeyen yüzler görmeye başladık. Doğal güzellik her zaman en özel ve zamansızdır bence. Estetik tabii ki tercihtir ama sırf moda diye herkesin aynı şeyleri yaptırması bana da biraz üzücü geliyor. İyi ki vazgeçmişsin, bence insan kendi doğal haliyle özdeşleşince çok daha çekici ve kendine has oluyor. Unutma, öz güven en güzel makyajdır! 🌸✨
Cevap
31Cevap
Evet, sanki herkes birbirine benzemeye başladı. Aynı burunlar, aynı dudaklar, aynı yüz ifadeleri… Kendi doğal haliyle fark yaratan insanlar artık daha az görünüyor. Güzellik algısı tek tipe indirgenince özgünlük kayboluyor gibi. Oysa insanı özel yapan, biraz da o kusurları değil mi zaten?
Eee kizlarin cogu estetik yaparak kendini guzel saniyor bilmiyor ki guzel olunmaz guzel dogulur
Birde erkekler cirkin kadinlar cok guzel derler bu mu guzellik djjdnd
Bence artık güzel her yerde var ama aura çok önemli ya. Mesela aynı küpeyi aynı tişörtü iki kadın giyer ama biri daha farklı daha güzel taşır fizik karakter güzellik başarı hepsi bir bütün
Yoo güzellik kavramı bu bahsettiğiniz kisiler sonuçta olarak. Hepimiz yine düşüyor muyuz bunlara evet. Kim kemerli bir burnu, ince bir dudağı ve erkeksi bir yüzü beğenip güzellik algisi diye benimsesin ki? Milletin bir bildiği var ki yapıyorlar demekki
Knka dudak estetigi gibi şeyler yaptıramam asla olmaz saçmalama 😂bence hiç normal degil, o kadar estetük yaptırdı ki kendi annesi ben böyle bir çocuk dogurmadım diye inkar edecek 😂😂buda kim diyebilir jsjsjsjsjjsjdğwüwüsçzçwö tanrı kimseyi benim dilime düşürmesin amin hshshhshshs
Jsjdjdjdjd
Tıp çok ilerledi artık tıbbi operasyonla güzelleşiyor insanlar. Yakında arabada yapıldığı gibi ekspere sokup hangi parçalar orijinal, hangi parçalar işlem görmüş, hangi parça boyalı diye baktiracagiz gibi geliyor 🤣
Çocuk isteyip nasıl göründüğünü de umursayacaklar için gerekli bu kesinlikle.
@rekreasyonistt yeni doğan çocuğa da operasyon yaptırırlar ben bekliyorum bazı insanlardan açıkçası 🤔
Bugün terslediğim kişi o kafadan. Ve otostop çektiğim kişi de öyleydi. Bazi insanlar cidden mantık yoksunu.
@rekreasyonistt beyin yerine omurilik sıvısı taşıyor bazısı 🤣 otostop mu çektin sen 🤔
Omurgasız olanlar ne taşıyor peki? 😂 Evet gerekirse çekiyorum.
@rekreasyonistt omurilik soğanı 🤪 ben erkek başıma çekmeye korkarim bu cesaret 😱
Kendime güvenirim de şöyle bir durum var, bir şey o kişiye zor/riskli gelmiyorsa bu yine de cesaret midir?
@rekreasyonistt bu ülkede yaşıyorsan evet 🤔 gerçi yaşadığın mahalle de önemli biraz 🤔
Ülkeyi geç, tehlikeli olanlar insanlar ve her yerde varlar. Geçen otostop çektiğim hurdacı arabasıydı yani mahalleyi de salla. Riskli gelmiyorsa bu yine de cesaret midir?
@rekreasyonistt bakış açısına ve cesaretin tanımına göre değişir. Korkularının üstüne gitmekse hayır. Başkalarının korktuğunu yapmaksa evet 🤔 nereden baktığına bağlı 🤔
🤔
Artık herkes burun dudak kaş çene estetikle dolgular yapıyor ki gerçekten artık günümüzde kemerli burun kare tipi çene veya ince dudak görmeye hasret kalıyorum insan bütün dudaklar aynı burunlar aynı herkes benzer olmaya başladı artık
Tamda böyle olmaya başladı ortalık...
https://www.youtube.com/embed/6AUnKrn0wysAllah'ın yarattığı vücudu beğenmeyip saçma sapan ilaveler eklemeler şişirmeler yapan insandan tiksiniyorum hele hele eşek dudaklı olanlardan daha da tiksiniyorum
Orjinali bozdurup motifiye yapmakla ne fark ediyor ki? Kaporta zamana yenik düşüyor. Önemli olan ruhsal ve kimyasal güzellik. Gerisi gösteriş. Gösterişe önem veren stabil düzgün hayatı iskalar
Uatakta silikonlar oatlar oldu @mk su kaçırıyor çoğu hepsi aynı pol kizlar berbat oldu. Orjinal iyidir
Bütün karılar askeri kışla gibi tek tip oldu, reziller
Yemin ederim benzemeye basladi. Farklı bir güzellik arıyor insanın gözü geçen markette bir kız gördüm burnu böyle hafif kemikli ama yüzüne çok yakışıyordu karakteristik olması mesela bana çok farklı ve güzel geldi kızın yüzünü hala hatırlıyorum ama yüz hatları yine güzel ve estetikli bir kız görünce o an güzel gelse de sonrasinda unuturum
Aynen. Şimdi herkesi aynı olmaya özendirip şu anda farklı güzellikler moda olmaya başladı.
Burunda eğrilik vs yoksa bence doğallığı bozmaya gerek yok diye düşünüyorum
burnum çok güzel ama dudaklarıma biraz dolgu istiyordum. Dolgu maddesinin erimediğini duyunda vazgeçtim
Eriyince ne oluyor
@anaksimandros91 erimiyor sıkıntı orada zaten. Yüzün farklı bölgelerine dağılıyor ve suyu sevdiği için yaş geçtikçe başka yerlerde ortaya çıkıyor
Aman bulaşma doğal kal
Burun ameliyatı yaptırınca dudak dolgusu mecburen yaptırmak zorunda kalıyorsun. Zorunlu oluyor. Burun yukarı kalktığı için dudak aşağıda kalıyor. Burunla dudak arası açılıyor. o kısım çok kötü durduğu için yani kısaca.
Evet herkes aynı fabrikadan çıkmış gibi. Giyim kuşam bile aynı. Çok kötü.
Burun estetiği olmayı bende düşünüyorum ama dudak dolgusu veya herhangi birsey düşünmedim insan kendisini iyi hissedecekse bence yapılmalı
Ya ama benim burnum kemerli ve uzun biraz ıcı düsük yandan kötü görünüyo buna rağmen mi yaptırma diyorsunuz ( ben zaten günah olduğu icin düsünmğyorum ama merak ettim)
Sıradan demek eksik kalır, berbat mide bulandıran tipler, bunları görünce yüzümü çeviriyorum artık. Normal kalan insanlar çirkin bile olsa daha güzel geliyor
Bir normal ben kaldım sanırım tabi benim jenerasyon birde
O bahsettiğiniz aurasi yüksek kişi benim😍 bunu çevremdeki herkes bilir
Bütün kadınlar neredeyse kopyala yapıştır gibi oldu 😂
Merhaba
10 kadının 8 birbirine birbirine benziyor estetik mağdurları adeta
Bazılarına çok yakisiyo abartilmadigi sürece ama bazılarıda mide bulandiriyo
Burun estetigi guzel sey ya ama en dogalindan o kaykay burunlar olmasin tabi duz ve hafif kalkik burun en iyisi bence🌝 dudaklari sosis gibi olanlarda cok itici maalesef
Burnumu yaptırcaktım ama vazgeçtim daha kötü olmasından korktum
Evet sıradan herkes aynı birbirine benziyor
Çok itici geliyor bana. Herkes fok balığı gibi olmuş.. 💋
Çok benzer şeyler yaptırılınca gerçekten kötü oluyor ya
Herkesin tekdüze görünme çabası koyunlar birlikte güçlü
orp ve hayat kadını genel özellikleri... Artık geneli kapsar oldu.
Giyim tarzı da öyle olmuş herkes açık saçık. Hasret kaldık aurası yüksek bir taktığı kolyeyi bile farklı taşıyan açık giyinmeyen ama tarz sahibi olan kadınlara.
umrumda değil artık... Saldım. bana göre kadınlar para demek... veriyom istediklerini yapıyom isteğimi. iyi tarafı evlenmeye uygun biri bulamıyıcağımı bulsam da ağzımdan burnumdan geliceğini fark edince saldım. Önceden aşksız sevgisiz ne anlamı olur diyordum... Sonradan 2000 lerde malum evleri neden kaldırdıklarını gözümle görünce ne gerek varmış o evlere dedim. üzücü ama uyum sağlamazsan da üzüyorlar.
İnanmazsan al kendi gözlerinle gör toplumsal durumlar nasıl:
https://stripchat.com/girls/turkish
Maalesef aynı durum erkekler için de geçerli ama ben her zaman inanıyorum temiz olan kadın layık olduğu erkeğe eninde sonunda varıyor.
Bilmiyorum. dedim ye saldım. (Net diyorum çok iyi kızsa jigolo gibi tipin eline düşüyor. Kötü ve sıkıntılı tipler de iyi erkekleri buluyor. Bu konuda %100 görmüş geçirmişliğim var çevremden vs.) iyi kız sesi çok çıkana hayran kalır. Kötü kız da sesi az çıkan arıyor ki zurnası yürüsün keyfine baksın istediği zaman.)
Anladım
Paran yok çünkü okul harclıgın zor yetiyor. Yokda vazgecmezdın
Yooo param var istesem yaparım ben estetiğe karşı değilim ki ben estetiği herkes gibi olmak için yapanlara şaşırıyorum. Herkes birbirine benziyor ama herkes
Kesinlikle herkes herkesleşti kimsenin kimse daha farkı yok çok kötü zamanlar
Kimsenin kimseden
Hele şu sarkici Ceylan in burnu gibi yaptırıyorlar ya aşırı kötü duruyor
Herkesin kendine has bi güzelliği var bence bu algıdan başka bir şey değil burunuyla ilgili bir sorunu olur o normal mesela ama onun dışında normal değil
Ya bence bana dudak dolgusu çok yakışıyor hep böyle merdiven altı dolgucuların yaptığı dudak dolguları yüzünden böyle algı oluştu ben Allshape Clinic'e gidiyorum baya kaliteli bir yer
Bana estetik herhangi bir şey çok itici geliyor. Güzel de olmuyor
Güzellik bakım sırandanlık mı. ya da tercih ne kadar çoğalırsa sıradan basitleşir mi bakış açın böyle demek ki
İkisi de var güzellik algılarını skim o yüzden yaptırmak zorunda kaldım
Kendini olduğun gibi sev güzellik
Hepsi birbirine benzemeye başlamış ayırt edemiyoruz 😅
Yemin ederim benzemeye basladi. Farklı bir güzellik arıyor insanın gözü geçen markette bir kız gördüm burnu böyle hafif kemikli ama yüzüne çok yakışıyordu karakteristik olması mesela bana çok farklı ve güzel geldi kızın yüzünü hala hatırlıyorum ama yüz hatları yine güzel ve estetikli bir kız görünce o an güzel gelse de sonrasinda unuturum
Kesinlikle. Yani sanıyorlar ki burnumuz hokka dudaklarimiz sişme oramiz buramiz detokslu botokslu olunca erkekler bize bayılacak oysa alakası yok. Ben mesela 0 makyaj en basic kombinimleyken neye uğradığını şaşırmış gibi bakanlar oldu 😅 gözünü alamadılar resmen
Bi de bu sa.. lak infulencerlar estetiğimiz yok diyor
Ben beğenmediğin bir yerini yaptırma taraftarıyım her zaman
Güzel olmak güzel şey.
Hayır, herkes istediğini yapsın
Herkes birbirine benziyor sahtekar tipler
Sen onlar gibi olma, kocaman burnunla gayet güzelsin
Burnum kocaman değil ve güzel teşekkürler
Biliyorum biliyorum
Evet ayrıca güzel de değil
Doğal haliniz daha güzel boşveriniz
herkes 👁👄👁 boyle oldu gercekten
Evet çok kötü olmaya başladı bu durum
Hepsi aynı geliyor bana
Evet sıradanlaştı herkes yaptırıyor
Kesinlikle ve sonuna kadar haklısın
Herkes Ayn ben farklı 😂
Hiç yapmadım yapmayı da düşünmüyorum
Herkes aynı tarlanın mahsülü gibi 🤣
Hemen hemen hepsi aynı fenotipe benzer hâle geldi
kesinlikle öyle
Bir de böyle bir şey var dimi
fabrikadan seri üretim gibi oldu herkes
Millete para çok ya
Aşırı çok hemde hdjsdnjsw
Kesinlikle öyle bir de herkes birbirine benziyor Barbie bebek gibi demi
Dnjekdncjdkd çok enteresan tipler var yawa
İyimis ya muhabbetin sarıyor bxkeks
Dorukcan sende para yok mu tipin zengin duruyor biraz yaşlı zengin kadınları dolandıran tipin de var hahahha
Bende Allah'a şükür geçinecek kadar var kimseye muhtaç olmuyoruz o. yeter ya
Doğal kalmadı
Yok güzel duruyor
Sıradan degil aptal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?