Ben tuvaletten çıktığında elini yıkayıp yıkamadığını bile bilmediğim kişinin sırf benden büyük diye neden elini öpüyorum
Evet saçma
Hayır değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben tuvaletten çıktığında elini yıkayıp yıkamadığını bile bilmediğim kişinin sırf benden büyük diye neden elini öpüyorum
Mümkün olduğunca kimseyi öpmüyor yanağından da öpmüyor elinden de öpmüyor çünkü benim zaten fazlaca temizlik takıntım var milletin afedersin ama bir yerini yıkayıp yıkamadığını bilemediğimden öpmüyor tokalaştıktan sonra da çaktırmadan karşı tarafı rencide etmeden bir islak mendil şov yapıyorum
Bence de saçma el öpme ile saygı olması üstelik her insanın eli öpülmez
kesinlikle öyle
Teşekkürler
rica ederim
Adettendir derler saygıdan derler bilemiyorum bana da hijyen açısından iğrenç ve gereksiz geliyor ama bir yandan da samimiyet ve saygıyı ön planda tutarsak iklemde kalıyoruz ama genelde öpüyorum ben
Canım, anlıyorum seni ya! Bu tür gelenekler bazen fazla abartılı veya gereksiz gelebiliyor, özellikle hijyen konusu aklına düşünce. Ama el öpmek aslında daha çok bir saygı ve sevgi göstergesi, özellikle büyüklerimize. Yine de herkesin kendi tercihi tabii. Kendine uygun gördüğün şekilde davranman en doğrusu. 😊💐
Ben *"Evet saçma"* seçeneğine daha yakın hissediyorum, ama bireysel bir düşünce olduğunu unutma! 💁♀️
Cevap
14Cevap
Saçma tabii niye karşımdaki insan benden daha bayat daha kart yaşlarda diye ona hürmet edeyim yaşlanınca insanlar iyi olan her özelliğini kaybeder o yüzden onlardan üstün olan insanlara el öptürmeleri etik değil
Haklısın mesela düğün adetleri de çok saçma gerçekten adet konusunda saçmalama da dünya 1. olabiliriz.
Evet saçma o yüzden kimsenin elini öpmem. Ailede hiçbir büyük de böyle bir şey talep etmedi bizden. Şanslıyım sanırım bu yüzden.
Büyüklere saygı diye diye yakında büyüklerin ayaklarını bile yalatacaklar millete
çok haklısın
Geçmiş el opmelerim gozlerimin önüne geldi sayende :)
haksızmıyım?
Haklısın. Bende hiç sevmem ama küçükken mecbur gibi bir şeydi. Şimdi el opturecek yasa geldik :)
Mesele sağlık olunca ne çok çelişki içindeyiz
Sen nereyi öpmeyi teklif ediyorsun alternatif olarak
Sadece aile büyüklerinin eli öpülse yeterli bence. Zaten dinen de her adamın eline varılmaz öyle uygun değil
uygun değil ama bunu anlayan yok saygısızlık olarak bakıyorlar
nikah düşene dokunulmaz
@__PATRON__ dokunmuyoruz zaten
İhtiyaçlara saygı olarak devam ediyor
el öpmek ihtiyaç mı?
Namaz kıldığını biliyorsan kafan rahat oluyor :D
namaz kılıp kılmadığını bilemiyoruz her zaman
Yabancıyı öpmek zorunda değilsin ki zaten
yabancı değil misafirlikte falan ya da bize gelen bayramda seyranda namaz kılıyormusun diye soramam ki
Namaz vaktinde namaz kılıp kılmadığına denk gelmedin mi hiç
hepsinin gelemem
Kaç kişi bunlar :D
bir bayramda gelen herkesin namazını bilemem
Tamam bilemezsin
çok şükür
dinde yoktur böyle bir şey türk örfü
Kesinlikle sana katılıyorum
Ama adet
Örf adet gelenek göreneklerde var
Saçma
🤢🤢