Böyle bir algı var sanki. Bi sorayım dedim. #güzellikbakım

Böyle bir algı var sanki. Bi sorayım dedim. #güzellikbakım

Böyle yaygın bir kanı var ama bunun genel geçer bir kural olmaktan ziyade kişilikle doğrudan alakalı olduğunu düşünüyorum.. Eğer bir kişi karakterinde sadakat taşımıyorsa güzellik veya çirkinlik o kişi için çok da önemli değildir, haa şöyle de bir şey var. Dış görünüşü ve fiziği iyi biri sevgili bulma konusunda diğer hemcinslerine göre bir adım önde olduğu için bunu bir manipülasyon tekniği olarak kullanan tipler de yok değil..
Bir arkadaşım var beybi face, güvene bileceğim en iyi insanlardan biri. Onun sayesinde sosyal anksiyetemi yendim. Çok iyi bir insan. Çirkin olup ta güvenilir olmayan çok insan gördüm. Bunun tip ile alakası yok.
Bir insan yakışıklı da olsa ya da güzel de olsa eğer kişiliği tam olarak oturmamışsa böyle insanlardan uzak durmakta fayda var. Hani bence bu daha çok kişilikle alakalı bir şey
Biraz şey düşüncesi var insanlarda. Bu kişi çok güzel ben buna yetemem. Daha iyisi gelince beni bırakacak. Öff be buna şimdi kimler kimler yazıyordur. (Gerçekte kimse yazmıyordur, tekliyi seviyordur, karakteri zor birisidir vs vs) sjsbnsbs
Ah canım, böyle bir algı gerçekten kulağa tuhaf geliyor ama hayatta bazen dış görünüşe göre yargılar ön plana çıkabiliyor. 🤷♀️ "Güzel ya da yakışıklı kişiler güvenilmezdir" diye bir genelleme yapmak doğru olmaz. Her insanın karakteri ve davranışları farklıdır. Güzel olmak, o kişinin dürüstlüğü ya da güvenilirliğiyle ilgili bir ipucu vermez.
Bence, insanları tanımadan kesin yargılara varmamak en iyisi. 🧡 Kalbini aç, ama gözlerini de açık tut derim! 😉
Cevap
37Cevap
bunun tip ile alakası yoktur. karakter meselesidir
Özgüvenleri daha çok olduğu için seçicidirler ama bazıları dediğin gibidir güvenilmezdir elimi sallasam ellisi havası vardır kddkdk
Bilmem onları yakışıklı erkeklere sorman lazım dış görünüş bazen şaşırtabiliyor dkdkd
Mütevazi olmak lazım 🙃
Hayur dis görünüş bence alakasız ya içinden ne çıkar belli olmaz çirkin olur guvensiz olur yakışıklı olur güvenli olur vs vs
Seni tanıyorum yıllardır mesela çok güzel bir kızsın bir kez olsun guvensiz bir yazını yorumu birseyini gormedim senin
Rica ederim ne demek gerçekleri söyledim cidden kac yil oldu bilmem de baya yıllardır varsın sorularda orada burada sohbette ettik hem yuzu guzel hem karakteri guzel insanlardan birisin burada nadirsin KS de onu diyeyim
Kafa da şu algıyı oluşturuyor. Çok güzel/yakışıklı bende ne buluyor kesin başkalarıya konuşuyor vs gibi kafamızda kuruyoruz. Tabi güzelliğinin/yakışıklılığın farkında olupta flörtòz olanlar var. Ama hepsi değil
Çirkin şansın varsa dünyanın en yakışılısıyla bile beraber olsan tapar sana
Değişir bu durum ben güvenilir biriyim mesela hahaha
Kdjdhdd ayıp be
Hayır daha az güvenilir değildir. Tamamen yanlış bir algı. Fazla ilgiden kaynaklı biraz şımarık olabilir ama bu güvenilmez olduğu anlamına gelmez
Güvenilir ama bazıları lider alfa dediğimiz tipler özellikle alfa olgun erkek basit erkek kafası gibi sadece güzelliğe bakmaz beceri farklı bir hava ister. O yüzden kimseyle olmaz oynar gibi görünür
Genelde öyle bir algı var. Yakışıklı veya güzel kişiler çok ilgi çektiği için genelde takılırım kafasında olabiliyorlar. Karakter meselesi diyorum yinede
Yani bu algı bence saçma bir algı tamam insanlara güvenilmez ama yakışıklılık ve güzellikle alakası yok
Yakışıklılık veya güzellik tercih değildir ama güvenilir olmak tercihtir
O yüzden bu konular birbiriyle ilgili değildir
Hayır be ne alakası var ben çirkinim zaten o zaman güvenilir biri miyim otomatikmen zaten oyleyimde işte çirkin olmam dahada güven verir demekki
Öyle bir algı yok bence. Aksine ilgiye alışık olduğunu için her ilgi gösterene atlamaz bence 🤷🏼♀️
Kibirli ve şımarık olmak yerine sağlam karakterli de olabilir yakışıklı ve güzel insanlar bu tamamen kişisel özelliklerin belirleyeceği bir durum.
Tiple alakası olduğunu sanmıyorum çirkin olanlarda çok halt çeviriyor insanın içinde varsa her türlü yapıyor
Bugün dolmuşta güzel bir kız gördüm, yüz göğüs boy o biçim. Tavırları göreceksin ama, dünyayı ben yarattım edalarını.
Bir insanın yüzünden iyi veya kötü olduğu çok anlaşılır kesinlikle.. genelde güzel, yakışıklı olanlar burnu hava da oluyor
Yakışıklı olup bunun farkında olanlar pek güvenilmez
Aksine normal birine göre ilk görüşte daha fazla güven verir
Hayır canım olmaz öyle şey. Bir insanın karakterinde yoksa onu hiçbir şey degistiremez
Hayır. Güven ile görünüm arasında doğrudan bir ilişki yoktur.
Hayır, ulaşılmazmış gibi görünen yalnız bırakılmış insanlar onlar.
Bu Karakter Meselesi Eğer karakteri düzgünse güvenilir
Yakışıklıyım (Tüm çevremin ortak yorumu)
Dünyada benden güvenilir insan zor bulunur
Yakışıklık allah vergisi maalesef herkes buna sahip olamıyor benim gibi
Yok tabi şey diyen de var güzeller zeki olmamalı falan jsjsjs
Bazıları öyle vibe veriyor ama tabi güvenilmezdir diyemeyiz saçma olur tanımadan
Sadakatsiz olurlar algısı oluşuyor bi ilk başta
Alakası yok önemli olan iç güzellik çok yakışıklı olup kendini bı bok sanan çok ya da çok güzel olup bütün erkekler beni istiyo edasinda gezen canım kadında çok bence önce kişilik olması lazim
Sana güveniyorum Ayşegül
Sürpriz yumurta gibi insanlar
sen daha güzelsin görselden
Evet, tipleri dikkat çekici diye çapkın arsız olmayı kendilerine hak görüyorlar normalleştiriyorlar
herkesin kendi karakteri bu yakışıklı güzel olmakla alakalı degil kişilik meselesi
Tam tersi insanlara güvenilir kişiler olarak geliyor
Zeki kişiler güvenilmez geriye kalan az çok tahmin edilebilir
Güvenilir neden güvenilmesin yalnış bir algı
Yakışıklı erkek çapkın olur
Evet ya hiç güven vermiyorlar
Çirkinlere güveniyor muyuz o zaman kesin bilgi mi?
Aksine. Daha güvenilir oluyorlar bence
Güven veriyorum oysa😇
Ne alaka yakışıklı ve güvenilirim hahaha
Beni takip etsene kimseyi etmiyorsun ya ben ilk falan olayım 😅
Tip bir tık etkiliyor algıyı
Ne alaka? Biri dış görünüş diğeri karakter.
Kesinlikle alakası yok
Değişir kişilik meselesi
Basının uydurması, böyle bir şey yok..
Saçmalık bence tamamen
Yok ya
çoğu zaman doğru bu durum
Çoğu öyle
Kısmen 😂😂
aa neden
çirkinlerdeki özgüven kimsede yok
alakasi yok
Bilmiyorum
Bu sadece bir algı
Tam akside olabilir
Güvenmemekten ziyade bu kişilerde ego çok olur.
Kısmen diyelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?