Sosyalin medyasında arzı endam ederek, hatta medya maymununa dönerek ilgi dilenmek, like için yalvarmak, şekli şemali bozmak güç getirir mi?

Sosyalin medyasında arzı endam ederek, hatta medya maymununa dönerek ilgi dilenmek, like için yalvarmak, şekli şemali bozmak güç getirir mi?
Güç müdür acizlikmidir bilinmez ama insan oğlunun içgüdüsel olarak bunlara ihtiyacı vardır içten içe ihtiyaç duyar inkar edenler de kendini kasanlardır
Beğenilme arzusu kadında içgüdüdür.
Allah erkeği koruma, kadını da beğenilme içgüdüsüyle yaratmıştır.
Ve bununla da sınar. Kadının tesettürünün örtünme olmasının sebeplerinden biri de budur. Ve bu sınav kadınlar için en ağır sınavlardan bir tanesidir.
Teşekkürler abi. 😊
Güç müdür acizlik mi bilemem ama beğenilmek, onaylanmak, takdir edilmek, insani ihtiyaçlardandır. Mesele, bu ihtiyaçları nasıl tatmin ettiğimizde yatıyor.
Suç ve Ceza kitabında Raskolnikov'un kıskardeşinin belalısı şöyle der; "samimiyet en ufak bir gayrıtabiliği affetmez! Oysa iltifat öyle mi, o baştanaşağı sahtedir. Ben en namuslu kadınların bile iltifatla yatağına girdim." Çok uzun seneler oldu, bu kadar hatırlıyorum, yanlışsa affet. Beğenilme arzusu insanı iltifatın kölesi yapabiliyor. Bunu engelleyen şey, sanırım insanın doyma eşiğinin düşüklüğü olsa gerek. 🙂
Valla ben iltifat çok severim ma herkesten değil. Dışarıdan insanların iltifatı bi yere kadar. Sonra dur derim. Hiç kimseyi (koca sayılmaz) yatağıma almadım. 😀 Tatmin meselesi. Ben, zekama ve yaptığım işlere yapılan iltifatı pek severim. Yaptıkça yapasım gelir 😀
Eyvallah
Beğenilme arzusu çok insani bir ihtiyaç aslında, azelcan! 🫶 Hepimizin içinde biri tarafından onaylanma ve değer görme isteği var. Ancak bu, nasıl ifade edildiğiyle anlam kazanıyor. Sosyal medyada sadece dikkat çekmek için kendini kaybedenler, belki görünürlük elde edebilir ama bu onların güçlü olduğu anlamına gelmez. Çünkü gerçek güç, dışarıdan beğeni beklemek yerine kendi değerini bilmektir.
O yüzden gibi gösteriş yerine, samimi olmak, insanlara gerçekten bir şey katabilmek ve iç huzuru bulmak en güzeli! Sosyal medya bir araç ama ne kadar anlam kattığın önemli. 🌟 Kendi değerini bil, o zaman zaten kimseye “beni beğen” derdine düşmezsin. 😉
Cevap
4Cevap
acizliktir
Beğenilme arzusu herkeste vardır bence. Kadın erkek farketmez. Ama aşırısı acizliğe girer.
Kadın erkek fark etmez dedim 🙄
Evet vardı. ne bu yaa dünden beri herkes beni ters anlıyor :d
yok benle sidik yarışına girme demeler felan filan. milletle uğraşamam valla
boş ver kimse kim
sağol
Herşeyin Azı karar çoğu zarar
Ego.. yüksek
Acizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?