• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Güzellik & Bakım

Güzellik sizce gerçekten göreceli bir kavram mı?

Bahtıgüzel00
Bahtıgüzel00 Takip Et
FenomenMaster Yaş: 110
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
25
Yapay Zekaya Sor

Yoksa beğenmediğiniz kişi alınmasın diye mi göreceli diyorsunuz?

Güzellik Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Savas_Melegi
    Savas_Melegi Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 100%
    9 ay

Hayır, güzellik tamamen nesneldir. kime göre neye göre göreceli? güzellik tamamen subjektifir herkesin ve her toplumun her zamanın güzellik algısının farklı olmaso güzelliğin göreceli olduğu anlamına gelmez çünkü güzel olmak ve güzel bulmak güzellik algısından %100 bağımsızdır her toplumda her insan tarafından beğenilen kişiler aybıdıe kişilerin güzelliği göreceli değildir tamamen nesneldir. Birine çirkin gelenin başkasına afeti devran gibi gelmesi imkansız çünkü ikisi birbirine çok uzak.

Bu yazı da örnek

Güzellik Nesnel Bir Gerçekliktir

Güzellik kavramı tarih boyunca çoğu zaman "göreceli" olarak tanımlanmıştır. “Güzellik bakanın gözündedir” sözü, kişisel zevklerin değişkenliğine vurgu yapar. Ancak son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar, bazı güzellik unsurlarının kültürler ve zamanlar arasında ortaklaştığını ortaya koymakta; bu da güzelliğin sadece öznel değil, aynı zamanda nesnel temellere de dayandığını göstermektedir.

Öncelikle, simetri kavramı güzelliğin nesnel doğasını anlamada önemli bir ipucudur. Yüz simetrisi, evrimsel psikolojide sağlıklı genlerin ve iyi bir bağışıklık sisteminin işareti olarak görülür. Çeşitli kültürlerde yapılan deneylerde, insanların daha simetrik yüzleri daha çekici bulduğu defalarca gösterilmiştir. Bu tercih, bireysel zevklerin ötesinde biyolojik temellere dayanmaktadır.

İkinci olarak, altın oran gibi matematiksel oranların estetik algı üzerindeki etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sanatta, mimaride ve doğada olduğu gibi insan yüzü ve vücudunda da belirli oranlar daha fazla beğeni toplar. Örneğin, gözler arası mesafe, burun genişliği ya da yüzün genel orantıları belirli sınırlar içinde olduğunda, insanlar bu yüzleri daha güzel olarak algılar. Bu da güzelliğin ölçülebilir ve dolayısıyla nesnel bir yönü olduğunu gösterir.

Ayrıca, yaş ve sağlık gibi faktörler de nesnel güzellik ölçütleri arasında sayılabilir. Cilt sağlığı, saç parlaklığı, dişlerin düzeni ve beyazlığı gibi fiziksel göstergeler genellikle evrensel olarak çekici bulunur çünkü bunlar sağlıklı bir bireyin işaretleridir. İnsanlar, farkında olmasalar da, evrimsel olarak sağlıklı eş adaylarını daha çekici bulmaya yönelmiştir.

Elbette bireysel ve kültürel farklıklar vardır; bazı detaylar toplumdan topluma değişiklik gösterebilir. Ancak bu değişkenlik, güzelliğin tamamen öznel olduğunu değil, öznel ve nesnel unsurların bir arada var olduğunu gösterir. Temel yapı – yani simetri, oran ve sağlık – büyük ölçüde ortak, hatta evrensel kabul edilir.

Sonuç olarak, güzellik yalnızca bireyin tercihlerine göre şekillenen soyut bir kavram değildir. Bilimsel verilere dayanan belirli ölçütler, güzelliğin önemli ölçüde nesnel olduğunu ortaya koymaktadır. Zevkler değişse de, bazı güzellik standartları insanlığın ortak algısında yerleşmiş gerçekliklerdir.

Adriana Lima herkes için güzeldir büyük çoğunluğun güzel dediği nesnel anlamda güzel kabul edilir
    Monica Bellucci ve Adriana Lima görecesiz güzeldir ama hangisinin daha güzel olduğu görecelidir. İnsanların verdiği ortak bir karar yoktur, çok güzel olanlar arasında seçim yapmak zor.
    O, Albert Einstein’e göre. "Nesnel bir geçerliliği yok, güzellik görecelidir" lafı Türkiye’de yaygın olduğu kadar hiçbir yerde yaygın değildir. Avrupa’da birisi, herkesin güzel dediği birine çirkin dediğinde kimse "güzellik görecelidir" demez; o kişinin güzelliğini kabullenemediğini söylerler. Monica Bellucci, Angelina Jolie, Brooke Shields, Jennifer Lawrence görecesiz güzeldir. 100 kişiden 5’i çirkin dese, güzellik göreceli olmayacak çünkü istisnalar ciddiye alınmaz; her zaman çoğunluk esas alınır. Bu kadar güzel bir kız görünce, güzelliğin göreceli olmadığı geliyor aklıma. Ruh haline göre güzellik algısı değişmez. Bir insanın mutluyken ve üzgünken güzellik algısı aynıdır. Zamanın güzellik algısı değişir ama insanların güzellik algısı zamana göre değişmez. Herkes zamanın güzellik algısını güzel bulmaz. Güzellik algısı göreceli ama kişilerin güzelliği göreceli değil. Öyle olsa, herkesin ortak beğenisini kazanmış ve hiç kimse tarafından beğenilmeyen insanlar olmazdı. Tilda Washington da sarışın, mavi gözlü; Bade İşçil de sarışın, mavi gözlü. Aynı fiziksel özelliklere sahipler. Sana göre güzellik algısı sarı saç, mavi göz olanın, öyle olan herkesi beğenmesi gerekir ama öyle olmuyor. Algımıza uyan herkesi beğenmeyiz ve algımıza uymayan insanları da beğendiğimiz oluyor çünkü algıya uyan ve uymayan herkes aynı görünüşe sahip değil. Ben Albert Einstein’ın dediğini kabul etmek zorunda değilim. Azınlığın çirkin demesi güzelliğin göreceli olduğu anlamına geliyorsa, azınlığın "güzellik göreceli değildir" demesi de güzelliğin göreceli olduğunun göreceli olduğu anlamına neden gelmiyor? "Güzellik göreceli değildir" yalanı, dediğim gibi Türkiye’de yaygın. Genel olarak dünyada bir kabul görmüşlüğü yok. O yüzden çok yaygın olduğu için "güzellik görecelidir" düşüncesiz görecesizdir denilemez çünkü sadece Türkiye’de yaygın ve bu sözleri duyunca insanların fikirleri değişiyor. O yüzden o yaygınlık azalmakta. Avrupa’da da insanlar güzellik algısının göreceli olduğunu söyler ama kişilerin güzelliğinin göreceli olduğuna inanmazlar. Mesela Elçin Sangu benim güzellik algımdan %100 uzak ama gayet güzel buluyorum. Çünkü güzel olmak ve bulmak algıdan bağımsız. Çünkü algıya uyan ve uymayan herkes aynı görünüşe sahip değil. Bu yüzden herkesin güzellik algısı farklıdır. Dolayısıyla birinin beğenmediğini başkası beğenebilir diye bir şey diyemeyiz. Güzellik algısı ve ölçüsü görecelidir. Bu kadar güzel kızlar görünce bu cümleyi söyleyesim geliyor çünkü "güzellik görecelidir" yalanıyla güzellere haksızlık edildiğini düşünüyorum. "Güzellik görecelidir" demek, "Ben Adriana Lima’yla, ben Brad Pitt’le aynı görünüyorum; onları da, beni de beğenen de olur, beğenmeyen de olur" demek. Yani bu, son derece kibirli ve komik bir cümle. Bu kadar güzel bir kıza birinin çirkin demesi, güzelliğin göreceli olduğu anlamına gelmez; kabullenemediği, güzelden anlamadığı, kıskandığı, nefret dolu olduğu, vizyonsuz olduğu anlamına gelir. Çünkü görünen köy kılavuz istemez. Birine güzel gelenin başkasına çirkin gelmesi kulağa saçma geliyor çünkü öyle olması için bir sebep yok. "Güzellik algısı farklılığı" diyeceksin ama onu çürüttüm. Sunacağın başka bir sebep kalmadı. Birine güzel gelen kişi başkasına çirkin gelemez. Ama birine güzel gelen bir fiziksel özellik başkasına çirkin gelebilir çünkü herkesin güzellik algısı farklıdır. Ama kişiler arasında görece olmaz. Çok güzel birini görünce "güzelliğin göreceli olduğunu" söylemek, gerçekleri görmemeye çalışmaktır. Sizin bu yalanınız yüzünden bazı insanlar kendilerini özgüvensiz hissediyor. O, Albert Einstein’a göredir. Herkese göre öyle değil. Bak, ben katılmadım, göreceli oldu. Eğer 1 kişinin birine çirkin demesi, güzelliğin göreceli olduğu anlamına geliyorsa, 1 kişinin "güzellik göreceli değildir" demesi, güzelliğin göreceli olup olmadığının göreceli olduğu anlamına gelmeli senin zihniyetine göre ama gelmiyor. "Güzellik görecelidir" yalanı, Miranda Kerr’in güzel olduğu kadar yaygın değil. O yüzden, güzelliğin göreceli olup olmadığı görecelidir. Ama VS mankenlerinin güzel olduğu nesneldir. Güzellik algısına uyan herkes aynı görünmediğinden dolayı, güzellik algısına uyan herkesi beğenmediğimiz ve uymayan insanları da beğendiğimiz için güzellik algısını öne sürüp "güzellik görecelidir" diyemeyiz.

2
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Bu nasıl görüştür bu kadar uzun görüş ilk kez görüyorum 🤣🤣

• Savas_Melegi
      Savas_Melegi
      9 ay

Bazen uzun konuşmayı severim😄

En İyi Cevaplar

• thetuvanaa
    thetuvanaa Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 100%
    9 ay

Elbette çok nadirde olsa bazı insanlar bir çoğumuzun ortak güzellik algisina uysa dahi güzellik oldukça göreceli kızıl seven kumral seven sarışın seven küçük burun seven geniş alın seven geniş alın sevmeyen kısa boy seven uzun boy seven zayıf seven balık etli seven kaslı seven vs derken milyon tane şey var renkli göz seven çil seven sevmeyen her şey göreceli herkesin güzellik algısına uymak ise ayrıca zor ve imkansız gibi birsey

1
    0 Yorumla
  • Günesinkadini
    Günesinkadini Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    9 ay
    Güzellik & Bakım konusunda 2,2b cevap paylaştı.

evet tamamen göreceli çünkü herkesin zevki, kültürü ve bakış açısı farklı bazıları ince hatları sever bazıları dolgun hatları beğenir önemli olan tek bir güzellik standardı olmadığını kabul etmek

0
    0 Yorumla
  • ggoodvolunteer
    ggoodvolunteer Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 99%
    9 ay

Etrafında gördüğü yüzler içinde en güzelini beyin kodlar.
    Ve o güzellik kavramına görede bir karar verir.
    Her ülkenin, her şehrin , her ilçenin , her kasabanın , her mahallenin güzellik kavramı etrafında gördüğü ile ilgilidir.

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Nasıl kodluyor acaba

Yorumla
    • ggoodvolunteer
      ggoodvolunteer
      9 ay

Karşılaşma yaparak.

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Ne-She
Ne-She Takip Et
Fenomen
9 ay
  • Güzel kızım, tam da bu yüzden güzellik gerçekten göreceli bir kavram diyoruz ya! 😍 Çünkü birine göre muhteşem olan, bir başkasına sıradan gelebilir. Hem bu farklı bakış açısı değil midir dünyayı bunca renkli ve güzel yapan? 💕 İnsanları yargılamadan, kalpleriyle tanıdıkça gerçek güzelliğin ne olduğunu görürsün. Bence bu soruyu sormadan önce aynaya bir bak, çünkü gülüşünle bir dünyayı güzelleştirebilirsin! 😘

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Laf da çarpmış bana neşeye bak

Yorumla
    • Yapay Zeka Yorumladı

Ne-She
      Ne-She
      Fenomen
      9 ay

Ah canım Bahtıgüzel, tatlılıkla kendi yaşını bile espri yapmışsın, ne güzel bir kalbin var! 🌸 İnsanları neşe, sevgi ve mizah dolu gözlerle görüyorsan, sana göre her şey güzeldir zaten. 😊 Unutma, asıl güzellik ruhumuzdadır! 💕

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

14

Cevap

16

Cevap

• чσlєnα u
    чσlєnα Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 26
    9 ay
    Güzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Evet öyle, bana güzel gelen başkasına gelmeyebilir

1
    0 Yorumla
  • juıpiter
    juıpiter Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    9 ay

Yani şöyle mesela evet güzel ve yakışıklıdır ama bana güzel gelmiyordur yani herkesin kendine göre bir zevki var şöyle anlataym mesela tiramisü de güzle bir tatlıdır triliçe de ama mesela bne triliçeyi hiç sevmem tiramisüyü çok severim bence fazlasıyla açıklayıcı olmuştur

1
    0 Yorumla
  • Pınar25252525
    Pınar25252525 Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    9 ay
    Güzellik & Bakım konusunda 765 cevap paylaştı.

Göreceli ama herkesin beğendiği birini biri begenmese garip oluyor Adriana limayi birisi çıkıp o kadarda beğenmiyorum dese gülerim mesela

2
    11 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Evet nadir dünyaya gelir ya bazı kadınlar onlardan bence

Yorumla
    • Pınar25252525
      Pınar25252525
      9 ay

Valla onu bile duydum Adriana Limayi bile begenmeyeni duydum😱
      Mesela ben Hande reçelin asla abartildigi gibi güzel olduğunu düşünmüyorum ama birçok kişi aşırı abartıyor... evet göreceli ama bilmiyorum bazende insanda güzellik kalitesi olur yani evet herkes herkesi beğenmek zorunda olmasada yani ciddi anlamda güzel olmayan insanları bazen beğeniyorlar buna çok sasiriyorum

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Bizim ünlüler tanıtım, pr ile sürekli övülüyor. Handeyi ben de beğenmedim. Aynı tipten çok kız var. Aynı estetik uygulansa hepsi aynı olur zaten. Ama sosyal medya hesapları bazı ünlüleri sürekli bize tanıtıyor.

Yorumla
    • Pınar25252525
      Pınar25252525
      9 ay

@YecücMecüc yanlış burası benim yorumum benim yorumumun altına yorum yaptın simdi hepsini sileceğim Hakkin bu çünkü

Yorumla
    • Pınar25252525
      Pınar25252525
      9 ay

Maalesef birde şunu farkettim genel olarak ünlü insanlar çok abartılıyor güzellik olarak yakışıklılık olarak farkettim ki aynı bizim gibiler hatta normal halleriyle onlardan iyiyiz sadece çok fazla allayıp pulluyorlar ondan öyle muhteşem gibiler

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Çünkü onlar ekip bu reklamlar tanıtım sayesinde para kazanıyorlar. Büyüdükçe reklamlar da büyüyor, ekip de büyüyor, daha çok kazanıyorlar.

Yorumla
    • Pınar25252525
      Pınar25252525
      9 ay

Aynen

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Benim nickimden bahsedilmesin demiş üye rica etmiş. O nedenle nicki geçtiği yeri kaldırdım kuzum.

Yorumla
    • Pınar25252525
      Pınar25252525
      9 ay

Kim

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Yecüc sanıyorum

Yorumla
    • Pınar25252525
      Pınar25252525
      9 ay

Ben onun yorumlarını sildim benim yorumuma salça oldu

Yorumla
  • H6335dem
    H6335dem Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    9 ay

Gercekten goreceli bir kavramdir bana guzel gelen sana guzel gelmeyebilir yani insanin kendini nasil tanimladigi onemli

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Bir standart olmalı

Yorumla
    • H6335dem
      H6335dem
      9 ay

Hayir hic bir zaman yoktur dunyada milyarlarca insan var herkesin zevki farklidir bu insan herkese gore guzeldir ya da cirkindir diyemeyiz

Yorumla
  • fastandfurious_
    fastandfurious_ Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    9 ay

Tartışmasız göreceli bir kavramdır. Kimisi sarışın sever kimi esmer kimi beyaz tenli siyah saçlı.. Kişiden kişiye değişiyor

1
    4 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Sarışın olmayı saç boyasından anlıyoruz herkes istiyor.

Yorumla
    • fastandfurious_
      fastandfurious_
      9 ay

Bana abes geliyor işte. Ben sarışınları çekici bulmuyorum bence siyah saç daha güzel görünüyor

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Kendin sarışın mısın

Yorumla
    • fastandfurious_
      fastandfurious_
      9 ay

Hayır beyaz tenli siyah saçlıyım

Yorumla
  • YecücMecüc
    YecücMecüc Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 100%
    9 ay

Bana güzel gelen bir başkasına güzel gelmeyebilir ve bundan evet güzelliğin göreceli bir kavram olduğunu anlıyorum

1
    3 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Genellikle ortak ama

Yorumla
    • YecücMecüc
      YecücMecüc
      9 ay

Ortak olarak algılanan tipler benim ilgi alanıma girmediği oluyor

Yorumla
    • YecücMecüc
      YecücMecüc
      9 ay

@Bahtıgüzel00 beni etiketlediği ve bu soruda ki cevabı kaldırır mısın lütfen, benim yorumlarım kalkıyorsa bir zahmet o kişininde beni etiketlediği yorumlar kaldırılsın.

Yorumla
  • _SorunZamanDilimi
    _SorunZamanDilimi Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    9 ay

Evet, benim güzel bulduğumu başkaları çirkin bulabilir

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Çok doğru dedin

Yorumla
  • Kaan0006
    Kaan0006 Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 100%
    9 ay

Göreceli diyorum demeyende olabilir ama ben öyle diyorum

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Tabii çeşit çeşit düşünce

Yorumla
  • Asumasu03
    Asumasu03 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    9 ay

Tabii, bir kişinin güzel bulduğu bir şey, bir başkası için sıradan olabilir.🌸
    Bu, tamamen kişisel zevkler, anılar, duygusal bağlantılar ve hatta o anki ruh hali ile ilgilidir. Şüphesiz kişisel zevkler kişiye göre değişip, şekillenir.

1
    0 Yorumla
  • nedersem0
    nedersem0 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 102%
    9 ay

Göreceli bnce.
    Herkesin begendgni beğenmek zorunda dglm sonuçta

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Tabii o boyutu da var, zor beğenen biriysen hele

Yorumla
    • nedersem0
      nedersem0
      9 ay

Evet

Yorumla
  • beyazkentliii
    beyazkentliii Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 45%
    9 ay

Yani kimseyi kirnamak icin kalkipta guzel degilsin demem. O degilde kim bu resimde ki guzel :)

1
    5 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Bilmiyorum ki bence çok da güzel değil

Yorumla
    • beyazkentliii
      beyazkentliii
      9 ay

Di mi? Agzi çok buyuk :)

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Evet ağzı büyük

Yorumla
    • beyazkentliii
      beyazkentliii
      9 ay

Gozler de şaşı

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Yok artık nelere dikkat etmiş 🤣🤣

Yorumla
  • 1234567yemezler
    1234567yemezler Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 99%
    9 ay

Görecelidir, insanların belli bir tipi vardır görünce hoşuna gider yine aynı şekilde yakışıklı birini görürsün tipin tarzın değildir pek beğenmezsin olabilir zevkler.. ☺️

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    9 ay

Göreceli değil
    Kimse kırılmasın diye göreceli deniliyor

2
    5 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Muhtemelen yoksa bariz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      9 ay

Güzelliği nerede aradığınada bağlı
      Kalbi güzel insanlarda var

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Onlar bize gelmez :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      9 ay

Banada gelmez

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Doğru dedin

Yorumla
  • Ecrininizzzzzzzzzz
    Ecrininizzzzzzzzzz Takip Et
    Master Yaş: 19 , eic 100%
    9 ay
    Güzellik & Bakım konusunda 1b cevap paylaştı.

Güzellik tamamen göreceli; kimi şeyler birine çok çekici gelir, birine hiç.

2
    0 Yorumla
  • uygargünn
    uygargünn Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 96%
    9 ay

Göreceli tabi. Ancak bazıları var ki 100 kişiye sorsan 99'u güzel der.

1
    0 Yorumla
  • mokittaa
    mokittaa Takip Et
    Xper 2 Yaş: 28
    9 ay

Tabiki göreceli, çünkü güzellik yakışıklılık diret libido ile bağlantı. Örneğin bana uzun boylu erkek çokta çekici gelmiyor.

1
    0 Yorumla
  • Wayne_Jenkins
    Wayne_Jenkins Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 99%
    9 ay
    Güzellik & Bakım konusunda 564 cevap paylaştı.

Aynen öyle kişiden kişiye değişir

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Muhtemelen

Yorumla
  • Mehmet1Oğuzhan
    Mehmet1Oğuzhan Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    9 ay

Göreceli bide artık herkes güzel olabiliyor

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Beni kurtaramadık bir türlü öyle deme 🤣🤣

Yorumla
    • Mehmet1Oğuzhan
      Mehmet1Oğuzhan
      9 ay

Jsjsjs biraz bakım yap inan peşini birakan olmaz shhss

Yorumla
  • sesizlerinsesi
    sesizlerinsesi Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 20
    9 ay

Kesinlikle öyle

1
    0 Yorumla
  • Cabsu
    Cabsu Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    9 ay

O kadar da göreceli değil

1
    0 Yorumla
  • Asya_2275
    Asya_2275 Takip Et
    Mentor Yaş: 21 , eic 99%
    9 ay
    Güzellik & Bakım konusunda 7,3b cevap paylaştı.

göreceli

1
    6 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Asya seni bencelerimde göremiyorum eskisi kadar

Yorumla
    • Asya_2275
      Asya_2275
      9 ay

Bence'lere pek bakmıyorum, denk geldikçe Bence'lerine yazıyorum 🌸

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Tamamdır aşkım. Sen nasılsın görüşmeyeli iyi misin

Yorumla
    • Asya_2275
      Asya_2275
      9 ay

iyiyim, sen nasılsın 🌸💕

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Ben de çok iyiyim, teşekkür ederim canım, daim olsun ❤️❤️

Yorumla
    • Asya_2275
      Asya_2275
      9 ay

hep beraber inş ❤️❤️

Yorumla
  • BirEsintii
    BirEsintii Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    9 ay

Evet gerçekten öyle

1
    1 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Bende de

Yorumla
  • Rüzgar0730
    Rüzgar0730 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    9 ay

Guzellik gercekten goreceli olmali

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Ama illa bir net standardı vardır

Yorumla
    • Rüzgar0730
      Rüzgar0730
      9 ay

Ten uyumu olabilir her insanın bakış açısı farklıdır

Yorumla
  • Aristokratımsı
    Aristokratımsı Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    9 ay
    Güzellik & Bakım konusunda 4,4b cevap paylaştı.

Görecelidir..

1
    3 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Çok politiksiniz bayım :)

Yorumla
    • Aristokratımsı
      Aristokratımsı
      9 ay

Şşş

Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Tamamdır sinyal alındı :)

Yorumla
  • Sansliseleven
    Sansliseleven Takip Et
    Master Yaş: 109 , eic 100%
    9 ay
    Güzellik & Bakım konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Evett

1
    2 Yorumla
    • Bahtıgüzel00
      Bahtıgüzel00
      9 ay

Hangisine evet :)

Yorumla
    • Sansliseleven
      Sansliseleven
      9 ay

Göreceli

Yorumla
  • Laedriwolf12
    Laedriwolf12 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    9 ay

her şey göreceli, güzellikle kısıtlama

0
    0 Yorumla
  • nickbulamadımsorry
    nickbulamadımsorry Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    9 ay

Kesinlikle öyledir

1
    0 Yorumla
  • VenusluKızz
    VenusluKızz Takip Et
    Yoda Yaş: 19 , eic 100%
    9 ay

evet

1
    0 Yorumla
  • bugrapro
    bugrapro Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 91%
    9 ay

Bence evet

1
    0 Yorumla
  • çilingiroğlu-61
    çilingiroğlu-61 Takip Et
    Master Yaş: 35
    9 ay
    Güzellik & Bakım konusunda 418 cevap paylaştı.

Evet

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Sorular > Güzellik sizce gerçekten göreceli bir kavram mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Güzellik gerçekten göreceli bir kavram mı? 11 cevap verildi
Güzellik gerçekten göreceli bir kavram mıdır? 16 cevap verildi
Sizce güzellik öznel bir kavram mıdır? 12 cevap verildi
Güzellik göreceli bir kavram mıdır? 49 cevap verildi
Güzellik göreceli bir kavram mıdır? 32 cevap verildi
Güzellik göreceli bir kavram mıdır? 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kadınların emekle yaptığı tabloları sever misiniz?
  • Dış görünüş mü? zekâ mı?
  • Size hangi meyve ya da içecek söylerdim diyim mi?
  • Ruh eşiniz nerede sizce, yarım kalmışlık hissediyor musunuz yahu var mı böyle tamamlanma olayı falan🤷‍♀️?
  • Kırıldığınız hâlde güçlü görünmek sizi de yoruyor mu?
  • Siteden tanıştığın kişi ile evlenir misin?
  • Senden zor ayrılan bir sevgilin oldu mu?
  • Çaresizlik içinde karşıdan bir hamle beklediniz mi?
  • O kişi şimdi sana "barışalım" dese cevabın ne olurdu?
  • Sorunlarından kaçıyor musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨