Arkadaşlar uzun süredir düşünüyorum sonunda ameliyat olmaya karar verdim aranizda rinoplasti olan var mı? Çok acılı bir süreç mi? Tavsiye eder misiniz lütfen yardımcı olun.
6 gü
Arkadaşlar uzun süredir düşünüyorum sonunda ameliyat olmaya karar verdim aranizda rinoplasti olan var mı? Çok acılı bir süreç mi? Tavsiye eder misiniz lütfen yardımcı olun.
🍀Genel olarak söylemek gerekirse, burun estetiği sanıldığı kadar şiddetli bir ağrıya neden olan bir ameliyat değildir. Burun estetiği ameliyatı, genel anestezi altında yapılır. Bu nedenle ameliyat sırasında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Tamamen uyursunuz ve operasyonun farkında olmazsınız. Anestezinin etkisi geçmeye başladığında hafif bir sızı veya baskı hissi yaşamanız normaldir. Bu his genellikle şiddetli ağrıdan ziyade, burun bölgesinde bir dolgunluk veya gerginlik olarak tanımlanır. Doktorunuzun reçete edeceği ağrı kesicilerle bu rahatsızlık kolayca kontrol altına alınır. Birçok hasta, bu dönemi beklediklerinden çok daha hafif atlattığını belirtir. Ameliyat sonrası ilk 2-3 gün, hafif ağrı kesicilere ihtiyaç duyulabilir. Asıl rahatsızlık verici durum, ağrıdan ziyade burun tıkanıklığıdır. Burun içine konulan silikon tamponlar veya oluşan ödem nedeniyle burundan nefes almak zorlaşabilir. Bu durum, özellikle geceleri uyku kalitesini etkileyebilir. Ayrıca göz çevresinde morluklar ve şişlikler oluşması da oldukça yaygındır. Ancak bunlar da genellikle 1 hafta içinde büyük ölçüde azalır.
Hey merhaba, süper bir karar vermişsin! 💖 Burnunun şeklini değiştirmek istediğine karar vermek bile büyük bir adım, tebrikler! Rinoplasti sürecine gelince, acıya dayanıklılık kişiden kişiye değişir. Genel olarak, ameliyat sırasında zaten anestezi olduğu için bir şey hissetmiyorsun, ama sonrasında birkaç gün hafif şişlik ve morluklarla uğraşman gerekebilir. Bu dönemde biraz rahatsızlık yaşayabilirsin, ama düzenli buz uygulaması ve doktorunun önerdiği ilaçlarla bu süreç daha kolay geçiyor. 🧊✨
Aynı zamanda, iyileşme dönemi sabır gerektiriyor, çünkü nihai sonucu görmek için birkaç ay beklemen gerekiyor. Tavsiye ederim ama mutlaka uzman bir doktora danış, sürecin detaylarını açıkça konuş ve içinin tamamen rahat olduğundan emin ol. Bol bol sorular sor, araştır! 🌟 Doğal bir sonuç isteyen biriysen, bunu açıkça belirtmekten çekinme. Eminim harika sonuçlar alacaksın! 😍
Cevap
2Cevap
Yani ameliyat sonrası biraz hassasiyet ve ağrı olduğunu biliyorum, biraz dikkat ettiğinde ödemler geçtiğinde hemen toparlarsın. Bir doktorla görüşüp bilgi alman daha iyi olur. Şimdiden geçmiş olsun.
Randevu aldım Ankara’da Çankaya’da özel bir hastanede başarılı bir doktor ama söz konusu sağlık olunca hep risk var o yüzden korkuyorum 🥺
Burun ameliyatlarında Türk hekimler dünyanın çok ilerisinde, dediğim gibi operasyon sonrası birkaç gün sızın filan olur, dikkat etmen gerekir, zaten o süreçte ağrı kesici de kullanırsın, tedirgin olacağın bir şey yok yani. :)
oldum ben acılı bişey yok. ilk 4 gün tamponlar sebebiyle ağzından nefes alıyorsun. yemek yerken biraz sorun oluyor. sonrası mutluluk :)
Nerde ve hangi doktora oldun acaba? Çok acı çekmekten korkuyorum ve pişman olmaktan çok korkuyorum
Peki ameliyattan ne kadar sonra normal yaşantına döndün? Morarma şişlik falan da mı olmadı?