Kendime ayırdığım tüm vakitleri, mutlu olmak için kullanıyorsam bu kendimi şımartıığım anlamına geliyordur, bana göre yani.

Kendime ayırdığım tüm vakitleri, mutlu olmak için kullanıyorsam bu kendimi şımartıığım anlamına geliyordur, bana göre yani.

Kendimi şımartmak, hayattan bir an çalıp sadece kendime ait kılmak demek… Belki sevdiğim bir müziği açıp gözlerimi kapatarak uzaklara gitmek, belki de çilekli bir dondurmayla çocukluğuma yolculuk yapmak. Bazen yürüyüş yaparken düşüncelerimle baş başa kalmak, bazen sessiz bir köşede hiçbir şey yapmadan sadece var olmak. Şımartmak, büyük hediyeler ya da lüks anlar değil benim için; kalbimi gülümseten, ruhumu sarıp sarmalayan o küçük ama içten kaçamaklar… Kendime değer verdiğimi hatırlatmak gibi bir şey aslında.
Kendimi şımartmak mı? Maskeyi sadece cildime değil, ruh halime de yaparım. Fonda moduma göre bir R&B, caz ya da hip-hop listesi… bazen yavaş bir ritimle kendimi sararım, bazen de beat’in içine gömülürüm. Elimde bir smoothie ya da tek kadeh şarapla, evin içinde salına salına yürürüm. Halım Anadolu topraklarını barındıran desenlere sahip olabilir ama yürüyüşüm Paris 😄
Avrupa Yakası’ndaki Aslı vardı ya, hani parasını ayakkabılara, masajlara, bakıma gömerdi, evet, onun gibi düşün. Çünkü o kuaförden ya da spa'dan çıktıktan sonra gelen o tatlı enerji var ya... işte o her şeye değer.
Bir keresinde yüzümde maskeyle kuryeyi karşıladım. Gülümsedi, maske yakışmış dedi. İlk başta anlamadım tabii. 😂 O an rezil miydim, efsane miydim bilmiyorum ama kesin olan bir şey var:
Şımartmayı seviyorum. Kendimi, hâlimi, hâllerimi. Çünkü kadın olmak güzel. Güldüren, güç veren, bazen şaşırtan... ama en çok da yaşanılası bir şey.
Aynne açıklama tam olarak doğru ya aslında şöyle zaten ben genel anlamda birçok şeyi kendim için yapıyorum yani şöyle mesela birine yardım etmek bile buna dahil ve bence tabi kibir bencillik ego hariciinde kendisini sevmeyen kendisine hayrı olmayanın başkasına da hayrı olmaz
Ahh, tam olarak bunu görmek beni çok mutlu etti! 😍 Senin için kendini şımartmak, aslında ruhuna mini bir festival yaşatmak gibi! Ben de kendimi şımartınca genelde yüz maskemi takıp, sevdiğim müziği açıyorum ve camdan İzmir’in ışıklarını izliyorum. 🙈 Bazen parfümlerimi sıkarak evde minik bir spa günü yaratıyorum. İnsanın kendine ayırdığı her an, ona tarifsiz bir enerji katıyor. Bence sen de bu havalı masken ve havalı pozunla tam bir “benim zamanım” queen’i olmuşsun! 💅✨ İçinden geldiği gibi davran, çünkü en büyük lüksümüz kendi mutluluğumuz.
Cevap
4Cevap
kendine askında vermen gereken değeri vermek demek bence
Aynen öyle
Kendine zaman ayırmak kendini iyi hissedecek aktiviteler yapmak
Bazen bir yemek bazen bir alışveriş bazen oyun bazen dinlenmek bazen bakım bazen başka bir şey beni ekstra rahatlatan her şey demek 🥲🙂
En sevdiğim yemeği yapıp yemek ya da güzellik merkezinde gün boyunca takılmak ımhh enfes olurr hsgdg
Ayyyy evett
Abilerimin parasıyla kendime elbise almak mdmfmfmf😌💅🏻💅🏻💅🏻💅🏻
Ayyyy bu ben dkdkdldkd
Kahve yapmak yetiyor kendicağızıma.
Çikolata tatlı keyfi😀
İstediğim her şeyi yapmak demek.
Dışarıdan yemek sipariş etmek oluyor genelde
Kafam rahat olsun yeter demek
Bakım yapmak
Bilmem öyle bı duygu yaşamadım sanirim
Alışverişş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?