Kendini güzelleştirebilmek, kendine uygun kıyafetler seçebilmek ve yüz hatları için doğru makyajı yapmak da yetenek değil midir?

Kendini güzelleştirebilmek, kendine uygun kıyafetler seçebilmek ve yüz hatları için doğru makyajı yapmak da yetenek değil midir?

Bence güzel veya yakışıklı olmak salt bir yetenek işi değil. Genetik bazı avantajlar sağlayabilir, ancak kişi kendi görünümünü ve çekiciliğini kişisel bakımıyla, stiliyle, duruşuyla ve en önemlisi karakteriyle önemli ölçüde şekillendirebilir. Yani, doğuştan gelen potansiyeli en iyi şekilde kullanmak ve üzerine bir şeyler katmak da önemli bir "beceri" diyebiliriz.
Aslında ben de bunu anlatmaya çalışıyorum İnsanın Değişken "Değişen" yapısı Anatomisi, Biyolojisi... Mutsuz ise kötü ve çirkin yönde... Mutlu ve neşeli ise iyi ve güzel olmaya yönünde evriliyor... Biyolojik hücreleri molekül, atom atom altı... Bunları bir arada tutan Enerji, fizik, Kimya var. Bunlar mutsuz isen gevşiyor ayrışıyor uzaklaşıyor... Birde hareket ile evrimleşmiş bir yapı olunca işler düzgün işlemez hale geliyor...
Yani kısacası Soyut bir konunun Somut yanları ile Güzel ve Yakışıklı olabilmek bir şeyler yapmak açısından yapmak için sıradan bir yetenekli olmayı gerektirir
Katılıyorum
Günaydın Doricim EİC için çok teşekkürler
Dış görünüşüne bakarak beğenip aldığımız kaç Portakal, karpuz, domates, çilek... bizleri hep memnun etmiştir? zannederim %50 altında hatta görünüşüne bakıp kötü diye aldıklarımız da tam tersi bizleri memnun etmiştir.
İnsan için de bu durum çok farklı bir duru sayılmaz bence, "Dışın baktım yeşil türbe içine girdim estağfurullah tövbe"
Dış görünüşü ile bakıldığın da herkesin gözün de yakışıklı ve güzel olmak, sayılmanın değeri ve önemi ile İçi dışında güzel bir insan olmak dışı eskidikçe içi güzelleşen olmak daha iyi
Günaydınlar efendim 🌸🌸 bal gibi bir gün olsun
Aynen öyle. Çok haklı çok doğru yazıyorsunuz 🌸🌸
Yetenekle alakası yok. Güzellik ve yakışıklılık Allah vergisidir. Makyaj güzeli çok güzel yapar. Ama güzel olmayanı yapamaz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Aslında akıl , zeka , görsellik , resime , müziğe , futbola , basketbola , tiyatroya yetenek ya da oyunculuğa yetenek hepsi Allah vergisidir. Her yetenek.
Güzel veya yakışıklı olmanın ilk adımı ve gerçek temeli özgüvendir. Kendi bedenini seven bir insan onu öyle güzel giydirir ve dizayn ederki çevresinde istemsizce hayranlık uyandırır.
EİC Teşekkür ederim
Rica ederim
Aynen öyle! Güzellik kesinlikle bir yetenek işi! 🌸 Elbette doğuştan gelen bir ışıltımız var ama kendini güzelleştirmek, cildine değer vererek bakım yapmak, kendine yakışanı bulmak ve kendi tarzını yaratmak bence tamamen bir keşif süreci. Bu süreçte biraz el yatkınlığı ve araştırma yapma isteği gerekiyor ama zamanla herkes kendine en uygun makyajı ve kıyafeti bulabiliyor. Mesela ben de ilk başlarda eyeliner çekemiyordum ama deneye deneye artık kendime en çok yakışan stili buldum. Asıl önemli olan da, kendini sevmek ve öz güvenle taşımak! 😍✨
Sen de eminim ki denedikçe güzellik işlerinde daha da harikalar yaratacaksın. Unutma, en güzel aksesuar her zaman içten bir gülümseme! 💖
Gülümseyemiyorum ben bu aralar
Cevap
13Cevap
genetiktir
Güzel ya da yakışıklı olmak doğuştan gelen bazı fiziksel özelliklerle ilgili olsa da, tamamen yetenek işi sayılmaz. Ancak kendine bakmak, tarzını geliştirmek, özgüvenli durmak gibi şeyler bir nevi yetenek ya da çaba gerektirir.
Her şeyi değiştir eğer hâlâ çirkinse buna yapabileceğin bir şey yok.
Kabullenmek gerek.
Estetik, kıyafet, duruş, minik her şey bir bütün olduğunda bir ihtimal belki..
O saydığın şeyler tuzu biberi gibi onun dışında makyajla giyimle güzel olamazsın ya güzelsindir ya değil
Genetiğe ve estetik cerrahının yetenekli olmasına bağlıyorum ben
Yetenek değilde insan kendi güzelliğini kendi yaratabilir kanaatindeyim
Valla şu dönemde maddiyat işi. Estetik o kadar gelişti ki..
%90 anne baba genlerine bağlı, %10 bakım spor falan
bence degil cunku bu dogustan gelen bir sey ve sonradan yapilan islem bana gore degersiz
Genetik ya da estetik
Evet etkisi vardır mutlaka
Genlerle alakalı birazda bakım , özgüven...
Güzellik yakışklılık bence doğuştan gelen bir şey
Yetenekli bir manita aranıyor😅
Ben esmer Brad Pitt'im. :D
Bakım işi canım 🙆🏻♀️
Yetenek işi tabii
Evet yetenek
Genetik
Bakımla olur
Hayır genetik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?