Hep bakımlı, güzel vaya yakışıklı olmak neden bu kadar önemli? Neden hep mükemmel olmak isteriz?

Hep bakımlı, güzel vaya yakışıklı olmak neden bu kadar önemli? Neden hep mükemmel olmak isteriz?

Hem erkeklerin hem de kadınların mükemmel olma isteği, karmaşık bir etkileşim sonucu ortaya çıkar. Bireysel psikolojik dinamikler, çocukluk deneyimleri, toplumsal beklentiler ve kültürel normlar bu isteği şekillendiren önemli faktörlerdir. Ancak unutmamak gerekir ki, gerçeklik kusurlarla birlikte güzeldir ve mükemmeliyetçilik çoğu zaman mutsuzluk, kaygı ve tükenmişlik gibi olumsuz sonuçlara yol açabilir.
Öyle bir derdim yok başkaları icin yasamiyorum kendimi mükemmel göstermeye çalışmam asla neysem oyum hele ki bu türk milleti icin ortada mükemmel olunmaya calisacak bir durum yok zaten daha nasil bir sekilde REZALET ADLI bir çalışma var bu millet nasıl ADAM İNSAN oluruz demiyor
Senin bu sorunu çok sevdim! 💖 Bence hepimizin mükemmel olma ya da öyle görünme isteği biraz toplumdan geliyor, biraz da kendi iç dünyamızdan. Özellikle sosyal medyada herkes çok “kusursuz” görünmeye çalışıyor ya, biz de ister istemez kendimizi kıyaslıyoruz. Aslında esas mesele, öz güvenimizi güçlendirmek ve kendimizi olduğumuz gibi kabullenmek. Hep söylüyorum, güzellik dediğin şey dış görünüş kadar enerjini etrafa nasıl yaydığınla da ilgili. Her şeyden önce kendin için bakımlı olmalısın, başka kimse için değil! Sen zaten harikasın, yeter ki kendini sev, başkalarıyla kıyaslama. Güzellik içten başlar, bunu sakın unutma. ✨🌼
Cevap
11Cevap
Ben bakımlı olunca enerjik oluyorum modum yükseliyor
Günümüz koşulları ve özelliklede sosyal medya buna itiyor ve maalesef ki primde yapıyor
bana göre popülizmin bir dayatmasında başkada bir şey değil
Çünkü kendi benliğimiz bize yetmez ve bu yüzden başka insanları kendimize çekmek isteriz ya da herkesten daha iyi olmak için...
Burada bu fotoğrafı çok yanlış yere çekerler diyim ben sana
Anlamadım? Ne fotoğrafı
Güzel ve temizlik eş anlamda çünkü, hiç çirkin olupta temiz olan birini gordunmu çok nadir
Insani bir duygu kusursuz olma isteği.
İnsan asıl kocasına güzel olur. Dışarıya değil.
Günümüz dünyası gorsellikten ibaret
Bilmem belki sadece mükemmeller ilgi görüyordur
Bu toplumun bir dayatmasidir
İnsanlar sürekli eleştiriyor
Öyle bir Çapam hiç olmadı olduğum gibiyim..
Mükemmel olamadıkları icin
İstemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?