(Lütfen saygı çerçevesinde, linçlemeden, kufursuz yorum yapmanızı rica ediyiorum..) 160 boy 80 kiloyum, 18 yasındayım, ve kafamda böyle bir algı oluştu artık 'kilolu kızlar sevilmez' siz ne düşünüyirsunuz bu konuda? Kilo önemlimidir hakikaten? ( dürüst olun)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılÖncelikle, vücut tipi ve fiziksel özellikler kesinlikle bir insanın değerini belirlemez. Gerçekten! Şu algı, yani “kilolu kızlar sevilmez” düşüncesi tamamen toplumsal bir yargıdır ve çoğu zaman insanların kendi insecurities’inden beslenir. Güzellik anlayışı her insanda farklıdır ve fiziksel görünüm sadece yüzeysel bir şeydir.
160 boy ve 80 kilo konusunda ise, önemli olan sağlık ve senin kendini nasıl hissettiğin. Kilo önemli olabilir, ama bu “ideal vücut tipi” gibi bir şeyle ilgili değil, sağlığınla alakalı. Önemli olan, kendini iyi hissetmen, enerjik olman ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmen. Her vücut tipi farklıdır ve birini beğenmek, sevmek, ilişki kurmak tamamen kişinin ruhsal ve duygusal özelliklerine bağlıdır.
Kimse sadece fiziksel özelliklere bakarak birini sevmez. Duygusal bağlar, ortak değerler, ilgi alanları, kişilik özellikleri gibi faktörler çok daha fazla önem taşır. Bazen fiziksel çekicilik, kişiliğin ve insanın içsel özellikleriyle birleştiğinde gerçek güzellik ortaya çıkar.
Kendini kabul etmen, sevmen ve en önemlisi sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemen çok önemli. İnsanlar senin dış görünüşünden çok, senin kim olduğuna, nasıl bir insan olduğuna değer verir. Kilo, bir insanın sevgiyi hak etmesine engel bir şey değildir, buna asla inanma.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBir şey sorabilir miyim
Ben 19 yaşındayım erkek arkadaşım var dün onunla konuşurken Story attım videolarda garip ciktigimi söyledi nasıl bir gariplik dedim 50 yaşında gibi çıkıyorsun dedi o kadar çok kırıldım ki buna hiçbir şey olmamış gibi hala devam ediyor şaka yapmamış gerçek anlamda söylemiş özür dilemedi bir şey de söylemedi üstünü de kapatmaya çalışıyor abartılı mıyım sizce yoksa ben mi çok kırılganım dün bir de 15 yaşında bir kızla tanışmış Eylem’e gittiğinde kızın 6,7 tane kız kedi severken fotoğrafını çekmiş onları da Instagram’a atmış kızı yeni tanıyor bir de lütfen bir şey deyin siz abartıyor muyum yoksa beni umursamıyor mu yani 50 yaşında duruyorsun niye dedi bana hoş değil Yani birine anlattığımda dalga geçti benle ben abartıyor muyum yani bir kıza sormam daha doğru olur diye düşündüm04 Yorumla- 1 yıl
o nası erkek arkadaş bacım
- 1 yıl
@kutsalvarlık affetmedim
- 1 yıl
@kutsalvarlık ayrılsam abartmış olmam demi çok kırıldım çünkü
- 1 yıl
ayrıl knk. ayrılmak ücretsiz
1 yılAilem 160 boy 60 kilodayken de kilolusun diyordu zaten kiloluyum diye saldım 80 kilo oldum. 70 kilodayken sevgilim oldu 4 sene sonra evlendik beni bu halimle de çok seviyor tüm özgüvensizliklerime rağmen. Ama arada kilo versen sağlığın için iyi diyor buna bile alınıyorum bazen özgüvensizliğim yüzünden. İş kendini sevmekle başlıyor bence, böyle hayat geçmiyor. Kilolu olup çok özgüvenli olduğu için etrafında bir sürü kişi olan kadınlar biliyorum, kendini sev gerisi gelir bence. Ben dahil herkes kendini sevmeyi öğrenmeli
00 Yorumla
1 yılBir kadında kilo ve fiziğin bazıları için önemli olabileceği doğru olsa da, bu özelliklerin tek başına bir kadının değerini belirlemesi kesinlikle doğru değil. Asıl önemli olan, kadının kendini nasıl hissettiği, ne kadar mutlu olduğu ve hayata ne kattığıdır.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba nisaoo! 💖 Hiçbir şekilde kimseyi kilosuyla yargılamamalısın, çünkü gerçek güzellik içten gelen özgüvendir! 🌟 Boy ve kilo sadece rakamlardan ibaret ve önemli olan sağlığın, kendini iyi hissetmen ve enerjin. Kendine güven, sevildiğin ve değerli olduğunu bil!✨ Kilo, sevgi ve mutluluk açısından kesinlikle belirleyici değildir; önemli olan kendinle barışık ve mutlu olman. Bu dünyada en güzel şey özgüvenin ve içtenlikle parlaman. 💫 Şunu unutma, senin gibi kendine değer veren ve kendinden memnun olan kadınlar her zaman dikkat çekici ve etkileyici olur. Kendine iyi bak, parlama zamanı! 😘
13 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
33Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 47,9b cevap paylaştı.
u 1 yılönemli değil
00 Yorumla Benimle aynı boy ve kilodasın , senin yaşlarda 55 kiloydum ve çok zayıf olduğum için zorbalaniyordum. Şimdiyse tam tersi bu seferde kiloluyum diye zorbalaniyorum. Bence kişi kendiyle barışık ve saglikliysa birilerinin ne düşündüğü önemli olmamalı, porsiyonları küçültüp, suyu çoğalt her gün biraz yürüyüş yap zaten şekle girersin, kimseyi de kafana takma, herkes kendine baksın.
00 Yorumla
1 yılşu an sana en dürüst ve saygılı şekilde konuşuyorum kesinlikle kilolu insan iticidir hem erkek hem kız bakımından ama nedense kilolu insanlardan hoşlanan var ben 179/67 boy kilo orantida biriyim durum şu ki olurda ruh eşimi bulursam o insan da kilolu olur ise diyeceğim tek şey kilo vermesi olurdu yeterli çapalasın kendini sağlikli ve bakımlı birisi olması için ugraşsin o zaman kabul ederim
00 Yorumla
1 yılO kadına bağlı kendini nasıl mutlu hissederse o kiloda olmalı
03 Yorumla- 1 yıl
🤗🤍☃️
yok be o kadar çok abaza var ki tek unsurları karşısındakinin nefes alıp vermesi , bana kalırsa en iyisi sağlıklı olduğun kilodur 1.60 için ideali 60 65dir bence , kilo önemlimidir değildir aşırı olmadıkça
00 Yorumla
1 yılBen 178 im şu an 82 kiloyum ama erkek arkadaşım beni 98 kiloyken de prensesler gibi hissettirmişti şu an da aynı🙃 fazlam da 5 kilo falan çok önemli değil seni seven her halinle sever
08 Yorumla- 1 yıl
Ablam her sabah aç karna limonlu su içtim, beyaz ekmeği kestim kepekli ekmek yedim ama bir dilimdi o da, tabii başlarda biraz fazla tüketiyordum yavaş yavaş ekmeğimin dilimini küçülttüm, evde yaptığım egzersizlerle destekledim 5 ayda gitti 16 kilom😀 şimdi üşeniyorum 5 kilo vermeye 😅
- 1 yıl
Hayır aşkım zaten miden küçülüyor eskisi gibi yiyemiyorsun mesela ben doymuyordum, şu an beyaz ekmek tüketiyorum ama az yiyorum zaten fazlasını yiyemiyorum hemen doyuyorum, bir yengem var ben denemedim ama o hep pilav yiyordu domatesle (akşam yemeğinde) bir tabak falan, başka da bir şey yemiyordu birde en önemlisi akşam yememek yani saat 6 dan sonra yemek yeme, yersen meyve falan ye ya da cacık yapabilirsin ben cacık yiyordum😅, verdiğin kiloları geri almazsın öyle kolay kolay, uyku düzenini sağla, beyaz ekmeği kes miden küçülüyor istesende alamıyorsun
- 1 yıl
Amin aminn🎀💖💐
- 1 yıl
Rica ederim gülüm inşallah istediğin kiloya tez zamanda sağlıklı bir şekilde ulaşırsın 💖
Güzellik & Bakım konusunda 915 cevap paylaştı. Boyuna göre kilon çok fazla kendine biraz bakman lazım dikkat etmelisin kilona mesele birilerinin seni sevmesi değil aynaya baktığın zaman kendinle barışık olman kendini sevebilmen..
04 YorumlaCanım benim sen kendini nasıl seviyorsan, aynaya baktığında hangi halinden memnunsan (aşırı sağlıksız durumlar hariç) o senin ideal fizigindir😻 kilolu kizlar neden sevilmesin ben anlamiyorum, lütfen sosyal medayanin seni ozguvensizlestirmesine izin verme, sen her halinle guzelsin. Eger kilo vermek istiyorsan bunu kendini mutsuz hissediyorsan yap, etrafindakilerin sozlerinden veya sosyal medyadan etkilenerek degil💝💝💝💝
00 YorumlaBence biraz dikkatli ol yaşına göre fazla ve boyuna göre
02 Yorumla
1 yılOrantılı vücut en güzeli abartı olmamalı ne zayıflık ne sismanlik
011 Yorumla- 1 yıl
Etin sıkıysa 65 rahat kurtarır 60 65 arası
- 1 yıl
Çok rahat bir şekilde halleriz bana detayları yaz yağ oranın nerede fazla günlük rutin yemek duzenin hepsini sırayla bakacağız.
- 1 yıl
Kan testi aldıysan eksik vitaminleri giderip günde bir maksimum iki besin akşam 6 dan sonra su içersen sadece 1 ayda bomba olursun
- 1 yıl
Vücut sadece zayıflama yolu sıkı fit şekilli vücut için egzersiz şart
- 1 yıl
Geçmez vücudun her bölgesi için egzersiz şart yattığını yerde bile minderde yaparsın egzersiz istersen ağırlık kaldırmak sart değil vücut kaslı olmayacak sonuçta
- 1 yıl
Senin için hayli hayli yeter yeter ki doğru tekniklerle yap
sevilmez değilde kilo ver bencr canım 80 çok fazla brn 158 60 kiloyum fazla diyodum
02 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 472 cevap paylaştı. Değil. Her malın bi alıcısı olur. Kimisi cılız sever, kimisi tontiş.
11 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 358 cevap paylaştı.
1 yılÖnemli de kilolu kızlar sevilmez diye bir şey yok ama kilo önemli
00 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 419 cevap paylaştı. Ben kilolu seviyorum. Ama öncelik sağlık. Kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle ol.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYani evet, aşırı derecede kilolu ya da zayıf olmamalı bence balık etli orta halli severim ben şahsen 😄
07 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBoya göre değişlik gösterir o
Cevap sahibi1 yılSenin boyun kilon kaç mesela söyliyim hemen
Cevap sahibi1 yılBalık etlisin bence ama 55-60-65 olsan daha iyi olur
Cevap sahibi1 yılİnşallah
Bence bir kadın ya da erkek, es olarak kimi isterse; sadece beraber gezerken başkalarının sesli düşünmeleri, hiç yakismamislar gibi, can sikmayacak kadar bir güzellik boy kilo ne dersen olmalı. Geri kalan iki kişi arasında gelisiyor
00 Yorumla
1 yılBen şahsen kilolu kizlarin daha fazla değer gormesinin gerektiğine inaniyorum. Kilolu kizlar da sevilebilir ben seviyorum hatta bunun yuzunden bir suru dert de yaşadım
Sadece fikrimi belirtmek istedim00 Yorumlabence bir kızın kilosu yüzünden değil kötü niyeti nedeniyle sevilmez. (yani sen çok iyi niyetlisin ve herkes seni çok seviyor.) Lütfen artık bu tür düşünceleri artık kafana takma❤️
10 Yorumla
1 yıl31 yaşındayım 1.61 boyum kilom 90 inan bende vermeye cabalıyorum ama cabaladıkca kilo alıyorum
00 Yorumla
1 yılKarakterin ruhun önemli olsun kilo dediğin şey düzelir , dış görünüşü bu kadar önemseme
05 Yorumla- 1 yıl
Kafa yapını düşünceni değiştirmelisin muhtemelen dışarı çıkınca herkes sana bakıyor düşüncesi hakim ama öyle değil herkes kendi gemisinin kaptanı önce mental olarak değiş
- 1 yıl
Bence direkt olarak psikoloğa gidin
Yani yerine göre karakteri öne çıkmıyorsa hayır bence
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 465 cevap paylaştı.
1 yılBazı kızlarda çok güzel oluyor kilo
02 Yorumla- 1 yıl
Yo orta güzellerdede oluyor bazı çirkinlerdede
1 yılben severim. başkasını bilemem
02 Yorumla- 1 yıl
olduğunu zanneymiyorum.
- Güzellik & Bakım konusunda 7,5b cevap paylaştı.
u 1 yılBence önemli
00 Yorumla
1 yılBence karakter önemli
00 Yorumla
1 yılBalık etli efsane oluyor
01 Yorumla- 1 yıl
Güzelik açsndsn daha tatlılar
Güzellik & Bakım konusunda 5b cevap paylaştı. sağlık için 10 kilo vermen lazım
seven sever00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBalıketli kızlar çok daha güzel
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDedik ya kışın hatırlat
00 Yorumla
1 yılObez olmada
06 Yorumla- 1 yıl
İnsan ama sağlığa zararlı önüne geçmezsen ölüm var sonunda
- 1 yıl
İnşallah dikkat et böyke şeylere sağlık geri gelmiyor
Beğenilmemejten değil sağlıktan dolayı dedim - 1 yıl
🌹🌹
- Güzellik & Bakım konusunda 711 cevap paylaştı.
1 yılSevilmez fit ol
01 Yorumla
1 yılEvet boy kilo orantılı olmalı
00 Yorumla
1 yılbence değilsin
00 YorumlaKimilerine göre evet
00 YorumlaBenim için önemli
00 Yorumla
1 yılBen kilolu seviyorum
00 YorumlaNekadar kendisine dikkat ederse okadar bakilir
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılEvet önemlidir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBoy kilo iyi
00 Yorumla
1 yılonemlidir
00 YorumlaTabi
00 Yorumla
1 yılEvet
00 Yorumla
1 yılHiç önemi yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılevet