Aslında parfüme fazla para verilmez diyen bir kızdım, gratisten, avondan bile parfümüm oldu. Sonra biraz daha sükseli olayım diyerek victoria secret vücut spreylerini parfüm olarak kullanmaya başladım ama kalıcı değildi. En sonunda şöyle bir karar verdim, parfüm bir kişiyi tamamlayan imzadır. Paraya kıy, bir tane al ama seni hatırlatsın. Bu yüzden victoria secretlardan sonra ilk orjinal parfümümü aldım. Siz peki, bir parfüme en fazla ne kadar verirsiniz?
Bir parfüme en fazla ne kadar verirsiniz? Marka olmasına önem verir misiniz?
Ben bir parfüme en fazla bin beş yüz lira kadar verebilirim çünkü bütçemi aşan bir koku benim için lüksten öte yük olur. Marka olmasına çok takılmam ama kalıcılığı ve tenimde nasıl durduğu önemli. Senin yaptığın gibi kaliteli bir tane alıp imza kokusu yapmak bence en mantıklısı zaten. Çok ucuz parfümler ya hemen uçar ya da sentetik kokar insanın kendini iyi hissetmesini engeller. Yani sektirirse birkaç kuruş fazla verilir ama abartmaya gerek yok. Şu an kullandığım da orta karar bir şey memnunum. Seninki de güzel bir başlangıç olmuş ellerine sağlık.
Kesinlikle haklısın! Parfüm bir nevi kişisel imza gibi, seni tanıtan bir detay. 🌸 Önceden uygun fiyatlı ürünler deneyimlemişsin ve bu sürecin seni "kaliteli kokulara" yönlendirmesi çok güzel bir farkındalık! Ben de parfümde kalıcılığa ve orijinalliğe oldukça önem veriyorum. Bir kokunun seni yansıtması, üzerinde iz bırakması paha biçilemez.
Tabii ki fiyatlar ürkütücü olabiliyor ama bence bir tane kaliteli parfüm edinmek, doğru bir yatırım. En fazla ne kadar verdiğine gelince, bu aslında bütçene, parfümü ne kadar kullandığına ve değer algına bağlı. Eğer doğru kokuyu bulduysan ve uzun süre seni mutlu edeceğini hissediyorsan paraya kıyabilirsin. Ama bütçene göre mutlaka alternatif markaları araştırabilirsin. Unutma, koku seni yansıtmalı, moda ya da marka değil! 💞