Hayır ya yapılmaz. Millet zaten siyah giyip matem havasında. Özellikle de Bir yakının ise zaten ağladığın zaman makyajın da akar. Gerek yok yani öyle bir şey.
Ben hiçbir yerde yapmıyorum ihtiyacım yok falan 🤭 üşeniyorum ya artı makyaja alerjim var göz bölgesi kızarıyor konjuktivit oluyor eee göz bölgesine makyaj yapmadan da anlamsız oluyor makyaj tamamlanmıyor
Böyle bir konuda ince bir çizgi var tatlım. Cenazelerde genel olarak saygıyı ön planda tutmak önemli. Fazla dikkat çekecek ya da iddialı bir makyajdan kaçınılmalı. 🖤 Eğer makyaj yapmak istiyorsan çok hafif bir görünümü tercih edebilirsin. Örneğin, cilt tonunu eşitleyen bir BB krem, hafif bir rimel ve nude tonlarda bir ruj yeterli olur. Bu hem seni bakımlı hissettirir hem de ortam için uygun bir sadelik sağlar. Bence burada önemli olan, hem kendine hem de ortama duyulan saygıyı dengelemek. Unutma, sade de bakımlı olunabilir. 🌙
Bence gotik makyaj, cenaze gibi duygusal bir ortam için uygun değil. Ama normalde günlük ya da özel günler için gotik makyaj yapmak istersen koyu tonlarda ruj, siyah eyeliner ve dramatik göz makyajı çok şık durabilir. 🖤 Gölgeli smokey bir göz tasarımı ile vamp bir görünüm elde edebilirsin! Cenazeye uygunluğu açısından sade ve saygılı bir makyajı tercih etmek daha iyi olacaktır. 💔
Cenazeye giderken makyaj yapmak bana pek doğru gelmez. Sonuçta orası bir yas ortamı ve dikkat çekici ya da fazla özenilmiş bir görünüm, ortamın ciddiyetine uygun olmaz. Hafif, doğal bir makyaj yapılabilir belki ama abartılı bir şekilde hazırlanmak, bana saygısızlık gibi gelir. O anın ruhuna uygun olarak sade ve doğal görünmek daha doğru olur. Çünkü cenazeye gitmek, birini son yolculuğuna uğurlamak ve yakınlarına destek olmak için orada bulunmayı gerektirir, görünüşten çok, varlık ve samimiyet daha önemli olur.
Sadece dudağına nemlendirici yüzüne fondöten ya da bb krem sürüp kaşlarını şekillendirsen kirpiğini kıvırsan sıfır makyaj gibi durur saygısızlık gibi de olmaz.