Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
1 yılmonoton hayat yaşam hevesini alip götürmüş sanırım. o monotonluktan çıkıp hayat bizi sasirttikca heveslerimiz, hayallerimiz istedigimiz şekilde sonuclandikca o heyecan devam ediyor. yeni hevesler yeni umutlar da o sekilde hayatimiza eklenmeye devam ediyo ama eskileri daha sonuçlanmamisken, beklenti aşamasında kaldıysa diger asamalara gecemiyoruz maalesef. şu son dönemlerde bende hayata dair heveslerimi sorguluyorum ama heyecan hala devam ediyor. o da hayatımda yeni seyler basarip stabil olmamasiyla alakali. hep ayni seyleri yapsam kafayi yerdim
064 Yorumla- 1 yıl
Belli bir yaştan sonra her şey rutine olmak zorunda kalıyor. Rutin rahmettir tabi ondan yana şikayetim yok. Bendeki sıkıntı belki de beklentilerimin gerçekleşmemiş olduğu şeylerden kaynaklı olabilir bu konuda kesinlikle katılıyorum. Nasılsın bu arada baya oldu konuşmayalı. Çalışmalar nasıl gidiyor? Ders sayım azaldı baya ya 🥲 birikim işi hayal oldu deli gibi alışverişe saldım kendimi 🫠
- 1 yıl
beklentiler✅️>> mutluluk, heveslenme✅️>>yeni beklentiler✅️ bu döngü saglikli bir sekilde tamamlanmasi gerekiyor. yoksa robotlasip hicbir seyden zevk almiyoruz. bana da olmustu bi ara
o ders isi bende de patladı baska yerden yuzum guldu de su an biraz durulma var. birikim isleri okey de atanma durumunu düşünme asamasindayim hala. tek iyi yani ozel derse girisince 5 gun is 2 gun tatil yapar oldum. ogrenci sayim aktif olarak 2 olmasina ragmen ilk ogrencimin ailesi, ogrencimde memnunken ogrencimin matematige yatkinligi az. anlatılanlari zor kavriyor unutuyor. deneme sonuclari kötü geldi yine. ve deneme konusu benle çalıştığı yerden gelmis. 10 soruda 3 dogru 5 yanlis yapmis. ona moral aşılayıp biraz daha yorucu bir calisma duzenine tesvik edip bol odevli bir surece ikna etmem gerekecek. matematigi duzeltti takdir aldi diye seviniyordum anlattigim cogu seyi 6 haftada unutmuş. yeni konu bitirdik 2 haftada. onların da cogunu unutmuş. duzenli odev verip tekrar ettirmem gerekiyor. ucuza ders verirken yapmasi icin odev hazirlamak baya yorucu geliyo. bu hafta başka bir ogrenci aldim. gecen sene matematigi iyimis bu sene Playstation aldilar diye kotu olmus. hocasi falan degismis. onun da etkisi var. onla 1 haftada cok seri bir sekilde ders isledik. cocugun sayisal zekasi cok iyi hizli kavriyor. oran orantiyi kafan yapiyo artik. digerinde ders islerken iki saate anlamıyor. en son bu duyguyu kiz kardesimden ozel ders verdigim öğrenciye gecince yasamistim. keske her ogrencinin kavramasi bu kadar iyi olsaydı. tahminen yeni aldigim ogrenci ye az odev versem bile rahatca 90 civari alicak. eski ogrencimi de dolu odevle konu tekrari yaptirip unutmama challenge yaptircaz. yazilidan 80 ussu gelirse bayram edicez 😅 ogrencim icin 70 ussu super notta o kadar emek harcayinca insan bi 90 ussu bekliyor. denemelerden iyi yapmasini istiyor. diger derslerden guzel yapıyor - 1 yıl
benim de hayat boyle. keske alisverise sarabilsem :) yarina ozel derse gidicem normalde cumaydi bu gune kaldi. aylik getirisi 6 bin diye de fazla ozen gostermem gerekiyor. belki fazla ozen gostermem sayesinde yeni öğrenciler olur yoksa bunu da kaybedebilirim 🥲 alisveris birkac ay sürer. rahst ol arada oyle seyler de lazım. bende spora baslicam. 3 ay 5 bin gidicek senelik 15 bin. ona ragmen simdiye kadar rahatca bisiler attim
- 1 yıl
Benimde evimin yanında spor salonu var ama çok üşeniyorum. Yok ya bende ki bu alışveriş işi bitmiyor 🥲🫠 ben normalde tutumlu biriydim ya çok harcar oldum. 3 öğrenci daha gelirse kafam rahatlar aslında. Çok anlatınca sanırım nazara geldim 🥲 yarın bir arkadaşım gelecek diye dersimi erteledim o da gelmiyormuş boşa düştüm. ev işlerine satarım artık pazartesi misafirlerim var. Yani bilmiyorum çok dünyalık koşturmam var açıkçası biraz kendimi kötü hissediyorum bu noktada
- 1 yıl
üşenmeye ara vermek lazım. boyle zor zamanlarda en cok spor yardımci oluyo. özellikle bana. hayatim is ev is ten ibaretken delirmemin onune geciyo. mesela sende alisveris vs mutlu ediyo bende spor ediyo. belki de senin bu aralar cok alisveris yapma nedenin keyfinin yerinde olmamasi. sayiyi cok fazlaymış gibi soylememistin sanki. ozel dersin sıkıntısı duzenli olmamasi. ve ailelerin beklentisi çokken o beklentiyi ozel derse indirgemelerinin sonucu. ogrencimin matematigi duzelsin diye belese ek ders yapicam o seviyeye geldim bu akşam dolu kaynaga goz attim. ama ogrenciye ders calistirirken patlar diye korkuyorum. yarin guzelce bunu anlatip ozguven asilayip haftada 5-6 aksam matematik calisacak hale getirmeye calisicam. anlamasi yavas diye mecbur calisicak. bazi ogrencilerin sayisal yeteneği baya az bunu calismayla kapatmaları gerekiyor. allah bir yerden veriyorsa diger yerden kasıyor. bu ogrenciye matematigi ogretmeyi basarirsam guzel bi tecrübe olucak. hirs yaptim artik kazancagim parayi da evde yatmalik bos zamanimi da yorgunlugu da umursamıyorum. iş her zaman ön planda olmali. sanki koca gun ders vericekmis gibi iptal etmeseydin keske. arkadas dediğin de işine ayak uydurur. beklesin az. misafir iyi aslında derslerin yok diye kendini kotu hissetmene engel olur. yogunluk korkutur tabi olur arada böyle. biraz kostur bakalim
- 1 yıl
Şu an 3 öğrenciden devam. Dediğin gibi çalışmak iyi oluyor kendimi salınca size yazıyorum çalışma azmi geliyor 😂💪🏻 ara ara beni gazlayacak biri lazım. Diyorum bak adamlar nasıl çalışıyor sende durma.
- 1 yıl
3 öğrenci eger ki verdigin saat fazlaysa baya iyi aslinda. atanmis olsak 3 ogrenciyle keyfimize bakardik dkdhjdjfjf guzel bi hayat icin calismaktan baska secenek yok maalesef. bir süre sonra bağımlılık yapiyo tek yaptigimiz zevk aldigimiz sey haline bile geliyo. az calisinca kotu hissediyorum bende
- 1 yıl
Bende bu aralar az çalışıyorum diye garip hissediyorum kendimi. Demek yetişkinlik böyle bir şey. Keşke şu kadar boş saat oturacağıma biraz kitap okuyup ders çalışsam ya o da beni huzursuz ediyor
- 1 yıl
onlar eski aliskanligin. simdiki sen hep isle alakadar olduğun icin onu da severek yapınca zevk haline geliyor. onun harici zevkler de gerekiyor. yeni senin zevklerini bulma seruvenine baslamissin da farkinda degilsin. mantigi falan sallayip canin ne istiyorsa onu kesfetmen lazim. hayatin ozeti de bu sanırım. hep o yeni heyecanlari zevkleri keşfetmeye çalışıyoruz. yeni dertler aslında yeni zevkleri bize sunuyo. ondan hayatin sıkıcılığı azalip gidiyo
- 1 yıl
Onlarla daha mutluydum. Kendimi daha iyi hissedeceğimi bildiğim halde erteliyorum. Şimdi yatağıma geçtim ama birkaç sayfada olsa okudum yine de. Uyumadan önce bir görüneyim dedim. Uykum vardı ama yine kaçtı. Sabah işte var nasıl düzelecek bu durum bilmiyorum
- 1 yıl
Yalnız mantık yönünüz kuvvetli olduğu için dinlemesi (okuması) zevkli oluyor. Şimdi mantığı, fikirleri sağlam olmayan birilerinin konuşması da beni hiçbir zaman içten içe tatmin etmiyor. Nezaketen dinliyorum ama bilgi beni daha çok çekiyor sanırım. Teşekkür ederim bu yüzden dönüş yaptığınız için
- 1 yıl
inşallah düzelir yine de siz eski hayatınızın ve yenisinin mutluluklarini bir tutmayın. elbet duzenli yapabileceginiz seveceğiniz baska seyler de vardir. eski kitap kurdu olarak su an kitap okuma düşüncesi bile yoruyo. hic ilgimi cekmiyo. ondan donem dönem bizim zevklerimiz değişiyo. ona ayak uydurmamiz gerekiyor. daha mutluydum diyorsunuz da bu geçmişte olan bir şey. gercek anlamda bir mutluluk kaynağı olsa hala devam ederdinizx kafaniza takmak yerine. su an sizin yaptiginiz yararli bir sey diyip onu tekrardan aliskanlik haline getirmeye calismak, eski hevesten daha çok. bilgi de bir süre sonra ilgi cekmeyecek 😅 her seyin belli bir doyum noktasi var. bunu bilip hayatımiza uygulamamiz fazlasiyla yeterli :)
- 1 yıl
Ya mutlu olmak yerine kendimi egitmek bana ayrı bir zevk veriyordu yoksa mutsuz olduğumu düşünmüyorum açıkçası. Etrafından da hiç bu tarz yorumlar almadım ve yalnızken de mutsuz hissetmiyorum pek. Sadece kendimi geliştirecek şeylerle meşgul olmak istiyorum. Ve şu an bulunduğum ortamda verimli bir sohbet halinde olduğumu düşünmüyorum çok malayani şeyler. geliştiren ve bana birşeyler katan bir ortam yok. Sadece iş ortamı olduğu için de olabilir.
- 1 yıl
kendini gelistirmek egitmekte bi yere kadar. hayatin tadini çıkarıp istedigin seyleri de yapman gerekiyor. bu istedigin sey ne kadar kendini gelistirmek olsa da biraz oz benligimizi başka seylerle de tatmin etmemiz gerek. robottan farkimiz kalmiyo yoksa. kendini gelistirmeye calis işe git calis gel. hep ayni sekilde monoton hayat. robottan farki var mi? günlük hayatta herkesin dertlerinden konusmalik hali kalmiyo. mesela benim her gun gittigim donerci abiyle pek bir diyalogum bile yok. orada doner yerken tek derdim hizlidan bitirmek o arada da dinlenmek. konusmayi zamanimi bir seylere para kazanmak icin harcamaktan boş yapmaya ne halim ne kafam ne de istegim kalmis gibi. hep aynı muhabbetlerin diger nedeni de cogu insanin dertlerinin belki de ondan fazla olmamasi. bilemiyorum cogu kisi unide de ayniydi. en azindan egitim fakültesi diyorum. mühendislikte farkli muhabbetler dönüyordu. egitimcilerin dunyasi baya benzer, hep konustuklari seyler de benzer. o muhabbetleri çekemeyen de aralarda tek takılıyor. hatta boyleleri de anormal bulur düz insanlar. herkesin kendimiz gibi olmasini normsl kabul ederiz. farkliliklar pek umrumuzda olmaz. olmuş gibi yaparız
- 1 yıl
Ben ortama ayak uyduruyorum onda sorun yok ama arada ruhumu da besleyen bir sohbette olsun istiyorum bu beni daha da rahatlatıyor. Mesela şu saate kadar meşguldüm ve yorgun olmama rağmen eski iş arkadaşımla oradan oraya konuya geçerek de kafa dağıttım. Herkesle aynı muhabbet olmuyor zaten. Ben de kendime yüklenmeyeyim diyorum ama parasal konuda bir doyuma da ulaşamayınca aklıma diğer eksiklikler gelmiş oluyor. Bugün öğrencilerimi yemeğe götürdüm ogrencimin arabasıyla 😂😂 dedim ki içimden bu işte bir terslik var gibi ama elbette mutluydum çünkü o bağ farklı kuruldu, saygı çok sağlam ama şimdi bende bir o avantajı aramadım değil.
- 1 yıl
eski arkadaslarla muhabbet iyi geliyo tabi. uzun suredir konuşmayınca konusacak dolu konu oluyo. bende lise kankamin dukkanina gidip az laflayim iyi gelir. cok fazla çalışıp sosyallesmemek su aralar ustume geliyo. o dediğin bağ olunca işimizi yapabiliyoruz. dün öğrencimden cs valo teklifi aldim ayni sekil. bir ara gider miyiz hocam dedi 🤣 cs valo bilgisayar oyunu. yazılıdan 90 ussu alırsa ödül icin gidebilirim de su aralar tek istegim yatip uyuyup her seyi unutup kafa dinlemek
- 1 yıl
Bende yorgunluktan ölsem de aniden çıkıp gezecek birini bulunca hemen adapte olma durumu da var 😂 ve dışarıdan bakan biri beni aşırı sakin, yavaş hareket eden ve sakin konuşan olarak gördüğü için pek hareketli olacağımı düşünmüyor hâlbuki gezmeyi, yürümeyi, ağaçlara tırmanıp zıplamayı seviyorum ama herkes beni dışardan kontes gibi görüyor 🫠🥲 benim eski arkadaşlarla aram hep iyi olmuştur ya kolay gönül koymam, ilk ben aramaktan gocunmam. Seviyorsam birini daima gözetirim. Sanırım bu hayatta ki en büyük nimetim in güzel dostluklarım oldu diyebilirim. Öğrencilerim ha bı bire okeye çağırıyor 🥲 ama o ortamda da biraz etkinliğim azalabilir çünkü işteyken zaten aşırı gülüyoruz ve eğleniyoruz şimdi bir de onu yaparsam pek çekineceklerini sanmıyorum gerçi dün bir olay yaşandı Hocam ben sizden çekiniyorum bana karşı bakışınız değişir dedi mesela. Ben o sırada dışarı çıkmıştım görmediğim iyi oldu mesela o hâllerini. Sevgim azalır korkusu ile dikkat etmeleri hoşuma gidiyor. Bence insan cekinecek ise kızar mıyım diye değil gözden düşerim korkusu ile gozetmeli herşeyi
- 1 yıl
sizde baştan aranizda mesafe varsa o dediğin oluyor olabilie. bende direkt abisi onunla ders isliyormus gibi oluyo. tabi bağırmayan azarlamayan versiyonu 🤣 yanimda oyun oynamalarina da izin veriyorum bunalinca. kendim bile giriyorum. yas grubu lise falan olsa belki farkli olabilirdi. ortaokullularla 101 olmaz mesela kdhdjdk gerci eski ogrenci buyuyorlar. benimkielr de oyle buyuyecekte tahminen göremeden atanip buradan giderim. belki uni okuduklari zaman yazin memlekette denk geliriz. o zaman olur :) senin yorgunluk daha cok hayat duzeniyle alakali birikmis yorgunluk. monotonluktan kaynaklı. onu degistirince yorgunluk diye bir şey kalmaması normal. benimkisi fiziksel agir basiyo bu aralar. spora geri donme isteğim de oradan geliyor. duzenli beslenemiyorum. onun da etkisi var. cok disaridan yiyorum. zamanim olmuyo diye. annem de yemek yapmiyo yogunuk diyip bahane uretip aksam full youtube shorts geziyo
- 1 yıl
Ya ben mesafe koysam da mezun grup adamlar 20 yaşında bazen telefonuma bakıyorum akşam alıp foto video çekmişler 😂 ortaokul grubunda biraz daha ciddiyim ama. Özel derste sohbet ederim şakalaşıp ama genelde ders olarak ilerliyorum. erkek hoca olmanın avantajını yaşıyorsun bence mizaçlar daha uygun oluyor. Benimde evime yakın spor salonu var 5 dk lik ona da üşeniyorum 🥲 yürüme bandı var bende katlanabilir olanlar, pilates setim var evde ama gel gör ki yapmayınca neye yarar. Bir ara bende çok dışarıdan yiyordum. Bu aralar azalttım gibi. Ramazan da geldiği için daha hafif yemeyi düşünüyorum abartmadan. Bu sayede bedenimi de temizlerim inşallah. Ama kesinlikle spora ya da yüzmeye bir şekilde baslicam. Eğer ikna edersem işten bir arkadas vardı o beni bekliyordu spor için onu hem yüzmeye hemde tenise ikna edicem 😌
- 1 yıl
mezun grup sıkıntı biraz 😅 erkenden çökmesem ders baslayana kadar öğretmen olduğumu anlayamayacaklari bir ortam. erkek hoca avantajı samimiyetin bknu cikariyoruz djhdjdjd ozel derste bizim dili bir görsen. ogretmen ogrenci nasil boyle konusuyo dersin :) egitim fakültesindeki bir hocamizin tecrubesi geliyo aklima. cocuklar ailesinden nasil gorduyse onu egitimde kullanirsak daha kolay ogreniyorlarmis. mesela dayakla egitim vardi ya vaktinde. ben sabah aksam dayak yerdim evde disarda her yerde. hocalar da bunu kullaninca pozitif etki ederdi. bizim hoca da iyimser bir tipti bunu vicdan azabi duyarak anlatıyordu. memur bir aileden cikmis hic oyle fakir cocuklarin yaşamalarını yasamamis. ne şiddet gormus ne bağırma. kendisi de oyle ogretmeye çalışıyormuş. benim gibi bir ogrenciye catmis. en sonunda kendini tutamamis yerlestirmis. sonra cocuk derse daha ilgili hale gelmis. bende babasiyla cocugun iliskisine göre ya şımartiyorum motive ediyorum sen her seyi yaparsin tarzi. en basit seyi anlamayan ogrenci motive oluyo o sekilde. ya da diger öğrencim babasiyla arkadaş gibi. sınırı gecene kadar sert olmuyo babasi. ona da oyle davranıyorum keyifle ogreniyor. oyle mesafe koysam kendilerini rahatca ifade edemezlerdi heralde. bende ilk derste daha tanisirken sen sakrak oluyorlar kdjdjdmd stajda da ayniydi. 5 dk lik yer benimkisi de yeni açıldı tanidik bir abi açtı da su an 16 bin alicagim var. onu alamadim diye istedigim birikimi yapamadim tam anlamiyla. 5 bin gidicek spor salonu icin senelik 15 bin. 3 taksit yaparım 5 5 5 diye. o 5 i birikim harici cikaramadim diye gidemedim 1 aydir. geçen tam gidicem diyordum ayakkabi aldim yeni. esofman aldim yeni ama onlardan birisi defolu cikti urunleri de begenmedim iade ettim. iade parasi gelene kadar baya parasiz kaldim
- 1 yıl
simdi ay basinda 40 bin civari alicagim var. onu alinca baslicam da o 16 yi bir turlu alamadim delircem. o 16 ozel ders iliskili degil aile isiyle alakali sinir etti. bakalim nolucak. o spor isleri evde olmuyo. sosyallesmek icin disarda yapmak sart. yoksa motive olamiyoruz. evde de küçücük alan bunaliyor insan. ramazanda asıl abartip yiceksin djdhjdjd simdi bir sahur planalri yapiyorum. muhtemelen senin gunluk yiyecegin seyleri sadece sahurda yicsm :) yemekleri evde yapma imkani olucak bi o guzel. hayatim biraz daha duzene girecek. arkadasla yapinca motive oluyorsun oyle seylerde de tabi o da senin gibi hevesli olursa. oyle seyleri tek basima yapip oradan yeni insanlarla tanismak daha cok hosuma gidiyo
- 1 yıl
Ya mezun grup efsane ama bazen gözünün içine bakıyorlar o ilgi için benim de içim eriyor ama bende takılma huyu çok fazla. Bazen kızdırınca üstüne atlarım bak dediğim oluyor 😂 pıçaklarim olum seni dediğim de oluyor. Tabi şakasını biliyorlar sorun olmuyor. Spor işini halledicem bir şekilde ama ramazanda spor olmadan da 5-6 kilo giderse efsane olur benim için. En büyük hedefim sağlıklı yemek ve okumalar yapmak 💪🏻
- 1 yıl
siz samimiyeti fazlasiyla kurmussunuz. next lv bıçaği sokmak dkdjdjdkk spor olmadan kilo olabilir de sporla kas kazaniyon yag eritiyon o yonu iyi. ha tabi siz kadınlarda kas kazanma daha az
- 1 yıl
Ya ben vücudum sıkı ve dirençli olsun istiyorum çok fazla kas derdim yok açıkçası. Ya ben şakayla insanlara takılmayı severim ama dediğim gibi soğuk yapım daha baskın. Genellikle öğrencilere ve samimi olduğum kişilere böyleyim. Yoksa dışarıdan görseniz soğuk nevale dersiniz hemen
- 1 yıl
tanimadigimiz kişilerle samimi sicak olmayi bende anlayamıyorum. yakinlara samimiyet fazlasiyla yeter. yoksa bende yabancilara laf sokan igne dilli birisiyimdir 😅 bugün bi teyzeye 2 uni ogrencisi market alışverişi icin yardim etmiş. teyze bunlara kek vs hediye etmek istiyordu. bunlarda dersimiz var gec kalicaz diyip kacmaya çalıştı. bende o an istemeden " kizlar zaten lise 5 e gidiyorsunuz ona pek takilmazlar rahat olun" dedim. bizim burada 2 senelik kotu bolumler olan bi yuksekokul var. onun icin defileye gider gibi hazirlanmis birisi. gec kalmayi düşünüyormuş. bunlsri cok düşünen birisi olsa bizim buradaki unide ne arar allah askina. sıkı olmasi icin de spor iyi. istedigin olur inşallah
- 1 yıl
Ay sende niye laf atıyorsun boş ver geç 😂 benim öyle tanımadığım ya da tanıklarımı iğneleme huyum pek yok aslında tartışma üslubum da genelde sakindir. Ben genelde hele beni ilgilendirmeyen bir sorun ise pek dahil olmam ortada haksızlık ya da saygısızlık yoksa. Erkekler de var ya hem kızların makyajına süsüne püsüne laf atarlar hemde güzel kız görmek isterler. Yani süslü olmak suç değil üstelik yardım dahi etmişler kadına ne güzel işte. Ben öyle süslü biri olmadim hiç ama giyim kuşama da dikkat ederim açıkçası
- 1 yıl
oyle diyince teyzeyi beklediler. bizim aile isi temizlik işini yapıyorum ya. iclerinden sunu da gecirmislerdir " ulan temizlikci bile burada uni okuyanlari ciddiye almiyor 😅🤣" orasi daha komikti. nereden bilsinler iki is yaptığımı. uni mezunu olduğumu. orada tartismalik sey de yoktu. insanlarla iletisim icinde ola ola laf atmadan duramiyorsun bir sure sknra :) cogu insana esprili laf sokma veya tersi hoşuna gidiyor. biz erkekler aramızda boyle konuşuyoruz da kizlar aliniyo boyle seylere. dolu erkek türü var. benim sevdiklerim bakimini yapan makyaj yapmayan kizlar oluyo. makyaj cildi yaslandiriyo hosuma gitmiyor. yapiyorsa da bana yapsin. basit bir sey icin dolu emek harcayip makyaj yapan kizlar hosuma gitmiyo. zaten bende onlarin hosjna gitmem. karsilikli bisi bu djdjdjmdjd
- 1 yıl
Ahaah 😂 yani evet bende makyajı sağlıklı bulmuyorum. Yapan biri de değilim belki ondan pek çökmedim ya da genetikte olabilir doğuştan cilt yapısıyla alakalı. Benim görüşüme göre zaten kadın dışarıda o şekilde olmamalı da zaten konu o değil 😂
- 1 yıl
cokmediysen sanslisin. ben daha 25 te gittim valla. 40 a kadar keyfini cikarirsin. bende daha simdiden kellesme falan başladı msjjdjdjdj simdiki kizlar dışarı çıkarken evdekine ettigi dikkatin 100 katını ediyo :/
- 1 yıl
Yani 30 a giriyorum ama genelde yaşımı 24-25 sanıyor çoğu kişi hiç gerçek yaşımı tahmin eden olmadı. Biraz doğuştan gelen bir genetik bence ne yaparsan yap biraz fizyolojik avantajlar var. Saç konusunda benimde dökülüyor ona çare yok zaten ama erkeklerde kellik daha çabuk kendini gösteriyor.
- 1 yıl
bunda yaşanılan stresli hayatin da etkisi var. makine okurken daha 21-22 yaşında kellesmeye baslayanlari görüyordum. sigara alkol vs stresle birlikte baya hizli yaslandiriyor. kellik genetik onu da kabullendim de yine de insan gür saçları olsun istiyor. saçlarimda azalma varda kellik simdilik yok. acaba ne zaman olucak merak ediyorum 😅 2 senedir saçmalarimi ara ara 3 numara vurup denemesini yapiyorum. kotu durmuyo. o yüzden bazi yonlerden kadinlar sansli. iyi bir şey de bu. hem erkekler hem kadinlar sansli bu konuda. yani sahip olan kadinlarla onlarla birlikte olan erkekler fkhdjdkd yoksa 25 olup 30 ussu gibi duran da cok. hele gene 18 20 arasi abarti makyaj yüzünden abla cektigim kadinlar bile oluyo
- 1 yıl
Ahahah eğer bugün oruçsanız sizin başa vurmuş belli 😂 yani bilemiyorum doğal güzellik olayı herkes ister aslında ama bazen eleştiremiyorum da imtihanı olmadığım şeyden zaferle çıkmış gibi hissetmek haksızlık olurdu. Öyle ahım şahım güzelliğe sahip olduğumu düşünmüyorum ama çirkin de bulmuyorum kendimi ama yine de dış görünüşü ile imtihan edilsem belki bende çok farklı bir tarzda olabilirdim.
Bu arada bazen size soru atasım geliyor ya 😂😂 öğrencilerden soru almaktan hoşlanmıyorum ama öğretmen arkadaşlardan gelenlere yardımcı olmaya çalışıyorum. Size de yapamadıklarımı atasım geliyor 😂 soru olarak paylaşayım burada etiket yapıp 🫣😂 - 1 yıl
daha orucluk bisi yok bugün yatarak oruc tutuyorum. yarin da tatilim var. 1 ogrencime ozel ders var onu da işten saymıyorum. ags calismasi oncesi kafami toparlamaya çalışıyorum. calismaya başlayınca rahatca dinlenmeye, yatmaya hasret olucam. o imtihan gelicek yine de herkesin sonu 😅 ozellikle erken yaslarda cok ekmegini yemis benim gibilere tokadi fazla oluyo :) bizim kendimize halimiz olmuyo. su aralar iş harici matematik görünce kusasim geliyo. kiz kardesim sagolsun. matematikle yetinmiyor tum sayisallarla geliyo delirtiyo
- 1 yıl
Çenem ağrıdı benim artık konuşmaktan ya. Susmuyoruz resmen 🫠 benim gibi birine bu meslek zaten baştan sıkıntı. eve gidince konuşacak halim olmuyor. Zaten evde konuşacak kimse de yok 😂 ben öğrencilerimden kesinlikle WhatsApp dan soru almıyorum. bakmam diyorum üstüne engelerim sizi diyorum 😂 korkudan atmıyorlar zaten sürekli işte soru çözüyorum benim dinlenecek zamanım ne ara olacak.
- 1 yıl
dershanede seri ders islemek yorucu tabi. okulda olsa ogrenci aktif ders yaparsin da orada hemen bitirip geçiyorsun. iyi bari konuscak birisi bulamamanin keyfine bakiyorsun dndhdjjdjd evde soru mu... allah korusun. bunu yapan 7/24 calisan koleden hallice yaşayanlar da vardir heralde
- 1 yıl
Kabul edenler var ve üst seviye neler yapanlar var. Evde boş boş otursam da benim kendime ait zamanım sonuçta heba etmek istemiyorum. Yani istesem kendi kendime de konuşurum da cevap gelirse sorun olabilir 😂
- 1 yıl
gecenin 12 sinde soru atan derece ogrencim olmasa da olabilir sanki he :) zaten oyle bir ogrencinin hocaya da pek fazla ihtiyaci yoktur. lisede hocalara hic soru sormaz kendim cevap uydururdum. cok iyi matematik vs yapsa doktor olurdu zaten mantigi ile derslere giriyordum. 15 20 sene once öğretmenliğe baslamis hocalar da pek seri cozemiyordu. pratik kolsy yontemleri kendim daha iyi buluyordum. belki iyi liselerde olay farkliydi ama benimkisinde derslerde kitap açıp okuyarak aynı zamanda dersteki ornekleri cozerek sinavdan rahatca yuksek alinca. ne hocalari ne de sinif arkadaşlarımı ciddiye alabiliyordum. 12 de mesela 10 dk da kagidi verip 100 aliyordum. bizim sınıfta 1 saat ugrasip 70 i 50 yi zor aliyordu. yks de hepsi dokulmustu. birisi de 1 saatte zar zor verip 50 60 alarak matematik bölümünü secip okudu. simdi öğretmenlik yapmaya çalışıyor. sınıfta matematikle derslerle en alakasiz insandı. şimdi onun gibi ogretmenlere soru sormaktansa kendin kesfetmen her turlu daha mantikli. hatta iyi bir ogretmen de buna teşvik etmesi gerekiyor. ozel derste elimden geldigince kendi yontemlerini kesfetsjnler diye uğraşıyorum. o 2. ogrencimle 1.5 haftada o sekilde yontem gelistirirek konuları bitirdik. babasindan daha fazla para koparmak icin her turlu ters, soru bicimi, ne anasinin gozu varsa cozdurup ogrenciyi de zorlamak istiyorum. kendisi yontem gelistirip yapabildigi icin sorulara baya hevesli. o heves bende varken baya soru cozerdim. korelmemesi icin onumuzdeki 2 haftada 3 sb kazanim testleri ne varsa bitirtmeye calisicam bakalim. yeni bir ogretmenim ya. ogrencileri denek olarak kullanip ne yapabilceklerini gormek icin zorlamakta cok eglenceli oluyo. ogrencime bu cocuk 7. sinif ogrencisi gözüyle degil de bu cocuk sayisala kafasi basiyor. ne kadar zorlayabilirim, bu zorlamaktan soru cozdurmektwn zevk aldirtabiliyora bakıyorum. o cozemedikleri de o sekilde birikiyor bana ekmek cikiyo
cevap gelirse ölene kadar sana eğlence cikar :) yeni best friend forever :)) - 1 yıl
Ahah bende ezbere dayalı biri değilim genelde öğrenciye pratik düşünmesini öneririm. Soruyu anlamadiysan daha basit sayılarla soruyu yeniden oluştur ve nasıl çözersin diye sorarım ve o şekilde bulmuş oluyor özellikle işlem noktasında pratik olmalarını ve kendilerince güncel hayatta kullanım gibi yapmalarını istiyorum ve hep şu yorumu duyuyorum nasıl bu kadar hızlı çarpıp bölüyorsunuz derler 😂 sanırım her gün soru görmekle de alakalı olabilir bu durum öyle üstün bir zekadan geldiğini düşünmüyorum. Genelde çözemediğim soruyla yine ben cebellesiyorum çünkü birine soru atma huyum pek yok. Hatta ilk çalıştığım yıllarda tuşlu telefon kullanıyordum sosyal medyalardan uzak durmak için bir zümrem demişti çözemediğin soru olunca nasıl yapıyorsun diye bende kendimi sartladığım için el mahkûm çözüm düşünmüş oluyorum demiştim. ama her zaman çıkmıyor tabi ki bence sorun edilecek bir şey değil 20 yıllık hocaların çözemediği sorular oluyor ben o denli egoya kapilmiyorum haliyle. Son cümleyi anlamadım bu arada kim o en iyi dost 😂
- 1 yıl
cevap gelirse diyorum yeni arkadaşlarına merhaba dersin :) yeni arkadaşlarin 3 harfliler mi olur ruhumsu seyler mi yoksa sizofreni mi? orasini bilmiyorum ama ölene kadar mutlu eder ve yalniz birakmaz ;)
- 1 yıl
o dediğini seviyesi kötü öğrencimde deneyebiliyorum. digerinde soruyu cozerken en az iki belki 3 yontem kullaniyoruz. amaç daha çok en az adımda nasil soruyu cozebiliriz? okulda ogretmenlerin, test kitaplarinin kullandigi sıkıcı tekniklere alternatif ne kullanabiliriz? sayisal zekasi iyi ogrenci bizden dhaa hizli o seylerde pratik yapiyo bizle yarisiyor. ve yaparken pratik yontemleri kullanmayip bildigin duz klasik carpma islemiyle bizden iyi yapabilmeleri baya buyuk bi yetenek belki sizde de o vardir. mesela atiyorum 36x27 olsun. ben onu anca 36x30-36x3=1080-108=972 buluyorum oysa bildigin eldesine kadar yapip yapiyo. kafadan cok islem yapmakla alakali heralde. sorulari da hep kafasindan cozduruyorum o yüzden. seneye hatta lgs de sorularin büyük kısmını yazmadan yapabilecek gibi hissettiriyo
- 1 yıl
Bende tek lgs değil üstüne birde tyt grup olduğu için zaten çok iyi yapanlar oluyor anlamadığım zaman soruyu açıkçası onun bakış açısını da merak ettiğim oluyor çünkü baya iyi yapan öğrenciler var bizde 🥲kaldı ki lgs grup öğrencilerimizde bir denemede 400 üstü genelde 70-75 öğrenci arası falan oluyor orasını siz düşünün artık 😂 şimdi saat 14.00 de özel dersim var mesela erken kalktim pratik yapmak için limit konusunda ki bende zaten oturup çalışma huyu çok nadir. Zaten olsa ags , KPSS aradan çıkmış olurdu şimdiye kadar 🥲
Odamın hayaletisin sessizliğine aşığım.. şaka bir yana evde en fazla kendi kendime oynadığım oluyor ben genelde kafamın içinde konuşurum zaten o yüzden yatması zor oluyor 🥲 Allah korusun ya şizofreni falan. Ölene kadar niye mutlu ediyor beni onu da anlamadım 🙄 - 1 yıl
diyorum ki hayali arkadaslar o kadar da kötü bir sey degil. cizgi filmi vardi sanirim oyle :) limit vs kolay konular aslinda. analizin integral sonrası serilerde hesaplamalar kismi ve 3 parametli olanlari biraz sıkıntı. oabt icin de en sıkıntılı kisimlar cebir kismi. biraz da zorlasak istatistik vs. hic calismadan 35 cikarmistim gecen sene o analiz vs ile. ama cebir vs eklenince cuvallamistim. baktim 13 y varmis oradan. egitim bilimlerinde cuvallayinca dusuk puan gelmişti. 46 d 34 y olunca puan çöp olmus. aslinda azicik egitim bilimleri çalışsam, hic calismamistim azicikta cebir baksam atanirmisim. nasil bir mal misim yeni fark ettim. ags calisicam ben niye salmisim ki böyle. kiz kardesime tip kazandırcam diye ciddi ciddi rahatca atanabilecek birisiyken mallik etmisim. ha bunda eski sevgilimle vakit gecirmek icin kpss calismamamin etkisi de baya var. yoksa su an kpss konusmuyor olurduk. bu platformda bile olmazdim heralde. canımsın ben. netlerimi cok kotu diye hatırlıyordum sonucta 65 puan mi ne gelmisti. o kadar egitim bilimleri yanlisi ile cok bile gelmis. azicik calisma ile öabt de rahatca 50 lere cikarmis. malligima fena sinir oldum. neyse yarın ags calismaya başlayıp acisini cikaririm artik 😅 keyfimi yerine getirdi. bana simdiden ags baslamak bile yeter gibi hissediyorum. en son bunu yks senesi yapmistim. ygs lys yi bilirsin sende girdin. ygs ye 1 ay kala calismaya başlayıp sayisal 100k. sadece deneme cozmustum. lys ye de ondan sonra kalan sureyle calisip sayisal 50 k civari yapmistim. orada ogrendigim limit turev integral bilgisiyle unide hic calisma ihtiyaci bile duymamistim. hala bakınca sorulari rahatca cozebiliyorum. formul sorularini yapamam sadece. birisinin matematik ilgisini bu konularda uzmanligi belli ediyor. muhendislik terk birisi oldugum icin boyle bakiyorda olabilirim bilmiyorum
- 1 yıl
gel seni de motive edim 4 ay mi var sinava 5 mi studdybuddy olup birlikte atanalim? ne diyorsun? yks yi 3 ayda iyice halletmistim benim icin kpssye 4 ay bile fazla. fena gaza geldim şimdi dkdhjdjdjd
- 1 yıl
Ahaha valla bana motive edici şeyler lazım yoksa kendimi saliyorum. Mesela şurada dolanmak yerine niye ders çalışmıyorum dediğim oluyor 🥲 aslında çalışsak atanmak kolay ikimizde atanmanin çok zor olduğunu düşünmüyoruz sadece tembellik eden kazanamaz bunu biliyoruz. Sen benden daha öndesin bu arada ben uzun yıllar Uzak kaldım ayt kısmı bende silindi çoğunlukla ama geri toparlamaya başladım yarım saatte bir iki şey baksam hızlı ilerleyebiliyorum. Onca avantajım varken kendimi saliyorum. Benim genel kültür kötü olduğu için puanım düşük geliyor E Türkçede zaten dilbilgisi kalktı daha ne olsun. Ee nasıl yapıyoruz çalışma işini 💪🏻
- 1 yıl
cok fazla gezip keyif yapmakta sarmamaya başladı. bosa yasiyomus gibj geliyo elimizde imkan varken kullanmıyoruz. bir daha boylr enerjimiz de olmayacak. tembelligi de saldik baya. ders islemek vs yeni seyler ogrenme uzerine olmadigindan o kadar yorucu drgil. tekrardan kalan enerjimizin hepsini ders çalışmaya vermek belki de bilinc altimizda bizi yoruyo korkutuyo. uzak kaldım dedigin 2016 girisliyim. sende 2014 falansindir heralde. azicik 2020 gibi ayt kismini tekrar etmiştim. ha tabi 35 netin cogu analizden geldigi icin hafif temel var. aslinda 1 ayda analizi komple bitirebilirisn. diger dersleri de 1 er ayda halletsen cebir ve digerlerini yani yetisebilir. genel kulturden 60 soruda 15 net cikartamamisim bende :) sanirim ags dekiler onlardan daha kolay olucak. ramazan icin iftar sonrasi 8-12 seklinde başlanabilir. tstil gunleri de gunde 8-10 saat ders calisabilirsin heralde. ozel ders oldugu zamanlarsa ozel ders harici ne kadar kaliyorss tabi. ramazani bahane edip işlerimi 5 gibi bitirmeye calisicam. 5.30 dan 6.30 hafif başlarım. 6.30-8.00 pide alip yemrk hazirlama 8-12 de çalışırim heralde. sen nr kadar musaitsin bilemiyorum tabi :)
- 1 yıl
Yani konu aslında az uyuyan biriyim istesem işten çıkınca özel dersler harici oturup çalışabilirim. İşe gideceğim günlerde sahurdan sonra yatmayabilirim. 1 aydan daha kısa sürede biter aslında analiz kısmı dediğim gibi çabuk ilerleme oluyor ben de ama işte çalışmaya başlamak mesele. Telefondan da kimseyle konsutugum stroy falan attığımda yok sadece dolanıyorum boş boş 🫠 bu durumu halledersem rahat çalışırım. 2014 girisliyim evet. E napıyoruz çalışıyor muyuz? Ve nasıl gazlayacaz birbirimizi. Eskiden kütüphanede bir otururdum o rahat 8 saat çalışıyordum hey gidi gençlik ya 🥲
- 1 yıl
birden cok fazlayi bunye kaldirir mi orasini bilmiyorum. dershane de geç basliyor. gec yatmak yerine sabah erken kalkip dershane oncesi çalışabilirsin. bende oyle bir seçenek yok. saat 5.30 ta tum isleri bitirmek bile büyük basari 😅 yarın başlamayı düşünüyorum. bu akşam son kafa dagitma gecemiz olsun. tabi sen istersen sabah erkenden başlayabilirsin. uyku duzenini bozarsan psikoloji bozuluyor. hormonlar icin erken uyumak sart maalesef
- 1 yıl
Uyumak istiyorum ama uyuyamıyorum maalesef sabah namazından sonra uyumazsam işe kadar 2 saat kadar vakit bana kalıyor eğer o şekilde yaparsam gece uykum belki daha rahat gelir. Şimdi bir komşuma davetliyim çaya. Erken dönersem başlarım donmezsem de sabahtan başlarım yarın evdeyim zaten
- 1 yıl
yarin başlarskn sende hayırlı olsjn bakalım
- 1 yıl
Hadi bakalım hayırlı olsun. inşallah geçiştirmem
- 1 yıl
inşallah halledecez bi sekilde
- 1 yıl
İnşallah 💪🏻 ara ara şimdi ben size buradan mı yazayım nasıl yapalım çalışıp çalışmadığımızı. Yoksa bir ara mesaj kutusuna atiyorduk o da olabilir. Kaldı ki şimdi buraya benim yüzümden ekstra mesai de harcamanızı da istemem. Nasıl motive edici şeyler diyecegiz 😂 neye çalıştığımızı veya kaç saat çalıştık vs onu mu söyleyelim
- 1 yıl
gibi gibi. cozemedigimiz soru olunca atmalik birisi de olur. telegram vs de kullanilabilie bunun icin
- 1 yıl
Hmm olabilir mantıklı. Yapılabilir bence. İnşallah darlamam seni 😂 ben öğrenciler atmadığı sürece sorun etmiyorum ama sizde durum nasıl olur bilemem.
- 1 yıl
gece yarisi açıp integral cebir sorusu cozmedigimiz surece kimse darlanmaz heralde. su an gunduz is aksam yatis modunda olduğumdan o sorulara bakmiyorum ama simdi full calisma olucak
- 1 yıl
😂😂 iyi tamam o zaman içim rahat etsin diye yine de sorayım dedim.
- 1 yıl
hadi calisma vaktin geldi. senin bugun işin yok bi 5-6 saat calisirsin
- 1 yıl
🥲🥲🥲 şimdi mi ya 🥲🥲🥲 denemeye çalışacağım
- 1 yıl
tabi kocaman günün var baslamak icin ilahi bir isaret beklemiyorsun ins jdhdjdjd
- 1 yıl
🥲🥲🥲 çalışıcam ama 5-6 saat olmayabilir
- 1 yıl
baslamadin mi hala... basla da 3-4 de okey
- 1 yıl
🥲 siz çalıştınız mı?
- 1 yıl
işten yeni geldim. aile isiyle ozel ders verdim. iftar hazirliklari baslicak. iftardan sonra 8-12 demiştim. bu aksam 4 saat denicem
- 1 yıl
Hmm hadi bakalım size de şimdiden kolay gelsin
Düzelir her şey rahat ol
012 Yorumla- 1 yıl
Yani orası muhakkak bende farkındayım ama yaş aldıkça bu kadar yalnizlasmak isteyeceğimi biliyordum ama heyecanı kaybetmek farklı bir şey sanırım. İlgisiz kalmak
- 1 yıl
İnşallah diyelim. Benim uzun yıllar oldu bu evre git gide daha da dışarıya kayıtsız ve ilgisiz kalıyorum. Arkadaşlarım ile aram iyi. İşte de sosyalim ama diğer türlü kendimi çok soyutladim
- 1 yıl
Ne ilgim oluyor ne de dikkatimi çekiyor. söylenenler dahi merakımı çekmiyor.
- 1 yıl
Zaten çok seçici biriydim oldum olası ama şimdi de tanıma ve merak hevesim tamamen kaçtı. Önceden de hiç adım atmazdım şimdi daha da içten içe ilgisizleştim
- 1 yıl
Bilmem hiç o sınıra izin vermedim.
- 1 yıl
Belki de ama açıkçası salmaya da heveslenmiyor. Sanırım enerjim düşük bu konuda
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki! 🌟 Bak, bazen gerçekten öyle hissediyoruz; sanki bir şeylerin bize gelmesini bekliyoruz, ama o şey de bir türlü gelmiyor gibi. Heyecan aramak yerine, bunu küçük detaylarda bulmaya çalışabiliriz. Mesela; sabah kahveni içerken yeni bir koku denemek, küçük ama seni mutlu eden bir şey satın almak ya da sevdiğin bir arkadaşını çağırıp birlikte bir şeyler yapmak inan bana ruhuna iyi gelir! 🙌
Aynı zamanda kendine minik hedefler koyabilirsin. Bir şeyler öğrenmek ya da yeni yerler keşfetmek de heyecanı geri getirebilir. Unutma, içinde saklanmış bir enerji var ve ortaya çıkmayı bekliyor! 🦋 Sana çokça keyif ve bolca coşku diliyorum, güzelliklerle dolu bir hayat seni bekliyor! 😊