Güzel olmak ve kendimi güzel bulmak için illa 50 kilo mu olmam gerekiyor?

Ben 160 65 70 arasıyım. Yani 90 kilo bir kadının bile fiziği olmasa da en azından yüzü güzel olabilirken ben kendimi ve fiziğimi güzel bulup kendimi aynada yeterince zayıf ve güzel göremez miyim? İllaki belli bir kalıba mı oturmam gerekiyor? Ya da beslenme düzenim sağlıklı olsa bile neredeyse hiç aburcubur yemesem bile sağlıklı bulunmak için 50 kilo mu olmam gerekiyor? Biz neden normal vücutları dışlar olduk ve hep böyle sanki şu kilo mükemmel en mükemmeli zayıf olmak gibi bir algı oluşturuyoruz. Ki bu özellikle kadınlar tarafından yapılıyor ben yüzüm güzel olmasına vücudumu beğenmeme rağmen sırf başkası bana "obez" dedi diye ( ki obezitenin tanımını bile bilmiyorlar ) 50 kilo bir kızdan daha mı çirkin oluyorum yüzüm güzel ama bütün zayıflar kendimi şişman bulmamama rağmen diğer insanlara göre şişman olduğum için benden daha mı güzeller? Güzellik algımız niye belli bir kilo üzerine oturdu. Niye herkesi buna dayatiyoruz? Bu çok mu normal ki bana göre 50 de bu boy için zayıf 55 ile 65 arası idealdir. Ama kimse güzel olmak için benim ideal kilo kalıbıma uymak zorunda değil. 75 kilo da güzel olabilir 50 kilo da güzel olabilir. Güzelliği sadece kiloya endeksleyip yüz güzelliği görmezden gelmek ve en önemlisi sadece belli bir kiloda olan insanların vücudunu güzelmiş gibi lanse etmek ne kadar doğru?
Güzel olmak ve kendimi güzel bulmak için illa 50 kilo mu olmam gerekiyor?