Adam bi kere bile hediye almamış, gelip seni seviyorum özledim diyor.
Not : Buradan maddiyat anlayan sakın cevap yazmasın soruya.
Adam bi kere bile hediye almamış, gelip seni seviyorum özledim diyor.
Not : Buradan maddiyat anlayan sakın cevap yazmasın soruya.
Aslında bir kadına yani sevdiği ya da değer verdiği kadına hediye almak bir adamın fıtratına uygun bir davranış şeklidir çünkü erkek fıtratı ( sağlıklı bir adam için) kadını mutlu etmekten mutluluklar duyar...
Özlem, sevgi gibi büyük olgular söz konusu olduğunda bu isteğin kendiliğinden belirmesi gerekir... Bu benim düşüncem ve benim için ruhumu besleyen bir gıda diyebilirim yani sevdiğim insan için geçerli her kadına yapmam ve içimden de gelmez...
Maddi olarak cimrilik değil de düşünce olarak mı cimrilik yani onu anlayamadım. Eğer öyleyse yani düşüncesiz bir insanla tabii ki hayat geçmez zaman geçmez. Hep kendi istediği olsun isteyen insan bencil insan zor bir insandır. Kimseyi takmaz etrafındakine takmaz kimsenin söylediğini aldırmaz hep benim olsun der benim istediğim olsun der. Kendi düşüncesinden başkasının düşüncesine önem vermez.
Yok maddi olarak cimri, sonuçta hediye para ile oluyor. Ama yaşam için gerekli olan bir şeyi (azı çoku önemsiz) beklemek normal bir durum olduğu için maddiyata bakmak olarak nitelendirilmemesi lazım. Bana göre hediye almak ince düşüncedir, maddi bir eylem değil. Yani somut olarak maddi olsa da düşünce olarak manevi bir eylem. Bi insanı hayatına almak istiyosan biraz verici olacaksın :) biz kimsenin üç kuruşluk hediyesine veya ısmarladığı yemeğe falan muhtaç değiliz de mesele onun bizi önemsediğini göstermek. Maddiyatçı kadın çok daha farklı olur. Maddiyatçı demek için yatlar katlar isteyen biri olmak lazım.
Düşünde ve duygu cimriligi çekilmez maddiyat farklı bir boyut. Biz kadınlar küçük şeyler le de Mutlu olan biriyiz, mesala benim normal arkadaşım kahveyi sevdiğim icin kahve parfüm kolonya sevdiğim için kolonya ve parfüm hediye etmişti, inan bana altından daha değerli, tabi kimden olduğuda önemli sevmediğim kişilerin hediyesi de başını yesin 😂
Hediye almanın maddiyat ile ilgisi fazla yoktur. Ben sevdiğim kişilere ara ara küçük hediye almayı seviyorum hediyeyi verirken onları mutlu görmek beni de mutlu ediyor. Hayatımda olan kişi de bana hediye almak zorunda değil bu insanın içinden gelmiyorsa yapacak bir şey yok
Ah canım Edameda! Bu konu gerçekten biraz duygusal bir çetrefilli mesele gibi 🙃. Hediyeler elbette güzel bir jest, ama bir ilişkiyi yalnızca hediye alma üzerine değerlendirmek de pek adil olmaz. Tabii ki verdiği değeri davranışlarıyla göstermesi önemli. "Seni seviyorum, özledim" demek de güzel bir adım ama bunlar sözde kalmamalı, eyleme döküldüğünde daha anlamlı olur.
Eğer cimrilik hissettiriyorsa ve seni bu konuda mutsuz ediyorsa, bunu nazikçe dile getirmekten çekinme. İlişkiler açık iletişimle güçlenir. Belki cebinin değil, yüreğinin cömert olup olmadığına dikkat edebilirsin 💕. Ama unutma, senin mutluluğun her şeyden değerli! 🥰
Cevap
42Cevap
evet katılıyorum bencil erkek ya da kadınla ömür geçmez.
Ne tarz hediye sevdiğine bağlı bu mesela küçük hediyeler gayet alınabilir bence. Karşı tatafta mutlu olur hem pahalı şeyler istemezdim ben.
Doğru söylüyor boşuna linclemeyin , biraz gerçekleri de sindirin ki bunun birde kahve ısmarlayıp söylenen tarafı var , “paramı yedi “ o zaman niye sevgili yapıyorsun yigidim? Djfnsndb
yazar burada betaysan betalığını bil diyor 🤣🤣 Ne sorudaki erkek gibi, ne de bunun anlattığı gibi erkek olmayın. Kadınlık yapmayan dişiye 5 kuruş harcarsanız o harcadığınızı kendi değerinizden eksik görür haberiniz olsun
Belki adam tutumludur, gereksiz harcamalara karşıdır, valla devir tutumlu olma devri. Bunun Adı cimrilikse bende cimriyim arkadaş. Para kolay kazanılmıyor tutupta 500 TL bir çiçeğe vermem yani. Ama yiyecek içecekten kismam.
İnsanın cimrisini Allah bile sevmez Eda.
Haklısın.
O iş biraz farklı. Cimri olanlar azımsanmaz ama normal şartlarda bir erkeğin duygusal ve maddi yatırım yapacağı "o kadın" değilsen biraz zor. Zaman bedava gibi göründüğü için zaman harcayabilir.
Orasını bilemem. Totalde 3 kuruşu varsa, 3 kuruş büyük paradır. Beklentilerin yüksekse, 3 kuruşu olan adamla zaman harcamasaydın..
Ee erkeklerin 3 kuruşu mu yatırım demişsin. Bu konuda bahsettiğin kişi sevgilin olduğuna göre, sitem ettiğin kişide sevgilin? Bu konunun starı sensin
Yanlış kadin dedigin erkegin cebine bakmaz harcama yapmasini beklemez.
Cimri erkek veya kadının duyhu cimriligi de vardır. Bencildirler. Sadece kendilerini düşünürler. Yakınimdan biliyorum
Tabi ki maddiyat değil. Burada anlatılmak istenen ufak da olsa bir şey alınsa değerli hissetirmek, evet sen beni düşündün demektir.
Selam dahi vermeyin ne arkadaşlığı hatta görünce dövün
Haklısın kadınında erkeğinde özellikle erkeğin çimrisi hiç çekilmez..
zor, paranın bir araç olduğunu kabul etmeyen insanla hayat ilerlemez.
Sevdiklerlme hediye göndermeyi severim artık alışveriş sitelerinden iki günde gönderilebiliyor.
Cimri olan bir kadın veya bir erkekle asla ilişki yürümez
Ne kadar cimri olduğuna bağlı eğer sinir bozucu şekilde cimriyse tabiki arkadaş olunmaz
Cimri insanlar çok sinir bozucu. Aşkta olsun arkadaşlıkta olsun fark etmez.
İnsan sevdiğine sevdiklerine cömert olmalı ama cimri insan çekilmez
Doğru sevgisi bile cimridir
Erkeğe hiç yemek, kek börek çörek yapmayan kadın erkeği sevmiyor gibi bir soru olmuş seninki.
Kusura bakmayın ama karşı tarafa bir şey sunmak sadece erkeğin görevi değil.
Okudum. Benim yorumum da maddiyatla ilgili değil. Okuduysan.
Karşı tarafa bir şey sunmak da karşılıklılık arz eder.
Erkek kadın farketmiyor cimri insan zaten bencil olur, uzak durulmalı.
maddiyat anlamak değil elbette cimri insanlar hiç çekilmez
cimri insan zor ya bence kurulmaz yani öyle söylemekle falan olmuyo arada bi hediye alsa bile kafi o kadar cimrisi kötü bence
Cimrileri Allah bile sevmez
Öyle değil erkek kendisini ATM olarak gören bir kadınla arkadaşlik kurmaz
Belki hediyeye layık görmüyor seni sende onu cimri zannediyorsun.;)
Verdiğin örnekle herkes hedefinin maddiyat olduğunu dusunur cimrilik bu değil çünkü
Cimrilik şeytandırdır. Parasını sakınan duygularını da sakınır mesele cidden para değil
Cimri erkek soğuma sebebidir
Kim bu Makbileg 🥴
Bunlar micmiyorki acıkırız diye
😂😂😂😂
Cimri hiçbir canlıya tahammülüm yoktur
kesinlikle doğru tespit
Cimriye selam da verilmez ayhhh.
Doğru cimri erkek kahve ısmarlamaz
Cimri erkeği anası sevsin
Cimri olanlar uzak dursun
Cimri insanla anlaşamam
Değil erkekle nefes alan hiçbir canlıyla