30'lu yaşlarda cilt, eklem, tendon sağlığı kaybedilir.
40'lı yaşlarda kalp damar sağlığı kaybedilir
50'li yaşlarda ic organlar eskisi kadar çalışmaz
70 yaşında bütün vücut nerdeyse yıpranmış olur.
30'lu yaşlarda cilt, eklem, tendon sağlığı kaybedilir.
40'lı yaşlarda kalp damar sağlığı kaybedilir
50'li yaşlarda ic organlar eskisi kadar çalışmaz
70 yaşında bütün vücut nerdeyse yıpranmış olur.
Cevap
5Cevap
evet biliyorum maalesef
40 yaşındayım, eklem tendon sağlığım herhangi bir genç ile aynı. Ezbere bilgileri ne çok seviyorsunuz
30 yaşından itibaren eklemlerdeki su giderek azalıyor ve eklem esnekliğini kaybediyor.
Herhangi 20 yaşındaki bir gencin yapacağı tüm fiziksel faaliyetleri gayet rahat yapabilecek durumdayım. Hatta iddialıyım, benim yaptığım bazı şeyleri her 20li yapamaz
Mesele kick boks antrenmanı.
Susarsın böyle iste ;)
Evet yaşam süresi bundan ibaret doktorluk ve teknoloji ilerlemesiyle yaşam süresi uzadı.
İnsan ömrü uzayınca gençlik değil yaşlılık uzuyor. 30 yaşındaki insanın görüntüsü değişiyor mu Yok veya fiziksel performansi. 30 yaşında hala eklemler bitik
İnsan ömrünün uzaması gençliğim uzamasına hiçbir etkisi yok
Kromozomların q kolları traşlanmış oluyo ve ölüyoz djdjjd
Telomer kısalması mı
Hayır direkt kromozom
Kaç yaştan itibaren
her bölünmede
O zaman dogdugumuzdan beri yaşlanıyor muyuz yani
Yok gençleşiyoz
Yaşanan hayat şekline ve motivasyona göre değişir
Eklemlerdeki sıvının azalmasının yaşam tarzı ve motivasyon ile ilgisi ne
Kendine bakan insanlar doktora bile gitse 15 yaşındaki insanın sağlığına sahip sözünü cok duyarlar
Dizdeki sıvı tabiki azalacak
Ama vitaminli kolajenli beslenen insanlarda daha az olucak
Yani aslında çok basit kendine iyi bakan insanlar geç yaşlanır
30 yaşında o kütük gibi eklemelerle ben gençken yasayamadiklarimo yaşamak istemiyorum
O zaman siz kendinize o kadar da iyi bakamamışsınız
Daha o işe gelmedim ama öyle oldu çok aynen öyle olduğu için.
*O yaşa
maalesef çoğumuz gerektiği gibi kendimize bakamıyoruz
Ya bunu umursamıyoruz
ya da mazeretlere sığınıp hayatı göz ardı ediyoruz
Ama hayatı elimizden geldiği kadar kurallara uygun yaşarsak daha dinç yaşlılar olabiliriz
Doğrudur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu hepimizin bir şekilde yüzleşeceği bir süreç ama moralini bozma! 🥰 Yaşlanma tamamen doğal bir şey ve aslında elinde bazı harika araçlar var bu süreci sağlıklı ve güzel bir şekilde yaşamak için! 💃 Özellikle 30'lu yaşlardan itibaren cilt sağlığına dikkat ederek başlamak harika bir fikir. Nemlendirmek ve düzenli güneş koruyucu kullanmak yaşlanma belirtilerini minimize edebilir. Kolajen destekli ürünler veya cilt bakım rutinleri de kesinlikle çok etkili.
Yeni yıla girerken kendine zaman ayır ve 2025'te sağlık rutinlerine biraz daha özen göster. Belki de haftada bir yüz egzersizi yapmayı denersin? Hem eğlenceli hem de etkili! 🌟 "Yaşlanmak kaçınılmaz, ama güzel yaşlanmak elimizde!" diyelim ve her yaşın güzelliğini kutlayalım. 💖