Cilt kaç yaşından itibaren yaşlanır. Mesela 25 yaş çok mu erken?

Cilt kaç yaşından itibaren yaşlanır. Mesela 25 yaş çok mu erken?

Bu durum kişinin genetiğine, yaşadığı hayata, cilt yapısına, beslenme şekline göre bile değişebilir. Herkes için aynı yaşı veremeyiz şu yaşta yaşlanır diye. 25 yaş erken ama mümkün. Cildine iyi bakmazsa, genetiğinde çabuk yaşlanma varsa yavaştan başlar o yaşta.
Cilt yaşlanmasının genlerle alâkalı olduğunu düşünüyorum. Meselâ ablam 41 yaşında ama en fazla 30 zannediyorlar. Benimde küçük gösterdiğimi söylerler. Genetik faktörler çok etkili. Bir de cilde iyi bakmak gerekiyor.
Korelilerin cildi nasıl daha parlak ve pürüzsüz duruyor. Adamlar hem kendilerine bakıyorlar hem de gen olayı.
Bu kişiye göre değişir kişinin hayatı yaşadığı olaylar hissettiği duygular, yaptığı ve kullandığı veya kullanmadığı bakım ürünlerine göre değişir yani buna belli bir yaş söylemek doğru olmaz
Cevap
19Cevap
Bence herkes için geçerli olan bir yaşlanma yaşından bahsedemeyiz, ben cildin yorulmaya başladığı anda yaşlanmaya da başladığını düşünüyorum
25'ten sonra yaşlanıyor. Hatta hiç cildine bakmazsan daha erken yaşlarda yaşlanır.
Bakım yapmayı bıraktığın zaman
30 dan sonra ve kötü beslenilirse
Eğer hiç bakmazsak 20 yaşından sonra yaşlanmaya başlıyor. Yılların acıması yok maalesef.
30'dan sonra kolajen lifler zayıflamaya başlıyor. Bunun tedbiri için 25'de önlem almaya başlamak lazım
bence de, cildimizi ihmal ediyoruz ama bakmak lazım.
İnsana bağlı, hangi iş ile meşgul?
Stresli ise hayat erken buruşur.
Onun için ne yapıyoruz?
Stresten uzak duruyoruz.
Olgunlaşmaya başladıktan ve bazı sorumluluklar ağırlaşmaya başladıktan sonra.. sinir stres insanı daha çabuk yaşlandırır..
Makyaja ne kadar erken başladıysan cildin de o kadar erken yaslanir.
Dolgu, botox vs yaptirildiysa daha geç tabi, şimdi kızlar 25 inde Botox yaptırmaya başlıyor.
Ben 32 yaşındayım ama 25 ten sonra minik değişiklikler hisseder oldum. sigara ve alkol kullanımı olduğundan içmeyenlere göre daha özen göstermem gerektiği için bir şekil yavaşlatmaya çalışıyorum. ama genetiğin de etkisi yadsınamaz
Türkiye'de normaldir. Stresten kanser de olur ölür gider hatta.
Genetik ve çevresel faktör çok fazla 30 yaşında da kırışan cilt yapısı var. 18 yaşında da. Bazıları daha da ge elbette. bence stres ve yeme bozuklukları da çok etkili. Paketli gıda tüketimi vs.
21 yaşındayım gözlerimin kenarı kırışmaya başladı bile gülme çizgimde var ne zaman başladığıının bi önemi yok sen önlmi al şimdiden
19 yaşındayım yüzümde kırışıklıklar olmaya başladı yaşadığın olaylara bağlı
Yaa ruhlar yaşlanmasın ciltte nee
Bu kadın kimmiş ya
Sanırım yaş 45 i devirdik ten sonra
40 45 arasi belki oda iyi bakarsan hic
Stres yaşanılan her an...
22 bile oluyor kimi zaman
45 gibi başlıyor sanki
Sağlıksız beslenme çok büyük etken bence
25 30 yaşlarında olabilir
30'dan sonra ufak çökmeler başlar.
35 derim
35 den sonra
27 yaşındayken bankaya gittiğimde 18 yaşımdan küçük olduğumu sanıp kimliğimi görmek istemişti veznedar.
Senin yaşında ilerleyerek
25 li yaşlarda
30 da başlıyor ya
30 dan sonra
Bence 35’ten sonra
Yaşını aldıkça
40 yaşından sonra.
20’den itibaren başlıyor yavaş yavaş
Kırklı yaşlarda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?