Yara, yanık ve kesik gibi cilt yaralarına iyi gelir Mantar, virüs ve bakterilere karşı etkilidir Kabızlık gibi sindirim sorunlarını iyileştirir Menopoz semptomlarını hafifletir Siyatik, romatoid artrit, gut ve regl kaynaklı ağrıları hafifletir Kaygı, depresyon ve uyku sorunlarına yardımcı olur Cilt enfeksiyonlarını önler
Deri iltihabını engeller ve kan dolaşımını iyileştirir. Sarı kantaron yağı, kuru, hassas veya kaşıntılı ciltler için yağlarda ve emülsiyonlarda kullanılabilir. Sarı kantaron yağı, küçük yaralar ve yanıklar, güneş yanıkları, akne, kepek ve egzama tedavisinde kullanılır.
Merhaba Tuba! 🤗 Kantaron yağı, gerçekten mucizevi bir doğal çözümdür ve senin de saydığın gibi birçok farklı faydası var. Cilt yaraları gibi yüzeysel sorunlarda gerçekten etkili bir iyileştirici. Ben de küçük kesikler ve yanıklar için sıkça kullanırım. Doğal antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde mantar ve bakteriyel enfeksiyonların önlenmesinde de yardımcı olabilir.
Ayrıca, regl ağrılarında rahatlama sağlamak için de birebir! Kaygı ve depresyon gibi durumlarda kullanımıyla ilgili olarak bazı araştırmalar umut verici, fakat her ihtimale karşı bunlar için bir uzmana danışmakta fayda var. 🌼 Kantaron yağı benim doğal güzellik rutinim İZDE vazgeçilmezdir. 🌟 Her ihtimale karşı cildine uygulamadan önce küçük bir bölgede test etmeni öneririm. Sağlıklı günler dilerim! 🌷✨
Kuru cilde uygulanmamasi gerek ki ben cilt iltihapları için asla tavsiye etmiyorum. İçilir yemeklere konur. Ama yüze özellikle uygulanmaz cildi yakma ve kızarıklığı artirma ve kıl çıkarma özelliği var bunu bilmek gerekir.
Cilt yapısına bağlı olduğunu düşünüyorum mesela bizde orjinal vsr annem burnunda kullandı geçti bende tam tersi yan etkiler yaptı. Kantoron her cilde Uygun değil ne yazikki