Beyaz saç çıkması, enerji azlığı ve cilt parıltısının kaybolması yaşlılık belirtileri olarak düşünülebilir, ancak bunlar her zaman yaşlanmanın kesin işaretleri değildir. Bu belirtiler, çeşitli faktörlerin bir sonucu olabilir:
1. Beyaz Saç: Beyaz saç, genetik faktörler nedeniyle erken yaşta da ortaya çıkabilir. Stres, hormonal değişiklikler ve beslenme eksiklikleri de beyazlamayı hızlandırabilir.
2. Enerji Eksikliği: Yetersiz uyku, stres, beslenme sorunları, vitamin eksiklikleri (özellikle B12 ve D vitamini), tiroid sorunları gibi çeşitli sağlık sorunları enerji düşüklüğüne neden olabilir. Bu belirtiler, yaşla birlikte görülebildiği gibi, genç yaşlarda da ortaya çıkabilir.
3. Cilt Parıltısının Gitmesi: Cildin ışıltısını kaybetmesi, çevresel etkenler (güneş ışığı, kirli hava), stres, yetersiz su tüketimi, beslenme eksiklikleri ve hormonal değişikliklerden kaynaklanabilir. Yaşlanmayla birlikte cilt doğal olarak kolajen ve elastikiyet kaybına uğrasa da, genç yaşlarda da bu belirtiler görülebilir.
Bu belirtiler sadece yaşlılık değil, yaşam tarzı, genetik faktörler ve sağlık durumu ile de ilişkilidir. Düzenli uyku, dengeli beslenme, stres yönetimi ve cilt bakımı gibi adımlarla bu belirtiler hafifletilebilir. Eğer bu tür belirtiler sizi rahatsız ediyorsa, bir sağlık uzmanıyla görüşmek de faydalı olabilir.11 Yorumla
Soran1 yılAynen kardeşim sen ne iş yapıyorsun bilgileri nerden buldun
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBu yaşlılık değil hanımefendi. Yaşınız daha genç. Sizde büyük ihtimalle stresten kaynaklı bir şey var. Takıntı, aşırı kaygı, aşırı düşünce, tedirginlik, monoton hayat, hayatta bir hedefin olmaması ve buna benzer psikolojik şeyler bunları olmaması gereken yaşta yapar.
010 Yorumla
Soran1 yılOlabilir mantıklı buldum çok
Cevap sahibi1 yılBu görüşüm benim düşüncem değil tıp bilimi (psikoloji-anatomi). Bunlardan hangisi sizde varsa (eminim 3-4 tanesi var ) lütfen üzerine gidin ve elinizden geleni yapın olmuyorsa profesyonel destek alın. İnsanları sevmek zorunda değilsiniz ( ki pek sevilecek insan kalmadı ) ama hayatı sevin ve yaşama sevincinizi kaybetmeyin, içinizdeki çocuğu büyütmeyin. Bunları yaparsanız göreceksiniz dişleriniz hariç her şey düzelir. Dişe de implant yaptırırsınız artık.
Soran1 yılÇok mantıklı 👏🏻👏🏻🤝🏻
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim. 6 ay sonra bir fotoğrafınızı paylaşıp "Nasılımmmmmmmm" sorusu bekliyorum.
Soran1 yıl😅 yok ya resim paylaşmam hem paylaşsam ne bilcen
Cevap sahibi1 yılHaddim olmayarak sizi tanımadan 3-4 psikolojik tanı koydum size. Hem biraz tebessüm ettirmek hem 6 ay sonra başarabileceğinizi, sizi cesaretlendirip güzellik ve ışıltınızı paylaşabilecek kadar iyi olacağınızı size esprili bir şekilde anlatmak istedim.
Cevap sahibi1 yılMutlu olmayan evliliklerde sorunu hemen tespit edip çözüm aramak, çözümü yoksa derhal boşanmak gerekir. Çocuk var, ailem ne der, el alem ne der, düzelir zahar gibi şeylere takılıp huzursuz ve mutsuz evliliği sürükleyerek götürmeye çalışmak maalesef sorunuzda belirttiğiniz yıpranmışlıklara sebep olur. Sizi yaş değil yaşadıklarınız yıpratmış.
Soran1 yılBaştan zorlandım korktum aile baskısı ile evlendim görücü sonuc şaşırtmadı
Cevap sahibi1 yılSorunlar hangi yıl başladı ve kaç yıl sürdü?
Cevap sahibi1 yılEvliliğiniz kaç yıl sürdü?
Bence bunlar yaşlılıktan değil çünkğ aynı sorunlar 18inde 20sinde de olabilir. Tamamen mutsuzlukla ve stresle alakalı. Yaşam enerjiniz gitmiş olabilir. Kendinizi meşgul edecek işler bulun. Asıl yaşlandıran şey kilodur. Kilonuza dikkat ettiğinizde ve ideal kiloya düştüğünüzde kendinizi genç hissedersiniz. Çünkğ hala gençsiniz sadece zaman ve yaşadıklarınız sizi yormuş
12 Yorumla
Soran1 yılGenç birinden bu sözleri duymak güzel teşekkür ederim 🌸🫡🙏🏻
Güzellik & Bakım konusunda 758 cevap paylaştı. Saç beyazlaması genetik bir durumdur aynı zamanda. Diğerleri yaşlılık belirtisi olabilir. Eklemek gerekirse sese tahammülsüzlük ve yalnızlığı sevmek de buna dahil..
13 Yorumla
Soran1 yılAynen evetttt
Soran1 yılRicalar😀🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 47,4b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet yaşlılık belirtileri
00 Yorumla
1 yılİlk once cok su ictigine emin misin cildimizi en cok etkileyen şey beslenmemiz. Dişler de aynı şekilde stresten olur. Düzenli bakım yapmalısın aksatma tuzlu su ile gargara yap sürekli.
Sac beyazlamasi genetik de olabilir benim saclarim 16dan beri beyazliyor (zor hayat yasadigimiz icin de olabilir bundan emin degilim)
12 Yorumla
Soran1 yılSaçların güzel sen mi bozuyorsun teşekkürler samimi yardımcı cevabınız için
- 1 yıl
Tesekkur ederim evet kendim boyuyorum
Güzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı. Güzelliğine güzellik kat ki enerjin yükseksin mesela güzel bi kuaför randevusu güzellik salonu randevusu harika olmaz mı saçlarını boyat yüzüne dolgu yaptır bi cilt bakımıyla da ışıldat cildini.
Erkeklerin güzelliğinizi mutluluğunuzu elinizden almasına izin vermeyin 💖🌸20 YorumlaBende yok beyaz sanırım genetik, bide herseyi kafaya takmamak lazım ruhun genç olursa, beden genç kalır. Beslenme falan da önemli, Allah sağlık sıhhat versin şekerim.
32 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler canım 😀🤝🏻🌸🤍🫡
- Güzellik & Bakım konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yıl33 yaşındayım beyazlarım zaten var ama doğuştan daha güzeldim aşık olunca bir hata yaptım saçlarımı yoldum baya etkilendim üstüne boyattım daha saçlar daha ortada yine görünmüyor ama daha gôrünür artık dişlerim bence alt taraf sorunlu bence üst güzel bir şey lekesi var sanki ilaç lekesi herhalde başka üst iyi kaşlarım kopuyor saçım kopar
10 Yorumla meme uçları orası burası kararmaya başlamış sarkma :) abartma dostum daha 32 yaşındasın iş bitmemiş 35 i geçince belki . 18 yalşında beyaz saç olan var. ırsii diş dökülmesi demir eksikliği belli ki zayıfsın uzun boylu
12 Yorumla
Soran1 yılYoo kısayım 155
1 yılSenin kadar olmasa da 34 yaşındayım ben de sakallardan başladı 😄
23 Yorumla
Soran1 yılMesleğin nedir iş yorucu ise o da yıpratır
- 1 yıl
İşim rahat masabaşı da O da kafayı yoruyor. Her türlü kaçış yok 😊
Zaman acımasız
Soran1 yılAynen
1 yılBende de beyaz saç var dogustan hemde ama yinede bu beni yaşlı yapmiyor
13 Yorumla
Soran1 yılTabiki 20 yaşında gençsin tazecik😀
- 1 yıl
❤️😂 oyle deme ya bi bakmisim 30 gelmisim artik o yaslar. gozumde çok küçüldü ya valla küçük gozuyle bakiyom hala sende tazesin 45 kadar vaktin var
Soran1 yıl😂 45 kadar vaktim var sevindim
Gizli Üye(25-29)1 yılBunlar yaşla alakalı değil bence pek, bunları 20 lerindeki çoğu insan da yaşıyor, bu, hayatından memnun olmamakla, ülke gündeminin insanı yorması, geleceğe karşı ümitsizlikle alakalı, içimiz bitmiş tükenmiş umudumuz yok, enerjimiz tabiki olmaz, o da dış görünüşü de etkiliyor işte
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılGeçim sıkıntısını yazmayı unutmuşum, insanı bitiren yaşlandıran bitiren başlıca sebep o, zengin kaygısız insanlarda bu yok
Soran1 yılAynen e. i. g yapcam geçim sıkıntısı ekonomi zaten başlıca sebep bide boşandım hayat mücadelesi yordu beni hepsi kader zorlasam da olmuyo
Beyaz saç çıkması, enerji kaybı ve cilt parıltısının azalması, yaşlanma belirtileri olabilir. ya bu durumlar stres, beslenme eksiklikleri veya hormonal ve genetik te olabilir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen saçları daha 18 yaşında beyaz olan gördüm. Ona çok takılma. Ama cilt ve diş çok önemli. Bunun yaş ile ilgisi yok. Sen sigara içiyor musun? Hayır 40 yaşında ablam var o kadar sorunu yok. Ama 45 yaşında abimde sigara nedeniyle dişlerinde sararma var. Fircaliyor ama geçmiyor. Hep sigara yüzünden. Bu yaştan ziyade yediğin içtiğinle de ilgili. Senden büyük 33 yaşında ablam var. 6 çocuk doğurdu. Cildi pırıl pırıl. Bu hem genetik hem de yemek içme. Yediğinizi içtiğinizi çok basite alıyorsunuz.
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 470 cevap paylaştı. Yaşın çok genç ama ne yaşlılığı😄Enerji düşüklüğü kendini böyle gösteriyor vucutta ve özel hayata da yansıyor. İstersen enerjini yükseltmek için sana söylerim ne yap.🙈
10 YorumlaYakında başlar diye düşünüyorum ama kendine bakarsan biraz daha uzayabilir
30 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 347 cevap paylaştı. benden daha kötü durumda olanlar varmış bu beni mutlu etti şu an 😂😂 şaka bi yana dişler önemli ihmal etme bence çok gençsin daha
10 YorumlaBunlar yaşlılık belirtileriyse hayır çok şükür 1 tanesi bile başlamadı da yaşım genç ondandır
11 YorumlaSen ölmüşsun de gommemisler olabilir mi 😅😂🤣 standart sende olanlar tr de yaşamak zor öyle yurt dışı yurt dışı dolaşmak kolay sıkıyorsa tr gelip yaşasınlar 😂
02 Yorumla
Soran1 yılAynen çok doğru
1 yılMagnezyum ve potasyum eksikliği belirtileri bunlar. Maden suyu limon için iyi gelir
10 Yorumla30 yaşındayım benim saçlarım 10 yıldır aklar düşmüs enerjim desen zaten hiç bir Zaman olmadı öyle işte 🥲
14 Yorumla
Soran1 yılSarılalım aynı durumuz ama fark sen hiç evlenmedin bekarsın 🙏🏻🫡
Soran1 yılHa iyi daim olsun maşallah 🌸🙂
1 yılTeyze Sen ölmüşsün de üzerine toprak atanın yok. Konum at konum. Hemen küreği kapıp geliyorum 😛
017 Yorumla
Soran1 yılHost ne ölmesi sağlığım çok yerinde
- 1 yıl
Memeni yerim sus bakiiim
Soran1 yılOkuyup yanlış anlayacaklar olur diye düşündüm yazıyorum böyle sarsıntı yorumları hiç ciddiye almıyorum cevap dahi yazmaya tenezzül etmem
- 1 yıl
Uuuuv
Çok atarli
Ama çok da tatlış
Yerim ben seni fıstık 😛
Soran1 yılKomiksiniz ya Allahın abazaları😅 yallah
- 1 yıl
75B ise memciklerin
Bul beni kelebeğim 😛
Soran1 yılSana engel atıyorum pis sapık abaza insan ol yeter kudurma
Soran1 yılAllahin salağı zaten engel atmışım nasıl yorum yapıyorsun
- 1 yıl
Puhaha kudur xürtük garı😆
Soran1 yılO * sensin köpek kudurma defol
- 1 yıl
Bebeğim o ifadeyi sana hakaret amaçlı demedim. Sert ve küfürlü becerilmeyi seven İtaatkar ve xürtük ruhlu Zayıf vücutlu kadın seviyorum ben. O yüzden dedim
Soran1 yılDefol benim sorumda bana sarkıntılık yapıyorsun birde küfür saygısızlık ediyrousn o surtuk sensin
- 1 yıl
Bebişim sen neden bu kadar gerginlik
Hiç sevmediler mi seni
Soran1 yılDefol mal manipülasyon yapma
- 1 yıl
Seni önce kedi yavrusu gibi okşayıp koklayıp öperek sevmek...
Sonra da domaltip Kalça yanaklarını delice tokatlayarak becermek lazım hatun...
Ancak o zaman sakinleşirsin
Ancak o zaman kurtulursun hırçınliktan...
Soran1 yılHost köpek Allahın salağı 💩sun defol artık
- 1 yıl
Bebeğim senin beyin Yaşın ile kimlik Yaşın uyuşmuyor. Beyin Yaşın 17 de takılı kalmış senin
1 yıls. ksi azalt
kantaron yağı kullan (yüzüne ve saç diplerine)
bol su iç
maddi durumun yeterliyse implant yaptır dişlerine06 Yorumla
Soran1 yılCinsel hayatım yok zina olayım yok
- 1 yıl
evli değil misin?
Soran1 yılDeğilim
Soran1 yılSenin beyninin akü sü kaç acaba soruların kadar saçmalık yok dikkat eksikliğin mi var neyse
Soran1 yıl😂Ne kadar cahil
- 1 yıl
He he
öyleyim
Ben de boşandım. 25 yaşında saçlarım beyazladı. Yoran erkek beyazlatıyor
12 Yorumla
Soran1 yılGeçmiş olsun sitede hayat zor daha da zorlaşıyor boşanınca sevsen sevemiyorsun karşı daki insanlar saygı duymuyor zor yani ama yapacak bisey yok
Suyu az tüketiyondur sitresin üzüntün çoktur da ondan
14 Yorumla
Soran1 yılEvet olabilir stres üzüntüm çok
Soran1 yılEkonomide yok haliyle insanlar bitik durumda oluyor her şey yaşam lüks oldu fiyatlar yüksek her yerde her şeyde yani
1 yılSen çok erken yaşlanmaya baslamışsın ya beybi. Ben 46 yım. Hala dişlerim inci gibi yerinde. Hala formumdayım. Bırakma kendini. Doparlan gari.
00 Yorumla
1 yılEnerjim yok heveslerim yok vitiligom olduğu için saçımda zaten Beyazlar var ve henüz 20 yaşındayım lütfen yaşlılık belirtileri olmasın 😂
00 Yorumla
1 yılBu insanların biraz kendi elinde olan bir şey saldım çayıra mevlam kayıra hesabı
00 Yorumla
1 yılErkeklerden uzak hayat sürmek insanı gençleştirir. Tavsiyem tek başına takıl ve spor yap.
00 YorumlaEvlilik böyle işte insanı yıpratıyor keşke hiç evlenmeseydik
00 Yorumlayaş sadece sayıdır hayatın tadını çıkartmak lazım düşünce insanı daha yaşlı yapar
00 Yorumla
1 yılKötü besleniyor olabilirsin.
14 Yorumla
Soran1 yılStres üzüntü var ondan bence yoksa ickinsigara yok herseyide yiyen biriyim kiloda az değil 63
- 1 yıl
Bu yaşta enerji düşüklüğünün başka ne sebebi olabilir, bir rahatsızlık yoksa.
Soran1 yılOnu bilmiyorum işte enerji yok zor uyuyorum uyanmam zaten keyifsiz kahvaltı hazırlayıp yemek zor sırf kilo vermiyim diye yicem yoksa farkındayım bu ara iyice depresif oldum en son konuştuğum kişi küfür etti engel attı nasıl böyle yaptı aylarca konuştuk seviyorum diye değişti yok sen acı çekersin ondan yakınlaşmadım bi sürü şey dedi bilmiyorum hepsi ağır geldi hangisi doğruydu falan dengem bozuldu
- 1 yıl
Uyku sorunu varsa bu da her şeyi kötüleştiren bir durum maalesef.
Gizli Üye(36-45)1 yılSen yaşlan ben gencim siz evliyseniz bakın kendinize biraz
00 Yorumla
1 yılMaalesef evet
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 779 cevap paylaştı. 23 yaşında saçlarım beyazlamaya başladı 😅 genetik
10 Yorumla
1 yılYaşlanmişin benim gibi
10 Yorumla
1 yılYok gençlik belirtisi dişlerin dökülürse yerine yenisi çıkacak sen tekrardan gençleşeceksin
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 997 cevap paylaştı. Doping yapmak lazım sana ☺️
10 Yorumla
1 yılAğzında diş kalmayinca haber et bana
06 Yorumla
Soran1 yıl😂 neden komiksin
- 1 yıl
Sevgili olalım mi
Soran1 yılHayır
- 1 yıl
Elini ayağını opem sevgili olalım
Soran1 yılKapattık kardeşim 😂no hayır asla
- 1 yıl
Sevişelim o zaman hdhdbf
Zor ilişkiler yıpratıyor ne yazık ki 😔
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim 23 yaşında beyazlarım çıktı
10 Yorumlapoztif olmayı denee
00 YorumlaYaşlılar kulübüne hoş geldin
00 Yorumla
1 yılBaşka bilemiyorum ne ya bi menopoz kaldı zaten
00 Yorumla
1 yılKanka bı ayağımız çukurda artık be
00 YorumlaBeden değişir ama ruh hâlâ gençtir...
00 YorumlaOlsun en güzel yaştasın.
00 Yorumlamaalesef öyle birde kullandığın bakım ürünlerinden
00 Yorumla
1 yıl12 yaşından beri saçlarımda aklar var
00 YorumlaKuduzluk belirtisi gibi duruyor
00 YorumlaAynı durum beeaa yaşlanıyoruz galiba 😏😏
00 YorumlaElbet birgün kendine gelirisin hanimefendi 🙂🙂
00 YorumlaOlsun abla çok kafaya takma bunları
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 586 cevap paylaştı.
1 yılBaşka yerler düşmediyse sorun yok ya :D
00 Yorumla Sal gitsin, genciz güzeliz daha
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl62 degilsin kendiine gel
02 Yorumla
Soran1 yıl👍🏻
Cevap sahibi1 yılYeni birini bul 18 lik olcan. Hadi kos kosss
1 yılStres belirtisidir
15 Yorumla- 1 yıl
Soru hakkım bitmiş. Bir soru hakkını kullansak lütfen 🥰
- 1 yıl
Öyle bir seçeneğim varsa neden olmasın
- 1 yıl
Ben sana soracağım soruyu özelden göndereyim. Sen kendi profilinde sor. Fotoğraflı bir soru çünkü. Nasılım diye soracağım
- 1 yıl
İyice delirdin sende haha
- 1 yıl
Bir soru sorsak nolur ya sanki
- Güzellik & Bakım konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılDaha değil.
10 Yorumla
1 yılBilmiyorum görmeden bişey diyemem
10 YorumlaNoldu sana böyle bu yaşta yaa 😂
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 547 cevap paylaştı.
1 yılÇare spor 💪
02 Yorumla
Soran1 yılAynen
- 1 yıl
Disiplin de getiriyor hayatına süper oluyor.
Olabilir
00 YorumlaOzaman sana allahmet eylesın😁
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler