Yağ bazlı temizleyiciler gerçek anlamda yağ formda ve ana temizleyiciden önce kullanılırlar. Bazı markalarda temizleme balmlarıda vardır. Balmları genelde kuru ciltler için kullanır. Ama mutlaka cilde uygun su bazlı veya krem, köpük formla akabinde temizlenmelidir. Çift aşamalı temizlik için yağ bazlı temizleyeci veya balmları kullanılır.
Soran
1 yıl
Benim karma bir cildim var yeni cilt bakımı yapmaya karar verdim ve doğrusunu söylemek gerekirse nereden başlayacağımı bilemiyorum. Tiktok'ta bu markanın çok iyi olduğunu gördüm. Temizleyici tonik serum nemlendirici ve güneş kremi vardı bunları kullanırsam yüzümün büyük gözenek ve siyah noktalardan sivilce ve kızarıklıklardan arınıp tertemiz pürüzsüz bir cilde dönüşeceği umuduyla yarın batsın veya Gratis gibi bir yere uğrayıp onları satın alacaktım. Bazı yerlerde de çift aşama diye bir şey var yağ bazlı su bazlı bunlar benim kafamı karıştırdı hangi ürünleri alsam acaba? Nereden başlasam? Bir tavsiyen var mı sırasıyla?
Bir tane yağ bazlı temizleyicin olsun maruderm markası var onu alabilirsin. Çok başarılı. 1 tane aslında sana temizleyeci yeter la roche şart değil. Benton markası var o çok güzel yeşil çaylı her ciltte tolere ediyor. 1 tane de nemlendiricin olabilir onu da ısntree emulsion olarak seçebilirsin. Tonik olarak essence formu önerebilirim. Isntree aha %8 var o çok iyi.
Sıralamaya gelirsek
Sabah sadece bir parlama veya yağlanma hissedersen temizleyici kullan yoksa hiç kullanma sadece suyla yıka Sonrasında nemlendiricini sür ve güneş kremi bu kadar.
Akşama gelirsek Yağ bazlı temizleyiciyle her akşam mutlaka temizlik yıka Sonra yüz temizleyicinle 2 3 dakika temizlik ve yıkama. 2 günde 1 akşamları ısntree aha essence bir pamuk yardımıyla temizlik.4 5 dk emilmesini bekle ve nemlendiricini sür.
Ama dediğim gibi ısntree aha her akşam değil 2 güne 1. Rutinin hep bu olsun tonik yani essence kullanmadığın günlerde aynı rutin☺️☺️
Ben bundan kullanınca yüzümde sivilce çıkardı. 4-5 tane gecwsinde çıktı yani ve direk çöpe atmıştım. Her cilde her ürün iyi gelmiyor maalesef. Deneme yanılmalara kaldı işimiz