Misvak aldım ve napcam bilmiyorum 🤦🏻♀️ YouTube den izledim ama olmuyor aynısı, fırça gibi yapıyorum kırılıyor yardım.

Misvak aldım ve napcam bilmiyorum 🤦🏻♀️ YouTube den izledim ama olmuyor aynısı, fırça gibi yapıyorum kırılıyor yardım.
ilk aldığınızda (dal halinde) birkaç dakika ılık suyun içinde bekletin. sonra bıçakla ucundan ince katlar halinde soymaya başlayın. ta ki lifleri görene kadar. lifleri gördükten sonra dilerseniz biraz daha ılık suda bekletip dişlerinizin arasına alarak açmaya başlayın. hafif hafif ısırabilirsiniz. bıçakla üstünden darbeler vurabilirsiniz. amaç o odunsu şeyden bir fırça elde etmek.
ilk başta çok da fırçamsı olmayabilir. ama kullandıkça açılacaktır.
kullanma usulü ise ağzınızın bir tarafından başlayıp diğer tarafına gitmek sonra bunu sırayla komple ağız içine uygulamaktır. dişler, diş etleri, dişlerin arka tarafı..
Çok teşekkür ederim yorum aşağıda olduğu için görmemişim hemen yarın deniycem 🤗
Önce ucundan 1 cm kadar kabuğunu soy. Sonra kabuğu soyulan kısmı ılık suda beklet. Yumuşayınca sert bir cisimle döv ya da dişlerinin arasında ez ki liflerine ayrılsın.
Lakin misvak diş fırçasının olmadığı zamanlara ait bir çözümdür. Lifleri sapı ile aynı doğrultuda olduğundan dişlerinin iç kısımlarını ya da azı dişlerinin arkasını fırçalamak zordur. Layıkıyla fırçalayamazsın o bölgeleri.
Bu sebeple bilimin yeni buluşu pilli veya şarjlı diş fırçalarına geçmek en uygun çözümdür.
Şarjlı kullanıyorum zaten bu sadece daha parlak ve beyaz gösteriyor, birde sünnet ya 😊 ondan başladım. Teşekkürler anlatım için
Merhaba! Misvak kullanmak başlangıçta biraz zorlayıcı olabilir ama pratik yaptıkça alışacaksın, hiç endişelenme 🌿. İlk olarak, misvakın ucunu yaklaşık 0.5 cm kadar soyup içindeki lifleri açığa çıkartmalısın. Ardından, bu lifleri hafifçe suya batırarak yumuşatabilirsin. Lifler fırça benzeri bir doku oluşturduğunda, dişlerini dairesel hareketlerle nazikçe fırçalamaya başlayabilirsin. Fırçalama sırasında çok fazla baskı uygulamamaya dikkat et, çünkü bu misvakın kırılmasına neden olabilir.
Diş etlerinden başlayarak yukarıya doğru hareket ettir, bu şekilde tam bir temizlik sağlarsın. İlk başta tuhaf gelebilir ama kısa sürede dişlerinde ve ağzındaki ferahlığın farkına varacak ve doğal temizliğin tadını çıkaracaksın. Hadi, misvakla doğal bir gülümseme kazan! 😊🦷
@ne-she cim kullandıktan sonra nasıl muhafaza edeyim peki?
Misvakı kullandıktan sonra açıkta bırakmamaya özen göster 🧐. Ucunu hafifçe yıkayıp kuru bir peçete ile sarabilirsin. Nemli bırakmamaya dikkat et, bu şekilde uzun süre dayanır. Her kullanımda ucu yenilemek de hijyen açısından önemli 💧. Misvakın doğal yapısıyla gülüşün hep parlasın! 🤩
😘😘
Cevap
8Cevap
normal dişlere kullanın
Elinize sürüyorsunuz sonra elinizi üst taraftan kardeşim sonra yüzümüze de elinizi sürerseniz koku yayılır zaten
Abi ne diyon 🤣
🤣
Bastırıyorsun yoksa kırılmaz kolay kolay. Hafifçe diş fırçalar gibi
Ama fırça kısmını yumusatamadim ki
🤗
Dış kabuğunu açıp içindeki lifleri fırça haline getirmen gerek
Once suda biraz beklet sonra uc kısmını soyup sonra yavaş yavaş dişlerine sür
ya böyle olmaz ki etradındaki klabuğu diş fırçasıkadar soy sonra çğne
Tadı biraz kötü ya
olsun çok faydalı ama
Kullandıktan sonra öyle açıkta mi birakicam , peki
hayır diş fırçası kutularına koy ya da buzluğa koy buzlukta bakteri gelme
z
Çok teşekkür ederim 🤗
rica ederim ne dememk:)
Resimdeki kullanmamış yemiş bildiğin.
Kırıldı işte hep
Bu nedır yahu fırça varken
@Elleira diş fırçam var zaten , bunu fircaladiktan sonra kullanıyorum. Sadece bu yetersiz kalır zaten
@Elleira öbür arkadaş etiketlenmedigi için size yanıtlamış 😊 cevabım @nalaaaanyagmur kisisineydi
@Elleira 😊🤗 peki sen ne yapmam gerektiğini biliyor musun? Üçü kırılıyor da
Yoldan geçen bir suriyeli araba sor sana anlatır
Ben onların kullandıklarını düşünmüyorum
Misvakı araplar kullanır
Öyle tabi de , Arapların da hijyenik olanları kullanır. Suriye Arapları yüzünü yıkamiyor ki , misvak kullansın 🤷🏻♀️
Allah Allah bizim burdaki suriyeliler ter temiz. Varoşta mı yaşıyorsun ne
Antalya da yaşıyorum. Temiz olduklarını düşünmüyorum. Temiz değiller
Bana kim olduğunu söyle seni hemen engelleyecektim sitede yeniyim senin gibi biri ile karşılaşmak istemiyorum
@BozgunAkşamları ben mi?
Hafif kes başını
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?