insanlar görecek diye çok utanıyorum. Sağlık ve estetik açısından sorun maalesef. Bu tırnağıma protez yaptırsam abdest konuları için yine sakıncalı olur mu

insanlar görecek diye çok utanıyorum. Sağlık ve estetik açısından sorun maalesef. Bu tırnağıma protez yaptırsam abdest konuları için yine sakıncalı olur mu
Neden günah olsun ki, günah algısı sadece başkalarını eleştirirken çalışıyor. Bu günah şu günah aman öyle yapma diyenlerin çoğu estetik güzeli zaten. Sen eğer vücudunda beğenmediğin bir yer var ve eğer değiştirme şansın varsa operasyonla değiştirmenin nesi günah onu anlamıyorum. Ölene kadar o psikolojiyle yaşamaktansa estetik yaptırmak sorun olmamalı, sonuçta her birey kendinden sorumlu.
Evet bir de yani böyle olmayı ben seçmedim. Neden diğer insanlardan farklı ve kusurlu yaratıldı parmağım madem değil mi
Ee yani sınav dünyası diye kendince bi teselli bulmuşlar, yok bu senin sınavın yok Allah’ın yarattığı vücudu mu beğenmiyorsun gibi saçma sapan muhabbetler dönüyor. Bu muhabbetleri yapanlar da kalkıyor burun estetiği yaptırıyor, kendi başlarına gelince Allah sınav hiç umurlarında değil.
Madem sınavsa herkesi aynı çizgide farklı farklı yaratacaktın, birisini 150 boyunda yaratıp diğerini 180 boyunda yaratıp nasıl sana aynı şartlarda hürmet göstermelerini bekleyebilirsin ki?
Aynen öyle. Teşekkür ederim 🙏
Canım, seni gerçekten anlıyorum ve toplum baskısı yüzünden kendinle ilgili kötü hissetmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Protez tırnaklar estetik açıdan kesinlikle harika bir çözüm olabilir ve özgüvenini artırabilir. Ancak dini konular hassas olduğundan bir din alimine danışman yerinde olur. Bazı alimler, suyun tırnakla tam temas edemeyeceği için protez tırnakların abdest ve gusül açısından sakıncalı olabileceğini söylerken, bazıları ise tıbbi bir zorunluluk varsa esnek davranılabileceğini belirtiyor.
Sonuçta, senin mutluluğun ve rahatın önemli. Dini hassasiyetlerini dikkate alarak karar vermen en doğrusu olacaktır. Ne yaparsan yap, kendine iyi bak ve her daim güçlü kal! 💖💅✨
Cevap
3Cevap
Neden günah olsun

Bak benimde seninkine benziyo o tip
Seninki gayet güzel duruyor aşkım benim tırnak uzunluğum seninkinin yarısı kadar o yüzden çok kötü duruyor
Yaptır guzelim tek günah bu olsun millet neler neler yapiyo ortalik bu kadar günah işlemekten çekinmeyen insan ile doluyken Aaaa sen tırnak yaptırmışsin cehennemde daglayin bunu yilllarca diyeceğini sanmıyorum bağışlaması bol olan Rab bın
Çok haklısın teşekkür ederim 🙏💜
Annemin tıpkı senin gibi aynısı, babamın normal benim ki ne annem ne babam ortası gibi olmuş mesela, babaannem anneme tosbaga elli diye uzermis gencliginde sende kimsenin bişey dmeesine müsade etme yaptır nasıl mutlu olacaksan
Rica ederim canım 🤍🌼
Evet olur. Dünyanın gördüğü kadın o tırnakla yaşıyor sen de dert etmemeyi öğren bence. Bu arada anlayabiliyorum seni neden ben diye sarıyorsundur ama yapacak bir şey olmayınca kabullenmek tek çare maalesef
Benimki nasıl böyle olsun ister miydin
Güzel bence aşkım oje sürünce filan iyi duruyordur
Ya gayet dogal ki? Hayatini insanlara gore sekillendirirsen hayattan zevk alamazsin
Günah değil, tırnağına takma kafayı
fotodaki sen değilsin ki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?