C vit. /arbutin serum gibi ürünler işe yarar mı mesela?
Merhaba kızlar, sizce cildim için hangi serumu kullanmalıyım 🧖🏻?
C vit. /arbutin serum gibi ürünler işe yarar mı mesela?
Merhabalar🖐🏻 cildim kuru olması dışında çok sorunlu değildir ama son zamanlarda sivilce ve kırmızı sivilce izleri oluştu. Alnımda da minik minik sivilce benzeri pütürlük var.
Yüzümü yıkamadan çekseydim keşke 🤭
Herkese teşekkürler.
Bi ara bildiğin yağlı olduğunu söylemiştim itiraz etmiştin. Cildin basbaya yağlı. Gözenek sivilce oluşumu bu yüzden. Neye dayanarak kuru diyosun bilmiyorum ama baya yağlı yani. Kuru sanıp kuru cilt gibi cilt bakımı yaptıysan daha da yağlanıp sebum üretmiştir yüzün. Yağlı ciltlere özel temizleyici, nemlendirici ve güneş kremi al. Serum vs alma o topa girme. Ben milyon tane ürün kullandım bu genetik ve ilaçla geçen şeyler. Doktora git roaccutane olmasa da az dozlu antibakteriyel ilaç kullan. Bağırsak sağlığına dikkat et. Yastık kılıfını sık sık değiştir. Yağlı şeyler yeme. Probiyotik ağırlıklı beslen. Stres yapma. Bi serumla gelecek şey değil bunlar ki fazla ürün kullanmak daha kötü bi hale getirir. Ne kadar az ürün o kadar iyi. Leke için güneş kremi kullan, serumlar geçirmiyor maalesef boşuna para harcama. gözenek de geçmez daha çok ilerler aksine. Belki retinol kullanabilirsin. Yüzüne dokunmamaya çalış sivilcelerini sıkmayı bırak, dokunma bile yüzüne. Günde 2 kez temizle yüz temizleyicisiyle yüzünü. Ben de bu dertten muzdaripim hepsi tecrübe bunların.
Cevap
10Cevap
Ben çok ürün kullandım daha da mahvoldu doktora git ya da uğraşma bazen stres dönemi çıkıyor geçireceğim derken ben hep gözenek oldu çıkmayan tarafta bile çıkmaya başladı
Cildin yağlı duruyor bu yüzden yağsız ve gözenekleri tikamayan serum kullanmalısın , salisilik asit kullanabilirsin ve c vitamini serum da hem kuru hem yağlı ciltler için uygundur.
Yağlı şeyler tüketince olabiliyor. Cildini temiz tutup, sağlıklı beslendiğin sürece kimyasala gerek yok bence. O kadar kötü de durmuyor ayrıca.
Aslında bir cildiyeciye görünsen daha iyi olur herkesin cildi farklı ne önersem boş olur daha sağlıklı olması açısından bir o uzmana görünmelisin
Clinique markasının 72 saat etkili nemlendiricisini seversin
Retinolu araştır derim ben biraz ilk başta kotulestirir ama sonra güzel yapıyor baya etkili
Hiçbir şey kullanma sadece bol su tüket ve yapabilirsen abur cuburu kes
Devamlı su içersen kahvaltıda akşam vb ve duş alırsan abur cubur yemezsen
Cildin yenileniyor benim öyle
Ben abur cubur yemeye başlayınca
Şu içmeye başlayınca yenileniyor.
Cildi yenileyecek şeyler tüket
salisilik asit içeren bir cilt bakım rutini hazırlamalısın. temizleyici, tonik, serum, krem olmak üzere içeriğinde salisilik asit bulunan ürünler kullanırsan 1 ay sonra cildin temizlenecektir
Konudan bağımsız olarak tombul yanaksın. Yüzüne bile görmedim ama çok tatlı duruyon lenn jsjd
Fazla oynama hastaneye git yüzün şimdi hassas ya çok ugrasirsan yüzünde çukurlar olur
su iç bol yağlı şeylerden uzak dur birde oynama bırak geçsin
Beslenme şeklini düzelt
askim cildiyeye gidersen daha iyi olur
bence c vitamini
Cildiye bilir
Bence serum kullanma genç cildin var
Kızlar size sormuş
Sivilce hepmi cikiyo
Geçmez bu
niye gecmesin gardes
daha gençsin geçer
doktoru blir