1 yılşişmanlık utanılması gereken bir şey değildir. şişmanlık yalnızca şişman kişinin kendisine sağlık açısından zararlıdır; onun dışında kimseye bir zararı dokunmaz. şişmanlarla ilgili görsel/estetik açıdan bir eleştiri ve etiketleme vardır; aşırı şişman birini gördüğünüzde yargılarsınız. hâlbuki isteyen istediği kadar yemekte ve istediği kadar kiloya çıkmakta özgürdür.
utanılması gerektiğine inanmanız, esasında kendi şişmanlığınızdan utanmaya başladığınızın veya sağlığınızı düşünmeye başladığınızın işaretidir. özgüveni olan insan, 100 kişi ona, "şişmansın ıyyy ne iğrenç!" dese de, "şişmanım ya size mi sorucam!" diyebilmelidir. ama etrafındaki insanlar, "çok şişmansın, sağlığına zararlı, ben iyiliğini düşünüyorum," dediği zaman, şişman kişi insanların sözlerinden değil, kendi şişmanlığından utanmaya başlar. bu da değişimin başlangıcıdır.
yani insanlar sizi eleştirdi diye şişmanlığınızdan utanmayın; özgür iradenize hükmedip daha fazla yememeye ve daha fazla kilo almamaya kendinizi optimize edememenize utanın.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kesinlikle üzülme ama kendin için yapman gereken şey kilo vermek çünkü kilo verdiğinde kendini o kadar iyi hissedeceksin ki sana o hissi başka hiçbir şey veremez. Yapacağın şeyi söylüyorum çok su içmelisin, biraz yürüyüş yap ve akşam yemek yeme. Gündüz öğlen yediklerinde hafif olsun. Tatlıyı yememeye çalış. Eğer dediklerimi yaparsan teşekkür edeceksin. Utanma konusuna gelince tabiki utanma ama gerçekliğin kilo verdiğinde ortaya çıkıyor yani kilolu olmak seni üzer çünkü gerçek seni yansıtmaz. Sadece bir tavsiye
00 Yorumla
Utanılacak bir durum yok ama sağlıklsız bir durum var ortada.
Aşırı kilo normal bir durum değildir, bunun sebebi bulunup düzeltilmelidir.
Son derece sağlıksız, bir çok hastalığın hatta ölüme giden hastalığın sebebi olmakla birlikte yaşam kalitesini de mahveder.
Mutlaka kilolu olmaktan kurtulunmalıdır.
Diyetisyenle bu işi çözebilir, ama işin içinde hormonel bir durum ya da farklı bir tıbbi sebep varsa doktorlar çözer ama çözülür sonuçta.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılhayır tabi ki kendinle barışık ol 89 çok da fazla değil ne kadar kilolu olduğun hiçkimseyi ilgilendirmez sadece sağlığına zarar veriyorsa kendin için kilo vermen gerek ama 89 sağlığını tehdit etmez aşırı değil 10 15 kilo versen daha iyi olur ama
01 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah Gülüşün, kesinlikle utanmamalısın! Senin zayıf ya da kilolu olman değil; en önemlisi kendine nasıl baktığın ve kendine olan öz güvenindir. 💖 Her beden güzeldir ve senin de içindeki güzelliği ortaya çıkarman için kilona aldırış etmeden kendini sevmen gerekir!
Kilo kalıcı bir şey değil, üzerinde çalışabileceğin ve değişim yaratabileceğin bir şey. Sağlıklı beslendiğinden ve aktif bir yaşam tarzını benimsediğinden emin olabilirsin. Bence kendini küçük adımlarla motive etmeye başlayabilirsin; belki yürüyüşlerle, belki de sevdiğin bir sporla.
Doğal güzelliğinle parladığını unutma, kendini sev ve kendine iyi bak! 🌟💪✨ Unutma, sen harikasın ve bu dünyaya bir gülüşünle bile çok şey katıyorsun! 💕🌸01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 47,3b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır neden utanacaksınız
01 Yorumla- 1 yıl
Bilmiyorum ki
- Güzellik & Bakım konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılUtanma ama evet utanmalısın. Şu anlamda söylüyorum Allahin emanet vücuda iyi bakmamız lazjm. Kilo bir hastalık bir sorun... eğer bir hastalık dolayısıyla kilo almıyor yediğin için hareketsiz kaldığın için kilo alıyorsan bence utanmalı ve derhal toparlanmalisin
18 Yorumla- 1 yıl
O zaman senin bir mazeretin var çözümü bulmak adına önerim yemekten kesemiyorsak koşarak yürüyerek ya da gym de çalışarak bunu yakmak
- 1 yıl
Ben öyle yaptım
- 1 yıl
Dambil da lazım ama kardiyo
- 1 yıl
Özellikle aç karna kardiyo tok karna fitness
Sen keyfi bir durumdan dolayı değil , kullanmak zorunda olduğun ilaçlar sebebiyle kilo alıyormuşsun. O yüzden lütfen bunu bir hata bir yanlış, senin suçun gibi algılama. Sadece artık bu durumdan şikayetçiysen bir adım atabilirsin. Vaktin varsa spor salonuna yazılabilirsin ya da hareketleri evde yapabilirsin. Yeter ki iste. O güç senin içinde 💪
10 Yorumla
1 yılHayır tabiki niye böyle bir soru sorulmuş. Kendine güveni tam, kilolarıyla barışık bir birey olarak dış gürünüşünüz ile değil, kalbiniz ve aklınız ile var olursunuz sizi sevende zaten bunlar için sever. Beğeniler de herkese göre değişir sizi her haliniz ile beğenen kabul eden insanlar ile iletişimde kalın..
00 Yorumla
1 yılAlakası yok kilolusun diye utanmak zorunda değilsin. Düzenli beslenme ve sporla zaten zayıflarsın. Ama sırf kilolusun diye utanma. Bu utanılacak bişi değil. Ben senden daha kilolu insanları gördüm özgüvenleri o kadar yüksek ki, kendini sev önce ve kilolu olmanın utanılacak bişi olmadığını kabullen :)
00 Yorumla
1 yılŞu an benim de fazlalarım var kilo bu verilir. Takıp kendine yeme bozukluğu gibi sorunlar çıkartma. Sağlıklı olmaya çalışsak zaten zayıflarız diye düşünüyorum. Bi gıda intoleransı testi yaptırmak istiyorum yardımcı olduğunu duydum istersen sen de yaptır. Beslenmemiz etkiliyor hep
00 Yorumla
1 yılİnsanlar kendilerine baksın önce, utanılacak bi şey değil psikolojik ilaç kullanıyormuşsun zaten. Güzelim toparlanıp biraz yürüyüş hayatına yeni şeyler uğraşlar, ondan sonra efenime söyleyeyim bi hedef koyup o porsiyon kontrolünü sağla, yarım saat başı su iç mesela, doyunca dur, küçük tabakta ye yürüyüş yap vs vs. Mutsuzsan değişim lazım yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen utanıyorum zaten. Buna bir dur dedim diyete başladım.
96 kilodan 91 kiloya indim hedefim Şu an için 70 kilo o bile fazla da. Sabah iki tane haşlanmış yumurta, öğle biraz yiyorum fazla olmamak şartıyla. Akşam da hiçbirsey yemeden yatıyorum
Yurus yapıyorum görüntü açısından hic hoş durmuyor. Hadi onu geçtim ileride sağlıktan sorunları da başlar. Sama tavsiyem zayifla pişman olmayacaksın...03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılRica ederim dilerim istediğin kiloya kavuşursun 💙
Rejim yapamıyordum. 104 olmuştum. 1 ay önce mide botoksu yaptırdım. 94 kiloya indim. Hedefim 82 kilo. Çok tavsiye ediyorum. Gerçekten uykuda horlama dahi bitiyor. Kaliteli uyku, kaliteli yaşamı getiriyor.
04 Yorumla
1 yılZayıflamak senin elinde. Ben diğerleri gibi kilonla barışık ol demeyi hiç sevmem. Diyenler geçiştirmek için öyle diyo. Değişmeyi hedefle. İdeal kilona ulaş. Bakma insanların samimiyetsiz tavsiyelerine. Öyle diyip fit olanı isterler.
10 Yorumla
1 yılKilo bi sorundur evet. Ama asla bi kusur değildir. Bu senin düzeltebileceğin bişe. O yüzden utanacak bişe de yok. Kendini sev. Ve bir an önce düzeltmeye başla 😉
18 Yorumla- 1 yıl
Antidepresanlar kilo yapıyor maalesef. Bende de yapmıştı. Az yemeye çalışmak bunun çözümü değil kanka. Bi diyetisyenle görüş. O sana doğru bi yol çizer zaten. Ama psikoloğunla da konuş bunu. İlaçların aşırı kilo yaptığını söyle. Muadili varsa onu versin. Ama herşeyden önce ilaç kullanmana sebep olan şeyi çözmen gerek. Asıl sorun o. Sıkıntı, stres iştah açan şeyler. Bunlarda sebep olabilir çok yemene. Son olarak tekrar söyleyeyim, kilo bi kusur değil bunu böyle kabul et olur mu? 🌸
- 1 yıl
Rica ederim, iyi hissettirebildiysem çok mutlu olurum bende 😊🌸
- 1 yıl
Bende boyumdan utanmıştım uzunca bi süre. O yüzden seni anlayabiliyorum kuzu 🥰
- 1 yıl
burada elimden bu kadar destek olmak geldi. Yine de yapabileceğim bir şey olursa buralardayım ben, çekinme olur mu? 😊 🌸
Güzellik & Bakım konusunda 364 cevap paylaştı. Utanacak bir şey yok herkes olabilir ama eğer imkan dahilinde yapabiliyorsan eğer spor yapmanı tercih ederim. Hem de sağlığın için olması gereken bir durum. Ama utanılacak bir durum söz konusu değil.
04 Yorumla
1 yılPis boğazlıktan kilo alınmışsa, evet utanmak gerek.. Insan durduk yere görseliğini niye mahveder.. Ama hastalıktan, rahatsızlıktan kilo alınmışsa ozaman utanmanın gereyi yok.. Sizin kontrolünüz altında olmayan bir durum varise utanmak gereksiz...
00 Yorumla
1 yılUtanmak anlamsız, eğer kendini beğenmiyorsan seni kısıtlıyorsa kiloların vermeye çalışabilirsin. Ya da olduğun halinle barışıp hayata karışabilirsin. inan bu kadar önemli bir şey değil kilolu ya da zayıf olmak
00 Yorumla
1 yılAğzını turunca kilo vermekten daha rahat bir şey yok. Sağlıklı beslenip aşırı yememe rağmen kilo alamıyorum.
Günlük 2 tabak tavuk pirinç ya da evde yapılmış herhangi yemekler, dondurma, sıkma meyve suyu, çikolata.00 Yorumla
1 yılUtanacak bir şey yokki ilaç falan kullanıyorsan ondan veya metabolizmadan kaynaklıdır kilo önemli bir faktör değil bence önemli olan kalbinin temiz olması
05 Yorumla- 1 yıl
İlaç zaten kullanıyorum hemde 5 tane
- 1 yıl
Psikiyatri ilaçlarımı
- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Eşinden dolayımı
- 1 yıl
Hayır evli değilim ve özel şeyler yaşadım konuyu açamıyorum kusura bakma
1 yılHayır
sağlıklı olmak için çabala
ama utanacak şeyler: insan olmamak, haysiyetsiz olmak, şeref yoksunu olmak, yalancı olmak, orspulk yapmak.
10 Yorumla
1 yılBen de 78 kilo olmuşum bacım :D boş ver can boğazdan gelir. Aşırıya kaçmayıp sağlıklı beslendiğinve hareket ettiğin zaman zaten vücut dengesini buluyor
00 Yorumla
1 yılPsikiyatri ilacı kullanırken kilo alıyosun ve iştah artıyor bıraktım biraz zayıfladım iyim şu an utanılacak bişey yok hasta obeziteolan insanlar var uyanmana gerek yok
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 358 cevap paylaştı.
1 yılDiyetisyene başvur spora kayıt ol bunun sebebini anlamaya çalış bir günün nasıl geçiyor hislerin neler neden çok yiyorsun bunları anlamaya çalış bol bol spor yap ve sağlıklı beslen
00 Yorumla
1 yılUtanmak nedir ya utanacağına kaldır koca poponu sanki çok zor bir şey 2 ay diyet ve sporla değişimi göreceksin oturduğun yerde utanmakla ağlamakla olmuyor abartmayın ya şu kilo verme işini
00 YorumlaHayır utanmamalisin. Sağlığın için olması gereken kiloda olursan senin için daha saglilki olur. Onun dışında kendini nasıl mutlu hissediyorsan o kiloda ol
00 YorumlaAsla utanman gerekmiyor. Millet ne çirkinlikler yapıyorda utanmıyor, bundan mı utanacaksın gerçekten?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır tabi ki böyle düşünme lütfen, kendini sev her halinle aşırı olan bir halin varsa bunu daha iyi hissetmek için sporla diyetle düzenle. Baskalarinin yorumları ya da görüşlerine takılma Sen her halinle güzelsin 🌸🌸
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılUtanmak yerine, azimli olup, kilo vermeye uğraşmak gerekir. Çünkü bazı insanlar utanıp, asosyal olup, eve kapanabiliyorlar sonrada kilo aldıkça alıyorlar
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAğır yaşamlar dizisinde izledim bunu.
Cevap sahibi1 yılOzaman eic seçersen yorumumu sevinirim
Hayır tabii ki utanmak gerekmez yani her insan zayıf olabilir Her insan kilolu olabilir utanmak gerekmez mi utanacaksın ki
00 YorumlaBen de 89 kiloyum ve birazını vermem lâzım. Kim zayıflığından yakınıyorsa hemen verebiliriz kiloları onlara. 😊
00 YorumlaHayır bende kiloluyum kilo geçici bir gün veririz nolcak ya utanacak bişey yok insanlar sadece oyle yargılıyor
00 Yorumla
1 yılBiraz utanmak gerekir tembelce yaşayıp beni beğenen böyle beğensin diyenler ayvayı yer
01 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 911 cevap paylaştı.
1 yılHiç bir zaman utanmak gerekmiyor. Beslenmede değişiklik yap, spora başla ve sabırla devam et. Endokrinolojiye gitmeni öneririm.
00 Yorumla Bunda utanilacak bisey yok ama 2 - 3 kilo verirsen senin icin daha iyi olur sagligin acisindan diyorum
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 365 cevap paylaştı.
1 yılUtanmak gerekmez ama sağlıklı yaşam için kilo vermeye çalışmak gerekir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılutanmak degil de, ben aynaya bakınca kendimi beğenmezsem rahatsız oluyorum hemen diyet ve egzersize başlıyorum. aynada güzel görünmeyince insanın morali bozuluyor.
00 YorumlaNeden utanılacak ki. İnsanlar çok düşüncesiz ama siz onlara aldırış etmeyin
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 477 cevap paylaştı. 10 kilo ver yeter şeker yeme akşam altıdan sonra yemeği kes yürüyüş yap tamamdır
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 346 cevap paylaştı. o yorgunluk kilodandır takılma şeylere bak hayatına biraz da diyet gerisi halledilir 😂
00 YorumlaKendini sevdikten sonra kilonun önemli bir detay olmadığını düşünüyorum.
00 YorumlaNiyeki utanılcak bir durum yok bence cok tatlı oluyorlar
00 Yorumla
1 yılSen kendi hâlinden memnunsan utanılacak bir şey yok.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 490 cevap paylaştı.
1 yılÖnemli olan sağlıklı olmak. Hepimiz birbirimizden farklıyız.
00 Yorumla
1 yılYani utanmak gerekmez insanlar hastalık nedeniyle olabilir farklı nedenlerden kilolu olabilir
00 YorumlaArkadaşlar kilo iyi değil ben 93 kg iken rahat nefes bile alamiyordum şimdi 75 kg yim nefes aldigimi hissediyorum
00 YorumlaA) fit vücut
B) yemek
Hangisini daha çok istiyorsun? Sağlıksız yemek yemeyi daha çok istiyorsun ki fit bir vücudun yok. Neyi istediğine karar ver ve gereksiz ya da sağlıksız yemek yeme isteğin geldiğinde kendine engel olabil.01 Yorumla
1 yılUtanmak vs değil de sağlık açısından bakınca mücadele etmek gerekir.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılSen kendini bedenin içinde mutlu hissediyorsan diğerlerine b*k yemek düşer
00 Yorumla
1 yılHayır ama sağlığın açısından bu kilo güvenli mi? Hastalık yapmıyor mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılEvet bence utanmalısın.
Bu senin iradesizliğinin, kendine değer vermeyişinin göstergesi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılUtanma sadece çaba göster zayıflama ya ve bakımlı olmaya eğer zayıflayamıyorsan estetik uzmanından destek alabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende biktim bir hafta oldu tup mide ameliyati olali..
Baktim kendi irademle olmuyo , sonunda karar verdim ve yaptim..
Pisman degilim00 Yorumla
1 yılEğer bir şeyler için çabalıyorsan kesinlikle utanmana gerek yok. Sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başla ve her gün aynada kendine baktığında 'en azından bir şeyleri başarıyorum' de ve kendine gülümse. Utanacak bir şey yok 💖💖
01 Yorumla- 1 yıl
Merhaba ôzbek misin benziyorsun 😅😊
Gizli Üye(25-29)1 yılUtanma kilo alinir verilir
Aralikli oruç deneyebilirsin
Günde sadece 2 ögun beslen
Ekmek kola abur cubur kesersen daha iyi olur00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 560 cevap paylaştı.
1 yılTelefon numaranı yaz sana sesli fırça atacağım
02 Yorumla- 1 yıl
-_-
Ah canım yaa bende 40 kiloyum almaya çalışıyorum diyetisyene gidiyorum herkesun derdi farkli valla sende diyetisyene gidebilirsin tavsiye ederim
20 Yorumla
1 yılUtanmak gerekmez ama insanın sınırı bilmesi gerekiyor. Eskiden 114 kiloydum gerçekten kötü ve kendisine saygısı olan insanın yapmayacağı bir şey.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de 168 im 83 kiloyum diyet yapıyorum umarım veririm hedefim 63 kg
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılRahatına çok düşkün olup bahane aramak yerine ki ben de depresyon ilacı kullandım tamamen yiyorsun bu yüzden böylesin 83.3 le başladım şu an 77.2 yim 35 gün oldu biraz keyfine düşkün oluşundan utanman gerek ki iraden olsun
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDiyet az yemek değildir zaten beslenme desteği alman iyi olur ve spor yapman gerekiyor
Gizli Üye(25-29)1 yılOha 😆🥴 az daha zorlasan yetişicen maşallah
00 YorumlaUtanılacak bir şey yok. Spor yap yemeyi içmeyi olabildiğince azalt.(Aç kalmamak şartıyla) verirsin. Kafana takma.
01 Yorumla
1 yılHayir ama sağlıklı değil bence , hergun 10 dk spor yap bence , bende kiloluyum spor yaparak sağlıklı olmaya çalışıyorum
00 YorumlaGünde sadece bir öğün ile halldersin bu işi. boş ver doktoru falan. Sana güveniyoruz başka hemen.
00 Yorumla- Devamını Gör (80)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat