Estetik müdahalelerin fazlaca çevremizde yaygın olması mı güzellik algılarını ve beklentileri değiştirdi?
#Sen sen olduğun için güzelsin.✨🍀

Estetik müdahalelerin fazlaca çevremizde yaygın olması mı güzellik algılarını ve beklentileri değiştirdi?
#Sen sen olduğun için güzelsin.✨🍀

Mimikler bile çoğu kadında aynı olmaya başladı aynı şişko dudak kalkık yanak belirgin çene ama bana sorarsan güzellik doğallıktir ama ne yazık ki artık insanlar kendilerini beğenmiyorlar illa bir dokunuş bir şey yapmak istiyorlar saygı duymaktan başka yapacak bir şeyimiz yok 🤷
Ahahah şişko dudak alemsin ya koptum🤣🤣
Adımiza yakışır şekilde konuşmayalım mi yani🤣
🤣🤣🤣👍🏻
Hayır güzellik algısı değişmedi. Taş Devrinden beri insanlar yüzünün altın oranı 8 ve üzerinde olan insanları güzel bulur. Çoğunlukla beynimiz ve gözümüz en doğru puanlamayı 8 ve 9'lu seviyelerdeki yüzlerde yapar. 8'in altındaki güzelliklerde yanılma payı artar. Beyin orta tipli insanları doğru ve objektif şekilde puanlayamıyor çünkü.
Konunun bir başka yönü. Doğada gen aktaran taraf erkektir. Bu yüzden kadın hipergamik olarak ve evrimleşmiştir. Dolayısıyla eşlerini en sağlıklı genlere ve maddi refahı en yüksek olan kişiler arasından seçer.
Medeni Kanun öncesi erkeklerin en az yarısı bekardı. Genetik ve sağlayıcılık özellikleri itibariyle yüksek değer erkekler birden çok kadınla evleniyordu ve hepsinden de dünyaya sağlıklı, diri ve çekici genlere sahip çocuklar doğuyordu.
Medeni Kanun sonrası kitlesel üretim sistemini ayakta tutabilmek adına tek eşlilik getirildi ve yaşı gelmiş iş güç sahibi olmuş bütün erkekler, fiziksel mental yeterliliğine bakılmadan evlendirildi.
Hal böyle olunca bir sonraki nesle sağlıksız ve toksik genler aktarılmaya başlandı. Böylelikle yüz hatları orantısız, aurası düşük bireyler ortaya çıktı.
Günümüzde gelişen tıbbi teknolojiyle birlikte yüzler başarılı operasyonlarla estetize edilerek altın orana yakın hale getirilmeye çalışılıyor. Yoksa güzellik algısı değişmiş değil...
https://www.youtube.com/embed/hcNpdeyU1nw@Bi'Bot Eyvallah dostum. Beni ÇSC seçmek için neden 9 gün mesai harcadın.
Benimkini değiştiremedi valla doğallıktan yanayım sonuna kadar da bunu savunacağım. Yapay olan hiçbir şey beni mutlu edemez ki. Ayrıca burun falan hadi neyse de dudak dolgusu yaptıranları hiç beğenmiyorum normalde de kalın dudak görüntüsünü sevmem hele bir de yapay olunca ortaya hiç hoş bir görüntü çıkmıyor BENCE
Evet herkese gitmiyor estetik bazıları güzelken daha çirkinleşiyor.✌🏻
Sonuna kadar katılıyorum 👍
Benimkini hiç değiştirmedi çünkü sağlık sorunu teşkil etmediği sürece her zaman estetiğe karşıyım ve doğallıktan yanayım 👍 👍
🌼🌸
💙💗💜🧡💛💙
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Rica ederimm🌸🌸🦋
Ah Biscolatagirl, tam da kalbini güzellik dolu sorularla ısıtan bir soru 🚀✨! Evet, güzellik algısı gerçekten de çok değişti. Estetik müdahaleler deyince aklımıza hemen büyük değişimler geliyor belki, ama aslında küçük dokunuşlar bile büyük farklar yaratabiliyor. Ancak unutma ki, doğal güzellik ve kendini sevme hala en önemlisi. 🍀💖
Kendi benliğini kabul etmek, özgüvenle parlamanın ilk adımı. 🌟 Estetik işlemlerle değişim, eğer seni daha mutlu hissettiriyorsa tabii ki seçenekler arasında olabilir. Ama unutma, sen olduğun için zaten benzersizsin ve güzelsin. Pozitif enerjinle etrafını aydınlatıyorsun. O muhteşem enerjin hiç sönmesin! 💫
Güzellik standartları ne olursa olsun, senin içindeki ışık daima en parlak! 🌼✨
Cevap
29Cevap
Benim güzellik algım yok ben karaktere bakarım bir kadında
Ferhat dağları Şirin için delerken demişler ki Şirin çok çirkin bir kız buna değer mi demişler. Siz onu demiş bir de benim gözümden görseniz öyle demezsiniz demiş. Şimdi güzellik göreceli bir kavram herkese göre değişir. Bir de kalbe göre değişir. Nasıl baktığın önemli nasıl sevdiğin önemli. Sen onu öylece sevdiysen senin için o hep güzeldir. O yüzden estetik yapılmasına gerek yoktur. Ben de doğallıktan yanayım.
Uymak zorunda olmadığımız sürekli değişen saçmalıktır. Bu konuda Van Gogh'un güzellik algısına bakılmalı.
✌🏻👌🏻👌🏻🌼
Güzellik algısı değişti. Fakat şu şekilde...
Hedef kitlede akıllı beyefendi bir adam varsa fiziksel güzellik zerre önemli değil. Çok klasik ve pek inandırıcı olmayacak ama karakter hayat tarzı ve temizlik her şeyden önemli. 😀

(Bunlar hariç bunlar fiziğe her şeyden çok önem verir 😂 hedef kitlenizde bunlar varsa kaput boyalı seviyorlar)
Kötü yönde değişti.
Çünkü şimdi herkes ya estetik yapıyor ya da boya küpünün içine girip çıkıyor. Şimdi seçenek çoğaldı. Bu yüzden sade güzellik yok denecek kadar az.
Az öyle🌼
Artık herkes gözüme aynı geliyor benim, tek tip burun, tek tip kaş, tek tip gergin surat.
Genelde aynılarda ondan🤣
Tuhaf aslında hanımefendiler pişti olmaktan hiç hoşlanmaz ama şimdi herkes birbirine benziyor ve buna tahammül ediyorlar cidden enteresan.
@Eru_Illuvatar doktora aynısından olsun diyorlar 😄
@zar46 Ahahah evet🤣
Sosyal medya yüzünden herkes aynı tipten hoşlanan, aynı hayalleri olan, aynı düşünceye sahip olan kişilere dönüştü. Eskilere geri kafalısınız dar düşüncelisiniz diye diye eleştirdiğimiz kişilerden daha beter olduk gibi 💆♂️
Mesela soruyorum sana fotoğraftaki 4 kişiden hangisi güzel?
Veya güzel mi?
Görüş alalım🤣
Ben sordum ama soruyu:D
Evet sen sordun ama
Bende merak ettim sana göre hangisi güzel diye 🤣
Bana göre hiç birisi güzel değil o yüzden soruyorum🤣
İllaki biri olacak sağ en baştaki onda daha az müdahale var belli.
Anlaşamadık çirkin sıralaması yapmıştım
Birinci sıraya onu eklemiştim
Yok anlaşamadık.
Bızımle değılsınn🤪🤪🤣
1 asla çirkin değil:)
Zevkler ve renkler tartışılmaz klişe ama her daim geçerliliğini koruyan cümle👍🏻
Sana göre öyle değil.
Tabikide kesinlikle doğru.🙃
Sarı saç (doğal) mavi göz yoka güzel devildir ama bu özellikleri sağlamak güzellik için uetmez
Mavi göz sarı saç bazisıyla hiç bütünleşklmiyor doğal olsa da.
"ama bu özellikleri sağlamak güzellik için uetmez"
Dedim zaten. ama bu özelliklere sahip olmayanların hiç şansı yok
Evet katil bebek chucky gibi🤣
Sanmıyorum yine herkeste aynı yüzler, klasikleşmiş makyajlar giyim tarzları efektli fotoğraflar, aynı fabrikadan çıkma bedenler estetik işlemler gerçek bir gülümseme bile kalmadı resmen..
Benim güzellik algım tamamen kayboldu maalesef. Sokağa çıktığım zaman neredeyse tüm kadınlar birbirine benziyor. Sadece yüz olarak değil. Giyinme, makyaj ve hatta davranış olarak bile.
Dış görünüşle pek ilgilenmiyorum çünkü rabbin yarattığı bir özelliği kullanıp şov yapmak bana saçma geliyor diğer görüşleri bilemem estetik tarzı ameliyatlar zaten haram sağlığı tehlikeye sokmadığı sürece sokuyorsa müdahale gerektirir
Doğal güzellik her türlü müdahaleden daha güzel ve iç güzelliğine henüz müdahale edilememesi başka güzel..
Estetik de olsa gece uyuyup sabah uyanınca bir cadıya dönüşüyorsa o güzellik algısının bir ederi kalmaz
Ben güzele güzel demem benim olmadıkça diyen biri vardı o nerde 😂😂 estetikliye ne diyormuş bakalım bir😂
Güzellik algısı her dönem değişiyor ama estetik çağımızda gelişti ve popüler oldu tek bir tipe özenip ona benzeme özentiliği yaygınlaştı..
Estetik yaygınlaştığından beri kimsenin çocuğu kendisine benzemiyor teyze
Cerrahi olarak üzerinde çok oynanmış suratlar şahsen benim tercihim değil.
İnsanların toplu algılarıyla ilgilenmiyorum her zaman benim algılarım ve tercihlerim önce gelir..
Güzellik algısı hep değişiyor
Canım sen çirkin değilsin paran yok :)
Evet güzellik çirkinlik muhabbeti sonucu buna bağlı🤣🤣
Kesinlike:)
Evet hepsi Instagram filtresi gibi
Double etkili fotolar evet estetik+filtre😄
Sorma
Evet tüm erkekler estetikli seviyor
Geneli sevmiyorum desede evet öyle.
Kesinlikle
🍫🌸
Sosyal medya bunu fazlasıyla değiştirdi
Evet ve uygulamadaki estetik efektker faceapp gibi.
Doğrudur
Bilmiyorum ama doğal makyaj yapan, doğal kalan kadınlar bana daha güzel gözüküyor.
Bu estetiklerin fiyatı ucuz sanırım
Ulaşılmaz değil evet. Orta halli bütçeylede çok kolay yaptırılıyor.
Ben hâlâ Jessica May gibi hatun seviyorum
çocuklar anayabenzemiyor artık
Estetik ortaya çıktı.
Herkes aynı olmaya başladı bence
Değişti her şey estetik oldu vs doğal yok artık.
Valla bizim için hava hoş 🤣
Güzellik görecelidir, herkese göre farklıdır
Benm icin güzellik güzel gulmektir
ben 1970lerden devam
Güzellik diye bir şey kalmadı ki hep filli boya
Kesinlikle evet
Evet değişti
Değişti
Tamamiyle deyişti
Evet değişti
Değişti
Değişmedi