Bence kötü anlamda değişti ya. Aslında kadınlar gayet güzel, hani eskiden kadınlar daha güzeldi demek istemiyorum. Kötü yönde değişen şey toplum baskısı oldu. Zorla dayatılan bir algı var. Geçmişte bu kadar mıydı bilemem tabi ama günümüzde kesinlikle daha fazladır.
Bence güzellik algısı boya, makyaj yok estetik demekle değişmez. Bir kadın güzel olmak için çabalıyor ve bunu başarıyorsa güzeldir ve saygı duyarım. Ne yaptığı önemli değildir. Her insan daha iyi gözükmek için elbet çaba harcar. O yüzden tamamen doğal güzellik diyerek paspal ordusunun oluşmasından yana bir görüşüm yoktur.
1800 yıllarında İrandaki güzellik anlayışı , bıyıklı ve erkeksi hatlara sahip olan kadınlara ait bir unsurdu. Hatta dönemin prensleri şahları ülke genelinde yarışma formatında bu kadınları toplar , ayıklar ve kendilerine eşler seçerlerdi.
Kötü yönde değişti. Çünkü şimdi herkes ya estetik yapıyor ya da boya küpünün içine girip çıkıyor. Şimdi seçenek çoğaldı. Bu yüzden sade güzellik yok denecek kadar az.
Eskiden güzellik algısı daha iyiymiş. Özellikle vücut bakımından. Bu kadar ince bel meraklısı değildi kimse. Şimdi ince olmaya çok önem veriliyor. Yüz hatları da öyle. Eskiden daha yuvarlak yüz hatları kabul görürdü. Şimdi ise daha kekin ve sivri hatlar beğeniliyor. Algı baya değişti.
Öncelerde güzellik kavaramı sadelik duruluk esenlik olarak algılanırken günümüzde estetik güzelliği var ve bu durum o kadar abartılı ki doğal dudakları gerçekte daha güzel olan insanlar bile dudaklarını yaptırıyor buna kendilerini erkek sananlarda dahil. Çok ilginç bir zamanda yaşadığımı her zaman söylerim zaten.
Kötü yönde bence güzellik algısı o kadar tepeye çıktı ki bakıyorum kızın sadece burnu kötü onun dışında güzel o kızı normal buluyorlar aynı estetik doktorundan fırlamış iki kızı güzel buluyorlar yani paran varsa ve tek fabrikadan çıkmış gibiysen güzel oluyosun ve bu çok sacma
Kötü yönde değişti bence; Herhangi bir insan özelliklerinin çok çok üstünde bir güzellik beklentisi oluşmuş durumda millette. Bu yüzden doğal olan çok az kişiye rastlıyoruz artık. İşin garibi, insanların gitgide birbirine benzemesi... Bazen çok ürkütücü geliyor bana.
Bir ara sıfır beden modaydı bu gerçekten kötüydü. Şimdi sportif fit vücut moda bu gayet iyi bence.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eskiden biz çirkin beylere gülümseyen güler yüzlü güzel hanımefendiler şimdi yakışıklılara bile surat asıyor... Sanırım artık somurtmak güzellik sayılıyor...
Bence şimdi herkes birbirine benziyor benzer kadınlar güzel bulunuyor oysa önceden doğalı herkes bence önceki güzellik algısı daha iyisi şimdiki kadınlarda güzel ama estetikli
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eskiden güzellik gerçekten güzellikti , örnek isterseniz Türkan Şoray..
Yoo şu an zayıflık güzellik olarak algılandığina göre söylediğin yanlış. Senin yaş gereği kafa ette butta yağda takılı kalmış belliki🤪 hamuru yedirdim mi etli de olur butlu da. Mesele spor yapıp kendine bakan kadın bulmakta