AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Gönül kimi severse güzel odur sözüne ben çok inanırım 🙂 güzel dediğin kime göre neye göre güzel bence bu bir kriter olmamalı. En son görüştüğüm çocuk beni güzel bulup ortak arkadaşına bu kız bana bakmaz demişti bende çok sinir oldum ne alaka ya ne alaka beğendik belki ama özgüvensizligi yüzünden bay bay dedim çünkü bu tepkiyi veren insanlar bana hiç güven vermiyor
Tamamen görecesizdir. Herkesin güzellik algısının farklı olması ne yazık ki güzelliği göreceli kılmıyor. Hiç kimsenin güzellik algısının arasında uçurum fark yok. Mesela güzellik algısı sarışın ve mavi gözlü olmak olan birisinin Her sarışın ve mavi gözlüyü güzel bulmaması güzellik algısının güzelliği belirlemediğine dair bir örnektir. Dönemde farklı güzellik algılarının olması da güzelliğin görecesiz olduğuna dair bir örnektir çünkü güzellik algılarının yani kriterlerinin kural kurallarının belirlenmiş olması sadece o kurallara sahip olanların nesnel olarak güzel oldukları nesnel olarak o kurallara sahip olmayanların çirkin olduğu anlamına gelir yani her döneme bir güzellik algısı belirlemek güzelliğin görecesiz olduğunun kanıtıdır. Herkes aynı şeyi görüyor
Kıvanç Tatlıtuğ'a Türkiye'de bütün kadınlar 10/10 diyor. Amerika'da ortalama kızlara Kıvanç Tatlıtuğ'u gösterdiler. Kızlar Kıvanç'a 5/10 dedi. Ne kadar nesnel dimi!!!🙄
"""Herkesin güzellik algısının farklı olması ne yazık ki güzelliği göreceli kılmıyor."""
Bu kendi içinde çelişen bir cümle bu. Bir konuda algıların farklı olması o konuyu ya da kavramı göreceli yapar.
Çünkü insanlar farklı olanı daha çok beğeniyorlar. Amerika’da halkın çoğu sarışın olduğundan dolayı sarışın olmayanlar orada daha çok rağbet görür. Türkiye’de de sarışınlar daha çok beğeniliyor çünkü sarışın az. Dünyanın %99’u Angelina Jolie’ye güzel diyor. Ne kadar göreceli dimi (!) Cümlemde çelişen bir şey yok. Herkesin güzellik algısının farklı olması güzelliği göreceli kılmaz. Çünkü kimse kimsenin saç rengine göz rengine ten rengine bakarak değil yüz hatlarına sahip olduğu yüze ve vücuda bakarak güzel olup olmadığına karar verir. Mesela güzellik algısı sarışın ve mavi gözlü olmak olan birisinin her sarışın ve mavi gözlüyü beğenmemesi bu dediğimin doğru olduğuna bir kanıttır. Ben de kumral ve yeşil gözlü insanları daha çok beğeniyorum ama hepsini beğenmiyorum çünkü hepsinin yüzü birbirinden farklı dolgun dudak küçük Kemersiz burun uzun kirpikler iri gözler kumrallık yeşil göz güzellik algım ama bunların hepsini taşıyan insanların hepsini güzel bulmuyorum çünkü hepsi aynı görünüşe sahip değiller. Güzelliği yüz hatları belirler ve herkesin yüz hatları birbirinden farklı olduğundan dolayı herkes aynı yüz hatların gördüğünden dolayı güzellik için göreceli diyemeyiz.
Mesela güzellik algısı kahverengi göz ve kahverengi saç olan birisinin her kahverengi gözlü ve saçlı beğenmemesi de güzellik algısının güzelliği göreceli kılıp kılmadığına dair bir örnek olmadığının kanıtıdır. Türkan Şoray da Özge Özpirinçci de kahverengi gözlere ve saçlara sahip kim daha güzel belli. İnsanın güzel olup olmadığına karar verirken algımızı Kullanmayız gözümüz bakmaktan zevk alıyorsa güzel deriz.
@ayliningunlugu Angelinayı örnek verdin de buna kültür emperyalizmi deniyor. Angelinayı güzellikte beşe katlayacak kadınları kimse bu kadar övmüyor.
Sana dayatılan matematiksel güzellik algısının dışında olup da kiminin güzel kiminin çirkin bulduğu kadınlar da var.
Güzelliğin göreceli mi yoksa nesnel mı olduğu gri tonda bir mesele. En iyi yüzde 5'lik dilim hariç geri kalan yüzde 95'lik çoğunluğun güzelliği de yakışıklılığı da göreceli.
Güzellik algısı sarışın ve mavi gözlü olmak olan birisinin her sarışın ve mavi gözlüyü beğenmemesi bu konunun bal gibi de buz gibi de GÖRECELİ olduğunun bir kanıtıdır. Dediğin gibi olsa bütün sarışın mavi gözlüleri de seviyor olması gerekiyor.
Kültür emperyalizmi örneğin aşırı saçma olmuş. Ben Angelina Jolie’yi abarttığın gibi övmedim. Sadece büyük bir orandaki insan tarafından güzel olduğunun söylendiğini söyledim. İnsanların büyük bir kısmı Angelina Jolie’nin dünyanın en güzel kadınlarından biri olduğunu düşünüyor Bu yüzden Angelinayı beşe katlayacak kadınların olduğu nesnel bir şey değildir. gğzellik göreceliyse Angelinadan beş kat daha güzel bir sürü kadın olduğunu diretme. Bu matematiksel güzellik algısı değil. Bana hiçbir şey dayatılmadı ama belli ki sana dayatılmış. Medya devamlı güzelliğin göreceli olduğunu dayatıyor ve sen de bu dayatmanın mağduru ve kurbanı olmuşsun. Güzelliğin göreceli olduğunu kanıtlamak için neden bu kadar çabaladığını anlamıyorum. Çoğunluğun güzel bulduğu nesnel olarak ve görecesiz olarak güzeldir. İnsanların çoğu birisi için akıllı dediğinde akıllılık göreceli olmuyor da insanların çoğu birisi için güzel dediğinde neden güzellik göreceli oluyor anlamıyorum. güzellik algısına göre değil karşısındaki insanın yüzüne göre güzel olup olmadığını söylüyor herkes. Benim güzellik algım bana dayatılan algı değil benim zevkime göre olan algı. Benim algımın dışında olup da güzel bulunan ve çirkin bulunan kadınların olması güzelliği görecesiz kılmıyor. Çünkü birinin güzel olduğuna karar verirken onun sahip olduğu yüz hatlarına göre karar veriyoruz saçtan göz rengini dudak şeklini burun şekline göre değil tüm insanların yüzleri birbirinden farklı. %90 beşlik çoğunluğun en iyi yüzde beşlik dilime dahil olamaması güzelliğinin ve yakışıklılığını görecesiz olduğu anlamına gelir çünkü eğer en iyi olsalardı en iyi yüzdesine dahil olurlardı. Güzellik algısı sarışın ve mavi gözlü olmak olan birisinin her sarışın ve mavi gözlü beğenmemesi bu konunun görecesiz olduğunun bir kanıtıdır. Çünkü güzelliği oluşturan tek şey saç göz ten rengi değil dudak burun yapısı şekli değil herkesin yüzü birbirinden farklı ve insanların sahip oldukları yüze göre güzel olup olmadıklarına karar veriyoruz
Herkesin yüzü birbirinden farklı olduğundan dolayı güzellik algısı sarı saç mavi gözlü olan birisi her sarı saçlı mavi gözlü beğenmeyebilir çünkü herkesin yüzü birbirinden farklı. Buda güzelliği görecesiz kılar
@ayliningunlugu Ben hiçbir şeyin mağduru değilim. Yakışıklı olup olmamak gibi bir derdim ya da onay alma ihtiyacım yok bu bir.
İkincisi; dudak ve burun yüze dahildir. Niye ayrı tuttun.
Üçüncüsü; yüzde 95'lik çoğunluğun görünüşü insanlar için oldukça göreceli ise en iyi yüzde 5'lik azınlık üzerinden genelleme yapamazsın. İstisna kaide demek değildir.
Dördüncüsü; akıllılık da tıpkı güzellik gibi görecelidir. Akıllı insanın tanımı da her kültürde farklıdır.
Beşincisi; senin zevkine göre olan şey senin zevkini yansıtır ki buna görecelilik denir. Senin görsel olarak beğendiğin erkeği başka bir kız görsel açıdan itici bulabilir.
Altıncısı; güzel ve yakışıklı insanların çoğunun yüz hatları birbirinden farklı. Bu da görecelilikten ileri gelir.
Yedincisi; senin algının dışında olup da güzel bulunan ve çirkin bulunan kadınların olması güzelliği bariz göreceli kılıyor.
@ayliningunlugu En uç örnekler üzerinden tanımlama yapıyorsun. Oysa ortalama tipe sahip insanların yüzünü kimisi güzel kimisi çirkin buluyor.
İnsanların büyük bir kısmı Angelina Jolie’nin dünyanın en güzel kadınlarından biri olduğunu düşünüyorlar. Buna bal gibi de kültür emperyalizmi denir. Amerikan sinemasının şöhretleri dünyanın en güzel insanları kabul ediliyor nedense. Karizmasıyla dağları deviren Türk artistlere de Amerika'da 5/10 diyorlar yav adam yakışıklılıkta Brad Pitt ile yarışır belki de geçer onlara göre Brad Pitt 10/10 Kıvanç 5/10
Ne yani Kıvançın yüz hatları mı kötü
@ayliningunlugu Güzellik nesnel olsaydı insanların çoğu değil tamamı güzel derdi o şeye.
@ayliningunlugu Peki sen niye güzelliğin bu kadar nesnel olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsun ki. En iyi yüzde 5'lik dilimdeki erkekleri ve kadınları dâhi güzel bulamayanlar ya da ortalama görenler var. Güzellik bakmakta değil bakıştadır. Güzellik bir nitelemedir. Soyut olan bir şey nasıl nesnel olabilir ki
@ayliningunlugu Neyse yaaa sen konuşurken maksadını aşıyorsun. Yargılıyorsun kendini. boş ver kapat konuyu...
*yargılıyorsun karşındakini.
farklı güzellik algılarının olması da güzelliğin göreceli olduğunu gösterir yine kendinle çeliştin.
"""Çünkü güzellik algılarının yani kriterlerinin kural kurallarının belirlenmiş olması sadece o kurallara sahip olanların nesnel olarak güzel oldukları nesnel olarak o kurallara sahip olmayanların çirkin olduğu anlamına gelir.""""
Neymiş o kurallar. Mesele yüz hatları nasıl olursa güzel ya da çirkin olunuyor anlat da bilelim. Öyle bir yazılı kural hatırlamıyorum. Hiçbir yerde de okumadım duymadım görmedim
@ayliningunlugu Cevap gelmedi. Demek ki öyle bir kural yok. Biyolojik determinizm hurafesi, BlackPill safsatası şeyleri güzellik algısı olarak dayatıyorsunuz.
Kimse benim veya bir başkasının görünüşünü analiz edip formüle edip puanlamaya ve bir insana çirkin demeye hakkı yok. Gençliğinde güzel ve yakışıklı olup da 35 yaşından sonra saçları dökülüp, kilo alıp vasat bir görüntüye düşen insanlar.
Yüz hatları diyorsun. Kel erkeği kimse yakışıklı görmüyor aynı adam saçını uzatınca yakışıklı bulunuyor. Hani sadece yüzle ilgisi yok.
Güzelliğin çok çok fazla şeyle ilgisi var ve çok çok şeyle kombine... O yüzden de GÖRECELİ...
@ayliningunlugu
"""Çünkü insanlar farklı olanı daha çok beğeniyorlar. Amerika’da halkın çoğu sarışın olduğundan dolayı sarışın olmayanlar orada daha çok rağbet görür."""
Yine kendinle çeliştin. Hani nesneldi. Arz talebe göre değeri farklılaşan bir insanın güzelliği nasıl nesnel oluyor.
@ayliningunlugu ""'"Çünkü insanlar farklı olanı daha çok beğeniyorlar. Amerika’da halkın çoğu sarışın olduğundan dolayı sarışın olmayanlar orada daha çok rağbet görür."""
Sen Amerika'da mesela bir zencinin ya da Arabın yakışıklı bulunduğuna inanıyor musun mesela...
Güzellik para gibi bir şeydir yalnız sahip olanlar değersiz olduğu yalanı söyler
1. Güzellik/yakışıklılık genetiktir doğuştan kazanılır. Bakım ve spor yoksa 30 yaşından sonra kaybedilir. Para, sonradan kazanılır. 30 yaşından önce kimse sıfırdan zengin olamaz babadan kalmadıysa ya da milli piyango vurmadıysa.
2. Kimse güzellik/yakışıklılık değersizdir demiyor ki... Değerlidir elbette ama tek başına sadece bir unsurdur asıl değildir. Sırf güzel/yakışıklı olduğu için burjuva sınıfına yükselmiş bir insan yok. Elit olmanın yolu güzelliğin/yakışıklılığın yanında zeka, cesaret, duruş vb. birçok artı özelliği gerektiriyor.
Ayrıca birçok insan kendini idealize ettiği kadar güzel/yakışıklı değil. Bu da madalyonun diğer yüzü...
Aynen öyle Fikretcim